Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Oliverka28 nase pila do dvou um.Na noc si ho vyzadovala,i kdyz snedla peknou porcicku jidla.Pak jsme presli na normalni mliko (taky jenom na noc) jsou ji tri.Bez nej proste neusne.
To víš, že ti výrobci budou tvrdit, že bez něj dítě umře
. Dávala jsem ho do dvou let, protože dcerka byla závislák, pak jsem ji naučila na kravský. Do dneška zdolá skoro litr denně.
@Oliverka28 nepili ho vůbec. V roce a půl se oba odstavili od nočního kojení a ničím jsem nenahrazovala
@Oliverka28 náš pil UM a vyžadoval zhruba do 2let ..ráno po probuzení a večer před spaním. Pak najednou po nemoci nechtěl, zkoušela jsem dávat, protože jsem si říkala nemoc= nechuť k jidlu, ale jen cucnul a nechci.
Odstavil se prostě sám ze dne na den ![]()
Když chce dávám čerstvé kravské plnotučné, má ho rád ![]()
@Oliverka28 prvé som kojila v noci do dvoch rokov, cez deň pilo po cca roku kravské. Ale nie trvanlivé. Pri druhom tiež chcem po roku skúsiť kravské cez deň.
starší ani ne do roka, mladší do roka a půl, ale to kvůli mé lenosti vstávat se starším do školky dřív. Než jsem staršího oblékla, mladší vypil flašku a nemusela jsem ho krmit. ![]()
To je jen reklama výrobců a prodejců.
Starší pil do necelých 3 let jednu flašku v noci. Mladšímu jsem to chtěla udržet taky tak, ten má navíc ještě alergii na kravské mléko, tak jsem si říkala, že ty vitamíny se mu z UM hodí. Ale rozkousal si dudlík u flašky, tady stejnou neprodávají, takže jsem mu 2× udělala mlíko, pokaždý vylila před spaním a teď chodí bez.
Takže ve 2 letech ho rozhodně nepotřebuje.
Nejstarsi dcera vyzadovala do 4 let. Mliko ji nejelo. Kdyz pak presla na kravske mliko, tak jsme na nej rovnou soupli i dvouleteho.
Holky moc dekuji,ja prestala kojit kdyz bylo synovi 15mesicu, psychicky jsem to nedavala,chtel se kojit co pul hodiny,byl u toho uz i surový,v noci jsme nespali nikdo. Takze jsem ze dne na den odstavila a byla rada,ze vzal za vděk flaškou.
@Oliverka28 Nechala bych ho pít, do kdy bude chtít. Když si na něj sám vzpomene, klidně bych mu ho zase dala. Když ne (a pokud má jiný zdroj vápníku - jogurty, sýry…), tak klidně už ne.
Měl jsem v plánu dávat do 2 let, malé je 23 měsíců a sama si UM odbourala, teď každé ráno běží do lednice pro „BŮ“ jiné nechce ![]()