Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
No přiznám se že moc nechápu tvůj dotaz, co je myšleno silnějším mlékem
Ale moje malá byla na nutrilonu a někdy kolem 4-5 měsíce taky začala mít dřív hlad. Po poradě s doktorkou jsem začala dávat nutrilon č.2 (což je možná to silnější mléko) je na něm sice od 6 měsíců ale dr. mi říkala, že to dřív bylo od 4. měsíce jen to změnili ale mléko je stejné. Zabralo to a někdy kolem 5. měsíce jsme začali s příkrmama. ![]()
Edo ahoj, mě malej přestal kolem čtvrtého a pátého měsíce přibírat na váze, tak mi doktorka řekla, abysme od pátého měsíce najeli na Bebu 2 premium, že je tam sice napsáno, že se má Beba 2 dávat od ukončeného 6.měsíce, ale že se může dávat snad už od ukončeného 4.měsíce. My na tu dvojku Bebu najeli, když bylo Danečkovi pět měsíců. A doktorka by snad měla vědět, když se zeptáte, zda už můžete dávat dvojku. Daneček zase začal po té dvojce přibírat a byl spokojenější. Jo a od ukončeného 4.měsíce jsem začala dávat večer i kaše, aby byl napapanej. ![]()
tím silnějším mlékem jsem myslel např. jak je nutrilon 1 exklusiv atd.ty příkrmy co mají nějak jinak ošetřenou bílkovinu nebo jak oni tomu říkají.(je prostě silnější)je pomaleji stravitelné a mimčo vydrží být delší dobu napapané.asi jsem to napsal špatně za což se omlovám.děkuji za odpověď
To my dneska říkala doktorka taky.ale malej přibírá normálně tak my řekla abych zkusil jedničku ale silnější.ale už sem zjistil že silnější mléka dělá jen hami a nutrilon.beba to nedělá.tak asi budu muset změnit příkrm.maminka nekojí tak krmíme už od porodnice.děkuji za odpověď a příjemný den.
já na noc používám nutrilon, zkoušela jsem i nutrilon forte který by měl dýl zasytit ale není to pravda, malý moc nechutnal, a naopak po něm byla víc neklidnější, jestli tím silnějším myslíš ty s nápisem forte atd. tak jsem přesvědčená že to nefunguje, nevím jaké mají zkušenosti jiné maminky ale u nás se neosvědčilo…
edo já teda plně kojila do 5 měsíce a pak jsem začala přikrmovat Bebou sensitive, protože po klasický i po HA měl zácpu.
Na Bebě sensitive je tedy od listopadu, postupně víc a víc, jak se mi dělalo míň a míň mlíka a přestával chtít kojení…
No to je jedno.
Hlavní je, že jí mám doposud a nikdy jsem nepocítila potřebu jí změnit.
Náš doktor říkal, že mlíka 1,2,3, na dobrou noc a tak… jsou prakticky záležitost komerční, že pokud mu nějaké mléko vyhovuje, nemusíme ho jako tupé ovce měnit podle reklamy.
Takže může klidně vyžít s Bebou sensitive až do roku i víc a nic se neděje.
Spíš si říkám, jestli má opravdu hlad. Nebo může být v růstovém spurtu. Za půl h nemůže mít strávený mlíko. A pokud mu ho dáváte dostatek, neviděla jsem, že by po UM dítě brečelo hlady za půl h…
Ale tak možný je všechno, nejsem vševědoucí, jen mi to přijde divný. Z čeho usuzuješ, že má hlad?
Beba je do 6 mesicu tak v ni pokracuj.. my meli bebu ar 1 do ctyrech a je silene husta ze jsme museli mit dudel c.4 jinak to neteklo.. ale nevim jestli je to na miste.. taky nevim proc myslis ze ma hlad.. zkus mu dat v noci caj..
my to tak delali a ted z jen podavam dudlik, ona zas usne..
Napadlo mě ještě, pokud za půl h od mlíka pláče, jestli ho spíš nebolí bříško…
no anebo reflux, i kdyz ten by mel byt od ctvrteh mesice v poradku..
obrý den.Chtěl bych se zeptat jestli existuje i jiná beba než je prémium a senzitiv.Malýmu dáváme bebu premium ale často se budí zase hlady.už má 4 měsíce a přijde nám že je to pro něj slabý.kolikrát má hlad už za půl hodiny.dnesa sem se bavil s doktorkou a ta my doporučila zkusit silnější mléko.nechtěl bych mu měnit příkrm a tak bych se chtěl zeptat jestli existuje i silnější beba jako je např. nutrilon.poradí někdo?