Kojení při menstruaci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
99
25.3.10 11:33

Kojení při menstruaci

Ahoj holky,říká se,že když žena menstruuje v době kojení,dítěti mlíko nechutná a odmítá ho.CHci se ale zeptat na jinou věc - včera jsme se bavily s kamarádkou a ta mi tvrdila,že pokud máte syna,neměla by jste ho kojit při menstruaci,protože se prej do mlíka uvolnují ženské hormony ESTROGENY.Tvrdila,že jí to říkala paní doktorka v poradně,tak se chci zeptat,co je na tom pravdy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25182
25.3.10 11:48

Tak to jsem neslyšela. Syna jsem při MS kojila, ale je fakt, že mu MM nechutnalo. Při druhé MS se odstavil, bylo mu skoro 10 měsíců.

Dcerce MS nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.3.10 11:53

Představ si, že někdo dostane MS třeba hned po šestinedělí a syna plně kojí. To mu jako nemá dát 5 dnů napít 8-o Co je to za blbost :roll: :roll: :roll: Řekla bych že kamarádka si tu informaci nějak vysvětluje po svém. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
25.3.10 11:54

To jsem tedy taky nikdy neslyšela. Ondru jsem kojila do 10 měsíců, pak se sám odstavil. Ale MS jsem měla už 3 měsíce po porodu, s kojením v době MS nebyl vůbec žádný problém. A zdá se mi jako nesmysl, abych ho ve třech měsících odstavila kvůli tomu, že jsem dostala menses, nebo jak by to v takovém případě podle tvojí kamarádky mělo řešit? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
25.3.10 12:02

Dostala jsem MS hned po šestinedělí, od té doby zatím nic. Je pravda, že malej byl v té době takovej protivnej, trhal se a přes svůj obvyklý apetyt se u toho dost navztekal. Buď to bylo MS nebo tím, že mohl mít zrovna spurtík, který měl i v době mimo menstruaci a projevilo se to stejně. Jako u kojení se vším - myslím, že je to dost variabilní. :nevim: Ale s tím, že by se neměli kojit kluci, to jsem nikdy neslyšela a přijde mi to jako nesmysl. Co antikoncepce?… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
25.3.10 12:03

Myslím, jako že ta taky trochu do mlíka jde. Prý to neva, ale pro klid duše jsem ji po dvou týdnech raději vysadila. Jsou přeciž i jiné metody, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
25.3.10 12:18

8-o :roll: Já jsem dostala MS až 5 měsíců po prvním porodu a 4 měsíce po druhém,dětem to nevadilo.Je to blbost..

Jen bych hned tak neodsuzovala zakladatelku,že si radu doktorky vykládá po svém.Taky jsem se setkala s různými předpotopními názory lékařů,naštěstí ale zřídka.Např.jedna starší dětská dr. u nás má názor,že by dítě mělo být kojeno jen 8 - 9 měsíců,maximálně rok.Pak už mu kojení vůbec nic nedavá,jen je rozmlsané a ždímá matku.Prostě už je to oboustranně zbytečné.Toto je názor 80.let,našla jsem to ve staré knížce.

Jsem se pousmála a myslela jsem si své.Podotýkám,že to není naše dětská dr.Ta je sice taky starší,ale vzdělává se a ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
25.3.10 12:38

dostala jsem MS hned po 6tinedělí a kojila jsem plně 6měsíců, nevšimla jsem si, že by malé mlíko nechutnalo (s MS nebo bez pila pořád jak nezavřená :lol: )

a přijde mi, že rada „nekojit při MS“ je blbost, protože to jako kojenému dítěti kvůli MS mám dát sunar, když ani nezná flašku :?: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
25.3.10 12:43

Já se taky s tímhle názorem setkala poprvé a dost jsem zírala,proto mě zajímalo,co si o tom myslí ostatní.ta kamarádkaco mi to vykládala,tak prej kvůli radě p.doktorky syna odstavila a krmila ho nutrilonem.Nejde mi do hlavy,jak by přítomnost ESTROGENU ovlivnila kluka? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
25.3.10 12:49

Nevím,jak je to dítě staré.Ale pokud já vím,tak po porodu,u novorozenců,zduří prsíčka vlivem ženských pohlavních hormonů nejen holčičkám,ale i chlapečkům.Opravdu je to možné pozorovat u obou pohlaví.

Ale nekojit při MS je blbost :mrgreen: Nikdy jsem to neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
25.3.10 13:01

Zní mi to jako blbost… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
25.3.10 13:18

koukám, že zde stále převládají pověry, kojit se může pořád, jenom kojení není vhodné při určitých lécích,ale nikdy není menstruace překážkou, to samé ,že se dříve říkala, že maminky nemohou cvičit, že se uvolńuje kyselina mléčná do mléka, taky blbost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
25.3.10 13:25

To,že se uvolňuje kyselina mléčná do mléka blbost není.Ale zároveň není pravda,že by kojící maminka nemohla vůbec cvičit.Jen se kojení neslučuje s vrcholovým sportem a nadměrnou fyzickou aktivitou.To pravda je.Běžné cvičení v přiměřené míře nevadí..

Co se týče vrcholových sportovkyň,každá tvrdí,jak i při cvičení dlouhodobě kojila a pak se v jiném článku dočtu,že kojila půl roku..Se musím vždycky zasmát.Co je to za dlouhodobé kojení?To je podle mě běžný standart.Že jim pusa neupadne,to vynášet do popředí.No,nějak se zviditelnit musí,že zvládnou karieru i dítě,za pomoci x lidí k rukám..

To ale není myšleno na maminky,které kojily půl roku a méně.Myslím to v souvislosti se sportem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.3.10 23:52

Tak ona to vážně hlásala doktorka 8-o No to je teda síla a chudák kámoška kvůli ní přestala kojit :roll:
Můj syn měl zduřelé prsní bradavky hned po porodu. Vysvětlili mi to celkem uspokojivě - přítomnost mých estrogenů v jeho těle (a ty se tam rozhodně nedostaly kojením) a do konce šestinedělí se prý estrogeny vyplaví a to zduření bylo pryč.
P.S. hoď dotaz tady do poradny laktačním poradkyním, ať taky zíraj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.14 11:34

Stejně jak se chová každé dítě jinak, tak i matka má jiný názor na určitou situaci než jiná matka a třeba já kojím plně a malej má už skoro 3 měsíce, menstruaci už dostávám pravidelně. Poprvé po šestinedělí a teď znova. Ne že by se tomu mlíku bránil, ale občas je problém, že se nechce ani přisát a poplakává. Je také možnost, že v toto období dítě trochu zhubne, ale jestli to není rapidně moc, tak se nic neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová