Do kdy UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
143
5.6.12 12:18
@koralina11 píše:
mi ho máme a malýmu moc chutná a jinak je toho 600g a 3 už jen 500g za 139,–

Aha tak to jsem nevedela,tak to se omlouvam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
5.6.12 21:35

Ahoj, já jsem pro podávání umělého mléka do 3let. Obě děti jsem na roce převedla na radu dětské doktorky na Nutrilon, protože má mít chut a složení nejblíže mateřskému mléku. Je to na každé z nás, já jsem u syna dávala Nutrilon do 3let a 3měsíců a dcera 2,5 roku pije Nutrilon pořád. Jak tady již zaznělo, i pro mě je důležitá jistota obsahu všech vitamínů a minerálů a konkrétně u Nutrilonu navíc obsah prebiotické vlákniny na podporu imunity. Protože jsou naše děti opravdu zdravé, věřím tomu a u dcery určitě do 3let Nutrilon dávat budu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
5.6.12 21:38

ahoj holky, aktuální téma pro nás ;) Nám bude 22 měsíců a stále na Sunaru, nechci mu ho brát, protože mu chutná a já si říkám, že lepší než mléko…ale dáváte pořád z flašky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
5.6.12 21:41

Ahoj, tak syn měl do 18 měsicu nutrilon, pak mu přestal chutnat, tak jsem přešla na sunar ma skoro 4 roku a davam mu ho pořad do bile kavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
5.6.12 21:42
@želvy píše:
Ahoj, já jsem pro podávání umělého mléka do 3let. Obě děti jsem na roce převedla na radu dětské doktorky na Nutrilon, protože má mít chut a složení nejblíže mateřskému mléku. Je to na každé z nás, já jsem u syna dávala Nutrilon do 3let a 3měsíců a dcera 2,5 roku pije Nutrilon pořád. Jak tady již zaznělo, i pro mě je důležitá jistota obsahu všech vitamínů a minerálů a konkrétně u Nutrilonu navíc obsah prebiotické vlákniny na podporu imunity. Protože jsou naše děti opravdu zdravé, věřím tomu a u dcery určitě do 3let Nutrilon dávat budu.

:palec :palec: :palec: :palec: :palec: :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
5.6.12 21:45
@mamkasl píše:
ahoj holky, aktuální téma pro nás ;) Nám bude 22 měsíců a stále na Sunaru, nechci mu ho brát, protože mu chutná a já si říkám, že lepší než mléko…ale dáváte pořád z flašky?

Ja jsem tak do dvou let davala z flasky a ted to pije z plastovyho hrnku s vickem (tekouci, takovy ten co byl za nas). Sunar ma rad tak je mu jedno z ceho to pije, dozaduje se stejne jako z flasky :-). Kravske mu nejak nechutna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
5.6.12 21:50
@Ainy píše:
Ja jsem tak do dvou let davala z flasky a ted to pije z plastovyho hrnku s vickem (tekouci, takovy ten co byl za nas). Sunar ma rad tak je mu jedno z ceho to pije, dozaduje se stejne jako z flasky :-). Kravske mu nejak nechutna.

myslíš ten hrneček s tou hubičkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
5.6.12 22:03

www.tvar.cz kojenecky hrnicek. Koupis za dvacku v domacich potrebach a ty moderni jsou i hezke :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.6.12 06:46
@dada12 píše:
Ahoj, UM bych vysadila ve chvíli, kdy mu lezou zuby a může už kousat.

To se mi zda jako totalni hloupost nekterym detem lezou zoubky ve 4 mesici a myslim si,ze UM by meli mit alespon kdyz uz ne do tri let kdyz nekdo nema penize alespon do 12 mesicu.Ja osobne preferuji kojenecke mleko co nejdele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
6.6.12 06:53
@Denisacek84 píše:
To se mi zda jako totalni hloupost nekterym detem lezou zoubky ve 4 mesici a myslim si,ze UM by meli mit alespon kdyz uz ne do tri let kdyz nekdo nema penize alespon do 12 mesicu.Ja osobne preferuji kojenecke mleko co nejdele.

Psala jsem "a může už kousat ". Takže podroběji. Umělé mléko je strava pro kojence, kdy vitamíny a minerály jsou nahrazeny uměle. Proto jakmile má dítě zuby a zvládá jíst rozmanitou stravu, umělé mléko končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
6.6.12 08:13

Mám obdobný názor jako dada. Pokud dítě, přesněji batole, přijímá veškerou stravu (obilniny a výrobky z nich, ovoce, zeleninu, mléčné výrobky, maso, ryby), nevidím důvod nenahradit umělé mléko čerstvým plnotučným mlékem, pokud dítěti chutná a jeho požití mu nedělá jiné potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.6.12 08:21

zhruba od roka má ráno kravské a večer um, sám si to tak nastavil. Nekupujeme předražený nutrilon ale levnější babylove. Vitamíny v něm jsou taky. Na imunitu stačí každý den čerstvé ovoce. Kromě rýmy k zubům ještě nebyl nemocný.

• Citovat
  • Upravit
143
6.6.12 08:42
@dada12 píše:
Psala jsem "a může už kousat ". Takže podroběji. Umělé mléko je strava pro kojence, kdy vitamíny a minerály jsou nahrazeny uměle. Proto jakmile má dítě zuby a zvládá jíst rozmanitou stravu, umělé mléko končí.

Promin,ale dite je kojenec do 1 roku a batole od 1 - 3 let.Muj syn umel kousat v 6 mesicich a nemam pocit,ze bych mu mela odebrat Nutrilon.Umelou stravu ma sice od 4 mesicu,ale myslim si,ze UM mleko se dava taky pro zdravi rust a aby dite prospivalo,protoze v UM mleku je cela rada vitaminu a nemyslim si,ze dnesni deti maji tak vyvazenou stravu,ze by mohli v dobe kdy zacnou kousat prejit na kravske mleko,ktere jeste navic obsahuje laktozu,ktera je celkem dost spatne stravitelna,pro tak malej organizmus.Kazdopadne se nechci dohadovat pac kazda mame svuj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.6.12 08:45

Pro me je podstatny co mi rekne moje pediatricka a pokud vetsina pediatru mliko kupovane v krabici pseudo kravske,pac s mlikem se to neda srovnavat rika,ze neni vhodne pro deti do 3 let,tak asi neplacaj nesmysli.
Myslim si,ze zelva to napsala hezky a s jejim nazorem se stotoznuji.Mejte se pekne a hezky den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
6.6.12 08:51
@Denisacek84 píše:
Promin,ale dite je kojenec do 1 roku a batole od 1 - 3 let.Muj syn umel kousat v 6 mesicich a nemam pocit,ze bych mu mela odebrat Nutrilon.Umelou stravu ma sice od 4 mesicu,ale myslim si,ze UM mleko se dava taky pro zdravi rust a aby dite prospivalo,protoze v UM mleku je cela rada vitaminu a nemyslim si,ze dnesni deti maji tak vyvazenou stravu,ze by mohli v dobe kdy zacnou kousat prejit na kravske mleko,ktere jeste navic obsahuje laktozu,ktera je celkem dost spatne stravitelna,pro tak malej organizmus.Kazdopadne se nechci dohadovat pac kazda mame svuj nazor.

Dítě na 6 měsících ještě nejí kompletní stravu. Strava se přidává postupně jsou na to i tabulky od kterého měsíce, samozřejmě s rozdílem u kojených a na UM. Tím, jak dítě přijímá více živin z potravy, kterou kouše, snižujeme postupně MM/UM. Můžeme si to představit v takové křivce. Ve chvíli, kdy dítěti dokážeme pokrýt veškeré živiny, MM už slouží pouze k pomazlení, imunitě apod, UM už nemá žádný význam, kromě toho marketingového. Samozřejmě i ve dvou letech můžu dát občas UM, pokud se na to dítě celé klepe, co bych pro něj neudělala, pokud ho má rádo. Ale pouze jako takový bonus. Mě je přes 30 a jednou za čas si dám ovocnou přesnídávku, i když je určena primárně pro batolata, ale že bych ji brala jako součást stravy, to ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová