Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
maminky zdravim,maly ma pul roku,v noci se budi jen 1krat na krmeni kolem 4-5rano,jen to rano pil jeste ode me z prsa,jinak odsavam,pres den nechce pit ode me,ale nedavno dostal rymu,takovou,ze se spatne prisaval a plakal,tak jsem i v tech 5rano musela zvolit asi po trech dnech lahev.
Jde mi o to,ze predtim jsem ho nakojila a on hned usnul,ted se napije z lahve,ale pritom se uplne probere a my v 5rano vstavame
a uz ho nemuzu uspat,zatemnila jsem,je tam tma jak v pytli,ale mu je to fuk.Jak vam usinaji mimi po nocnim krmeni ![]()
Taky se chci zeptat,jestli je nechate i v noci odrihnout po vypiti cca 160ml,ci prebalujete,ja jsem tohle vsechno pred nedavnem mohla delat a maly stejne usnul,ale ted staci jen se spatne pohnout a uz je vzhuru a probrany.
Takze,jak u vas probiha nocni krmeni z lahve?????????????Dekuji.
Ahoj culikata,
take u nas mame ( ne kazdou noc ) krmeni z lahve kolem 5 rano…ale s tim, ze pak maly zase usne, pokud s nim tatinek nezacne komunikovat… ![]()
JInak ho vzdy odrihnu a dam zpet do postylky, kde usne.
Pokud je rozpovidany od tatinka, tak ho nechame mezi sebou v posteli ukecat az ke spanku…
proste si ho nevsimame a jsme tise az on take usne.
Ale uz se nam ted par noci povedlo bez krmeni, az o 7 rano nebo i dokonce trosicku dyl…a vsimli jsme si, ze je to tim, ze se moc nevyspinka kolem 5 hodiny odpoledni, kdyz po 17 h uz nespi a jde spat az tak kolem 20.00 - 20.30, tak spi celou noc bez probuzeni…ale nijak ho nenutime, nechavame to jeho rezimu…
Mozna by ti pomohlo ho zkusit nechat vecer trosicku vic vzhuru?? Treba o pul hodinky??
My sice kojíme, ale vstáváme v půl šesté…
Některé děti jsou holt ranní ptáčata… a čím jsou starší, tím je to horší, až pak se školou se to srovná…
Ale tos asi nechtěla slyšet, viď?
![]()
Ahojky ![]()
já malou kojila do půl roku pak už to byl drak tak sem přestala
ale co chci říct že to bylo rychlovka jen sem jí vyndala,ROZHODNE nepřebalovala dala prso nechala říhnout a hned usnula dál ![]()
pak začla láhev a to trvalo o pár chvilek dýl ikdyž sem všechno měla nachystaný přece jen to trvá než se to ohřeje dýl než vyndání prsa že
takže malá probraná,ze začátku to byl boj než sem jí naučila že musí opět spát dál že je ještě noc .musela sem jí chovat a houpat atd..ted už je to pohoda vemu nakrmim šoupnu do postýlky zasnu krkne si už sama 10m,jak se převaluje atd.kolikrát si stoupne a nadává ale já se otočím a spím zachvíli to vzdá a spí taky,ale byly to nervy jí to naučit,ikdyž když je nemocná tak taky chovám ale to je jasný ![]()
ale ona pije třeba už v 1 v noci v 5 vstává normálně
to už jí ani spát nenutim sem vděčná aspon za to odmala nespí přes den ani ránu tak pro mě je to oddech aspon do těch 5 ikdyž se mezi tím ještě vzbudí ![]()
Bohunko,to jsem opravdu slyset nechtela
.Snad casem a ten cas bude kratsi,nez se zblaznim,pochopi,ze kdyz usne nekdy az ve v 23hod,tak se jako finalne nevstava v 5 rano
,on spi v kocarku odpol.1a pul hod,pak si zdrimne jeste kolem 19h nekdy,ale tak 15min,chodi spat kolem 21,ja se snazim,aby uz nespinkal ani tech 15min,ale je tak protivnoucky,ze to proste nejde a usne na rameni,v lehatku,pri krmeni a nenadelam nic,dnes se mi podarilo,ze od 16h nespal,ale pak byl kolem 20h hrozne protivny,jsem ho nakrmila a ze dam spat,ale on se najednou probral a usnul pred chvili,kolem pulnoci-uf a vsadim se,ze v 5 je vzhuru
.Nevim jestli je to i zoubkama,sle ted nemame rezim zadny
,chjo,snad se to nejak srovna,taky zaciname prikrmy,ucime se spat v postylce a ne vedle mamy-to jsem dnes vzdala,jinak by jeste nespal.
hmm, to ti teda nezávidím… my měli jedno období, kdy bylo ve 4 vyspáno a museli jsme s ní jít do obýváku, kde si hrála a zalomila to tak v 6 na cca 2 hodiny
chvilku jsme to vydrželi a pak nasadili estvillovu metodu a holt jí nechali 2 dny vyřvat. pak pochopila, že ve 4 se fakt nevstává… ale je to o silných nervech a kdo z koho… prostě jsme to ž nezvládali a padali únavou s manželem oba na ústa…
diky,diky,ale to neni na moje nervy,kdyz neni mimi moje,tak mi plac neva,ale u Tobiase-to nevydrzim ani minutu a musim ho ukonejsit,jinak se zacnu vztekat vic jak on.To radsi nebudu nikdy spat
,to samozrejme ne,ale uz ma preci jen pul roku,tak to snad brzy vyrovna a ja se vyspim.