Do kdy UM?

Miren82
3.4.10 19:47

do kdy UM?

Ahoj holky,
chtěla bych znát vaše názory a praktiky.
Mám 15 měsíčního syna,normálně ráno i večer pije Sunar.Teď mi jedna známá říkala že její 18 měsíční syn už ho nepije,že mu to odbourala.
Tak by mě zajímalo,do kdy je nejnutnější doba mu UM dávat?
Rozhodně nemám v úmyslu ho tím nalívat do 3 let věku,pač pak plánujeme druhé mimi a jestly to bude stejné jako s Vašulkou,kdy jsem měla malinko mlíčka a musely jsme přikrmovat,tak by mě to přišlo pěkně draho,že jo :-)
Tak jen do kdy nutně dávat.
Jogurty,sýry,tvarohy normálně papá,problém s tím nemá,chutná mu to.
Díky za zkušenosti,Mirča

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
NumLock
3.4.10 19:55

Já jsem dávala asi do 14-tého měsíce a pak normální mléko a to pije 3-4 denně ještě teď :wink:

• Citovat
  • Upravit
15043
3.4.10 19:55

Pěkný večer :wink: ,
tak u nás je to tak, že dcerce budou v květnu 3 roky a do těch 3 let mám v úmyslu jí Sunar klidně dávat. Není žádný velký jedlík a jsem ráda aspoň za ty vitamíny v mléce. Pak přejdeme na plnotučné kravské. Jinak jogurty, sýry, tvaroh - jí taky. Ale množství malinké. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
3.4.10 20:08

Zrovna v týdnu jsem mluvila s naší pediatričkou. Doporučuje se kvůli vitamínům dávat UM do tří let věku dítěte ;) Holky mi pijou Sunar 1× denně a večer dostávají mléčné instantní kaše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
3.4.10 20:10

My dávali do dvou let a kousek (dokud nedošly zásoby :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
3.4.10 20:28

Tak malý ho chce ještě dnes a jsou mu 4 roky. Je to takový jeho rituál ráno a večer. Myslím, že mu to určitě neuškodí, dostává od Nestlé bifidus od 2 let. Ale na druhou stranu musím říct, že nejstarší ho přestal pít už před 1. rokem, pak ještě nějakou dobu ty kaše a prostřední to nedal nikdy do pusy, jenom jako kaši a byl kojený do 18-ti měs. A po druhém roce už měli normální mlíko, ale moc to nechtěli. Každý dítě je jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
3.4.10 21:10

Naše malá normální mléko nechce, takže UM dáváme stále, jsem ráda, že aspoň nějaké mléko pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
3.4.10 22:12

ahojki, tak já dávála holce taky až do tří let, měly jsme Hami /tehdy ještě Hamilon/. Chutnalo jí, tak jsem si říkala proč ne. Ano, lezlo mírně do peněz, ale dalo se. Když jsem to říkala doktorce na tříleté prohlídce, tak mě pochválila, ale že jsme spíš výjimka. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
4.4.10 03:56

ahoj, náš Filípek je závislák, jedem na hami.Má ho 2× denně.A ještě asi dlouho mít bude.Miluje ho, a mě to vůbec nevadí.Jogurty mi teď moc nechce a tohle mu rozhodně neublíží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miren82
4.4.10 08:09

Do kdy UM

Jojo díky děvčata.
Jak říkám,tak dlouho mu to tedy dávat nebudu.Ani v mém okolí sem se zatím nesetkala že by 3 leté dítě pilo sunar,ale zajímalo mě jak to dělají jiní.
Pak tedy dávat jen plnotučné mlíčko že?
Myslím že mi to malej pít bude,pač hrozně rád pije ze skleniček a hrníčků,tak je mu jedno co glgá.kdyby bylo na něm tak pije i turka :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
598
4.4.10 10:04

ahoj pokud má dítě příjem mléčných potravina cca 2 jogurty denně tak u ž mléko nepotřebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.10 11:18

Nevím, nechci se hádat, ale dítě předškolního věku potřebuje denně 0,5l mléka (bez ohledu jestli jde o UM nebo normální mléko). Jogurty se samozřejmě počítají taky, stejně i sýry a tvaroh. Ale určitě jenom 2 jogurty k pokrytí denní zásoby vápníku nestačí :roll: .

• Citovat
  • Upravit
16291
4.4.10 19:58

Kubas pije normální polotučné… Ale v německu jako aupair jsem taky slyšela že takové „ošizené“ věci jako polo a nízkotučné mléko, trvanlivé mléko, margarín a tak nemají co pohledávat v okolí dítěte… Tak tedy nevím, ale v tom případě by se náš mladý asi moc nenajedl :lol: Čerstvé je totiž drahé jak prase a celá rodina dohromady máme spotřebu asi 30 litrů na měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
5.4.10 18:08

Ahoj,

Adam pije UM 2× denně, je to taky jeho takový rituálek (včetně toho že ho musí mít z flašky :think: :mrgreen: ) A určitě budeme pokračovat ještě tak rok :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
24.6.10 11:46

Ahojda, stejně jako u Kačky25 – i náš capartík si ponechal ranní a večerní rituály pití mlíčka. V zimě mu byly dva roky a začala jsem mu dávat Junior mléko Bifidus 2+ od Nestlé. Zkusím u toho vydržet co nejdéle, protože nad kravským mlékem se šklebí, tak ať pije aspoň nějaké :lol: Jinak musím říct, že probiotika, která JMB obsahuje jsou fajn, protože jsem čekala nějakou jarní nemoc a nekonala se! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová