Do kdy UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
7.6.12 16:41

@Monika123 Přesně tak, pokud jí dítě ovoce a zeleninu a kvalitní mléčné výrobky, tak má vitamínů, minerálů a probiotik dostatek. Nemusí se do něj cpát uměle vyrobené. Je to reklamní trik výrobců UM, jak z lidí dostat víc peněz. Vědí, že rodiče jsou za děti ochotni utratit neuvěřitelnou hromadu peněz, tak proč toho nevyužít. A jinak kravské mléko obsahuje taky dost vitamínů http://cs.wikipedia.org/wiki/Kravské_mléko

• Citovat
  • Upravit
6362
7.6.12 16:42
@Monika123 píše:
No ved prave…tiez mi pride, ze UM ludia davaju kvoli vitaminom, ktore su tam umelo dodane.
Na trhu je milion detskych vitaminov pro zdravy rust s probiotakami…proste cely komplex … podla mna je tam viac vitaminov ako v UM.
Ked mne to pride take divne davat dietatu susene mlieko ked uz od roka moze pit normalne. Ako ziaden dospely si dobrovolne neda susene mlieko :lol: pretoze je to hnus, ale dietatu to davame tak dlho :roll:…tak som rozmyslala, ze preco…ale na nic rozumne som neprisla :lol:
Vsetci pisu kvoli vitaminom, ale vitaminy sa daju doplnik aj inak a mozno aj lepsie.

otázkou je, jestli je přirozenější dávat dítěti UM s vitamíny nebo v kapslích z lékárny (tzn. chemicky připravené)? No a pak ještě nastává otázka, zdali mléko, které nám tady každý den v marketech nabízejí je opravdu kvalitní a splňuje normy, které jsou dány. Když jsme se už tolikrát přesvědčili, že je tomu jinak. Je to každého boj se rozhodnout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
8.6.12 07:33
@mamkasl píše:
otázkou je, jestli je přirozenější dávat dítěti UM s vitamíny nebo v kapslích z lékárny (tzn. chemicky připravené)? No a pak ještě nastává otázka, zdali mléko, které nám tady každý den v marketech nabízejí je opravdu kvalitní a splňuje normy, které jsou dány. Když jsme se už tolikrát přesvědčili, že je tomu jinak. Je to každého boj se rozhodnout ;)

Tak podla mna su vitaminy v UM take iste ako ine vitaminy.
A ci mlieko splnuje normy? No to iste sa mozeme pytat aj na UM…tiez uz boli afery s detskou stravou…
No ja myslim, ze to je jedno. No vidim, ze UM ziadnu vyhodu nema…len ma to tak zaujimalo ci mi nahodou nieco neuslo :lol:
Ako ja malej zatial UM davam lebo jej chuti, ale chuti jej aj kravske mlieko :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.12 14:14

Mohla bych se zeptat :oops:? To dáváte dítku místo UM večer před spaním prostě kravské mléko? A od kdy? Náš strašně málo pije, nevypije vlastně jiné tekutiny než UM. Ale taky bych ho radši naučila na mléko za dvacku.

• Citovat
  • Upravit
1726
10.9.12 14:26
@Anonymní píše:
Mohla bych se zeptat :oops:? To dáváte dítku místo UM večer před spaním prostě kravské mléko? A od kdy? Náš strašně málo pije, nevypije vlastně jiné tekutiny než UM. Ale taky bych ho radši naučila na mléko za dvacku.

Ahoj, ano místo um dostává kravské - míchám jí do toho nestle baby junior vanilku (něco jako caro, ale není to „hnědé“ ale vanilkové), jinak to pít nechtěla, ale postupně snižuju přidané množství - už dáváme jen nepatrně :dance:

edit: Dáváme ho až od 19měsíce než jsem přišla na tu vychytávku s tím nestlé, předtím obyč mléko nechtěla, nebylo sladké :cert: Jinak jsem se ho snažila dávat hned po odstavení (tuším asi v 15měs), ale jak jsem psala již dříve, klidně od roka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
10.9.12 14:50

My jsme od narozeni na HIPP HA po roce chci zacit davat MILUPA (nevim jestli je i v CR) maji ji totiz s ruznyma prichutema vanilka, mrkev, kakao, banan. myslim ze doktori vedi pro rikaji ze nejlepsi je to do tri let a nemyslim si ze to delaji jen kvuli reklame produktu. ja osobne budu davat min. do 3 let kravske ani jine mleko se mi pro deti nezda moc vhodne :/ kdyz cekas druhe miminko treba se ti postesti a mlicko mit budes a i kdyby ne malej ti toho mlika moc bevypije staci kdyz das alespon jednu flasku denne a to si myslim ze do penez zas tak silene neleze?! :) he to pro zdravi a to je.snad hlavni ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocolate
10.9.12 21:02
@Anonymní píše:

Ahoj, nevím, jestli je to dobře, ale naše malá taky nikdy nevypila nic kromě UM. Ani v těch největších vedrech si nevzala vodu, čaj (ani na zapití příkmů)… Tak jsem ji jednou do vody zkusila nasypat trošku (půl odměrky cca na 150ml vody) UM pro chuť a jak vesele pila. Postupně jsem množství UM snižovala dotáhla na čistou vodu. A teď je to v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
35
1.7.14 12:47

Ahoj mamči, tak to my jsme teda hrozný závisláci :-). Maty (22m) mi pije UM 3× denné. Ráno, po odpol. spinkání a večer. Nedostanu do ného žádný jogurt, lipánek, kaši, přesnídávky… takze u nas spotreba 2 krabice mleka tydne :nevim: jinak u obeda baští normálně polévku a druhé jídlo a svačinky s ovocem, zeleninou, peçivem, sýry,aj.taky jí. Takže v našem připadě půjdeme s UM a dudlíkem snad i do skoly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
5.7.14 09:36

Maminky, prosím o radu, nemůžu se to na krabici dočíst nebo špatně vidím :). Do kdy se dává mléko s číslem 1? Do půl roku? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.14 20:45

@Verísek91 už si to nepamatuju, ale mrkni se, od kdy je dvojka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
9.7.14 13:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.11.15 21:40

Odstavit z UM

Ahoj maminky, mám v hlavě brouka. Dcera byla teď nemocná a důsledkem toho je, že máme na pár dní zakázáno pít UM a mléčné výrobky. Dceři je necelých 20 měsíců. Přemýšlím o tom, jestli jí ho rovnou nesebrat úplně. Pije ho pouze před spaním v noci cca kolem půlnoci a ráno, když se probudí. Přes den jí ho nedávám vůbec. Normálně baští běžnou stravu. Někdy více, někdy méně. Má dny, kdy skoro nejí a má dny, kdy toho s ní tolik, že nechápu :o) Dle tabulek je „menší“, ale to má po nás. Já i manžel jsme oba prckové a hubeňouři. Jsem těhotná, v lednu se nám má narodit druhé mimi. Tak si říkám, jestli není jednodušší jí ho sebrat teď, než třeba potom s miminkem. Myslím si, že se mi to bude hůře jí vysvětlovat. Původně jsem uvažovala, že jí ho seberu po 2. roce. Myslím si, že když normálně baští, není nutné jí ho dávat ještě ve školce :o)Díky za Vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
27.11.15 21:45

Jestli ho nevyžaduje a jinak jí jiné mléčné výrobky tak za mě jí ho klidně přestaň dávat. Syn 29 měsíců ráno vstane a běží do ložnice a volá maminko mlíko a kravské nechce, tak mu ho jednou denně dělám. Rozhodla jsem se vydržet, až mu přestane chutnat, jen doufám, že ho nebude mít i na základce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
27.11.15 21:47

Dle meho pediatra by mela mit UM do 2 let, ale pokud ma na den minimálně 0,5 l mléčné dávky ve stravě (myslí se celkem podíl mléčnych výrobků - sýry, jogurty), není UM potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
27.11.15 21:52

V tomhle veku to je na tobe. muj prvni ho pil rano skoro do 2,5r, pak sam nechtel. mladsi pije zatim porad po ranu, budou ji 2r.
20m je ale dost na prechod, kdyz ji ho ted stejne musis „sebrat“, tak proc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová