Do kdy UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
143
6.6.12 09:06

Dobra dobra :lol: Me teda syn co jsem zacla davat prikrmy pil UM mene a mela jsem Nutrilon 800g na 14 dni asi od jeho 5 mesice a ted najednou chytnul chut a pije jak blazen a mam 800g na tyden max tyden a 2 dny.Takze ja jsem rada,ze se do toho pustil s chuti pac neji jogurty u tech se oklepe a zavre pusinu a nedostanu do nej ani kousek.Tak jsem rada,ze ma alespon to UM.Ja ze jsem se na to mliko obyc ptala doktorky a ta na me koukala jako na blazna,tak jsem se ptala i na to z automatu a to mi pomalu vynadala. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
6.6.12 09:59
@Denisacek84 píše:
Promin,ale dite je kojenec do 1 roku a batole od 1 - 3 let.Muj syn umel kousat v 6 mesicich a nemam pocit,ze bych mu mela odebrat Nutrilon.Umelou stravu ma sice od 4 mesicu,ale myslim si,ze UM mleko se dava taky pro zdravi rust a aby dite prospivalo,protoze v UM mleku je cela rada vitaminu a nemyslim si,ze dnesni deti maji tak vyvazenou stravu,ze by mohli v dobe kdy zacnou kousat prejit na kravske mleko,ktere jeste navic obsahuje laktozu,ktera je celkem dost spatne stravitelna,pro tak malej organizmus.Kazdopadne se nechci dohadovat pac kazda mame svuj nazor.

Jen te trosku opravim, laktozu-mlecny cukr obsahuje kazde mleko vcetne materskeho. S jejim stravenim obvykle nemaji problem deti ale naopak dospeli. V UM je hlavne upraveny pomer bilkovin aby bylo pro deti dobre stravitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
6.6.12 11:51
@želvy píše:
Ahoj, já jsem pro podávání umělého mléka do 3let. Obě děti jsem na roce převedla na radu dětské doktorky na Nutrilon, protože má mít chut a složení nejblíže mateřskému mléku. Je to na každé z nás, já jsem u syna dávala Nutrilon do 3let a 3měsíců a dcera 2,5 roku pije Nutrilon pořád. Jak tady již zaznělo, i pro mě je důležitá jistota obsahu všech vitamínů a minerálů a konkrétně u Nutrilonu navíc obsah prebiotické vlákniny na podporu imunity. Protože jsou naše děti opravdu zdravé, věřím tomu a u dcery určitě do 3let Nutrilon dávat budu.

Ty jsi dealer Nutrilonu :?: Snad v každé diskusi o UM ho propaguješ. Ještě tou otřepanou frází ..nejblíže mateřskému mléku..bla,bla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
6.6.12 19:52
@Kačenkaaaa píše:
@želvy něco na tom bude …malý byl od narození a to nekecám jednou nemocný…

No to urcite nie je Nutrilonom :lol: , ze nebol nemocny. Kamoska dava tiez iba Nutrilon (maly nic ine nechce) a maly je stale chory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
6.6.12 20:08

Zdrave/nemocne muze byt dite kojene, co vyrostlo na Sunaru i to co pije prvni volbu maminek a pediatru :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
6.6.12 21:51
@Ainy píše:
Ty jsi dealer Nutrilonu :?: Snad v každé diskusi o UM ho propaguješ. Ještě tou otřepanou frází ..nejblíže mateřskému mléku..bla,bla :mrgreen:

Píšu jen svoji dobrou zkušenost, nevím proč mě napadáš? Jsem o Nutrilonu přesvědčená a nevidím důvod, proč bych dobrou zkušenost nepředala dále. Rozhodnutí je na každé z nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
6.6.12 22:09

Me jen prijde smesne jak porad citujes tu reklamu. Dobrou zkusenost ti nikdo nebere ale proc aspon nepouzijes vlastni slova? Podle me je treba nijak vyjimecny neni. Moje neter na nem taky vyrostla, ve svych sesti letech jezdi pravidelne do lazni s astmatem. Dcera byla na Sunaru a je zdrava.. fakt je to o jinych vecech jak znacce mleka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
6.6.12 22:17
@Ainy píše:
Me jen prijde smesne jak porad citujes tu reklamu. Dobrou zkusenost ti nikdo nebere ale proc aspon nepouzijes vlastni slova? Podle me je treba nijak vyjimecny neni. Moje neter na nem taky vyrostla, ve svych sesti letech jezdi pravidelne do lazni s astmatem. Dcera byla na Sunaru a je zdrava.. fakt je to o jinych vecech jak znacce mleka…

Cituji naši dětskou doktorku, které věřím, protože mně vždy ve všem dobře poradila a zkušenost u obou dětí mně její dobrou radu potvrdila. Jak jsem napsala, každý má svůj názor a rozhoduje se za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
6.6.12 22:25

Vsichni doktori doporucuji Nutrilon :-). A vam hold vyhovuje no. Ale zrovna tak by vam treba vyhovovalo cokoliv jineho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.6.12 15:17

Ahoj, doporuceni od pediatricky mam take do tri let urcite. Hlavne kvuli vitaminum, pro zdravy rust. Obcas Anicka (2,5) nechce ani jogurt takze jsem rada, ze si da mlicko (mimochodem take Nutrilon :-)). Dokonce jsem i nekde v jine diskuzi cetla, ze UM jen do 18 mesicu a dele ne. Proc kdyz je zdrave a nezavadne? A proc by delali mleka od 24 mesicu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
7.6.12 16:27

No ved prave…tiez mi pride, ze UM ludia davaju kvoli vitaminom, ktore su tam umelo dodane.
Na trhu je milion detskych vitaminov pro zdravy rust s probiotakami…proste cely komplex … podla mna je tam viac vitaminov ako v UM.
Ked mne to pride take divne davat dietatu susene mlieko ked uz od roka moze pit normalne. Ako ziaden dospely si dobrovolne neda susene mlieko :lol: pretoze je to hnus, ale dietatu to davame tak dlho :roll:…tak som rozmyslala, ze preco…ale na nic rozumne som neprisla :lol:
Vsetci pisu kvoli vitaminom, ale vitaminy sa daju doplnik aj inak a mozno aj lepsie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
7.6.12 16:34

Já tedy budu dávat UM jen po dobu nezbytně nutnou. A doufám, že ho nebudu potřebovat vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.6.12 16:41

@Monika123 Přesně tak, pokud jí dítě ovoce a zeleninu a kvalitní mléčné výrobky, tak má vitamínů, minerálů a probiotik dostatek. Nemusí se do něj cpát uměle vyrobené. Je to reklamní trik výrobců UM, jak z lidí dostat víc peněz. Vědí, že rodiče jsou za děti ochotni utratit neuvěřitelnou hromadu peněz, tak proč toho nevyužít. A jinak kravské mléko obsahuje taky dost vitamínů http://cs.wikipedia.org/wiki/Kravské_mléko

• Citovat
  • Upravit
6362
7.6.12 16:42
@Monika123 píše:
No ved prave…tiez mi pride, ze UM ludia davaju kvoli vitaminom, ktore su tam umelo dodane.
Na trhu je milion detskych vitaminov pro zdravy rust s probiotakami…proste cely komplex … podla mna je tam viac vitaminov ako v UM.
Ked mne to pride take divne davat dietatu susene mlieko ked uz od roka moze pit normalne. Ako ziaden dospely si dobrovolne neda susene mlieko :lol: pretoze je to hnus, ale dietatu to davame tak dlho :roll:…tak som rozmyslala, ze preco…ale na nic rozumne som neprisla :lol:
Vsetci pisu kvoli vitaminom, ale vitaminy sa daju doplnik aj inak a mozno aj lepsie.

otázkou je, jestli je přirozenější dávat dítěti UM s vitamíny nebo v kapslích z lékárny (tzn. chemicky připravené)? No a pak ještě nastává otázka, zdali mléko, které nám tady každý den v marketech nabízejí je opravdu kvalitní a splňuje normy, které jsou dány. Když jsme se už tolikrát přesvědčili, že je tomu jinak. Je to každého boj se rozhodnout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
8.6.12 07:33
@mamkasl píše:
otázkou je, jestli je přirozenější dávat dítěti UM s vitamíny nebo v kapslích z lékárny (tzn. chemicky připravené)? No a pak ještě nastává otázka, zdali mléko, které nám tady každý den v marketech nabízejí je opravdu kvalitní a splňuje normy, které jsou dány. Když jsme se už tolikrát přesvědčili, že je tomu jinak. Je to každého boj se rozhodnout ;)

Tak podla mna su vitaminy v UM take iste ako ine vitaminy.
A ci mlieko splnuje normy? No to iste sa mozeme pytat aj na UM…tiez uz boli afery s detskou stravou…
No ja myslim, ze to je jedno. No vidim, ze UM ziadnu vyhodu nema…len ma to tak zaujimalo ci mi nahodou nieco neuslo :lol:
Ako ja malej zatial UM davam lebo jej chuti, ale chuti jej aj kravske mlieko :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová