Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer…chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost se silným tinitusem.
Řeším to už půl roku, kdy mi zničehonic začalo pískat v uších, nejdřív to byl jen slabý tón, ale postupně zvyšoval intenzitu.
Myvam to většinou v absolutním tichu, nebo naopak v hluku-což je při mojí práci celkem problém.
Prý se to nijak léčit nedá
Tak se chci zeptat jestli nemáte někdo zkušenost, jak to alespoň zmírnit?
Mam ho cca 18 let… Kazde 2, 3 roky kolecko testu, nove testovaci lecby, bohuzel, bez vysledku. Kdyz se ozve just silne, tak si promasiruju bod pod uchem a ten piskot se trochu snizi. Za ty leta ho vnimam uz jen kdyz jsem v tichu, takze se tomu vyhybam, i na spani mam televizi aspon na sepot nebo hudbu.
Jedine co pomuze, alespon me, je na nej nemyslet a kdyz uz jo, tak si furt opakuju „ztis se“ a nekdy to pomuze.
Mám ho skoro 4 roky. Nepomáhá nic. Měla jsem prášky, byla jsem na magnetické rezonanci, nic se nenašlo, když jsem brala prášky ještě se to zhoršilo.
Někdy to je opravdu hnus, jindy to jde a nevnímám to. Na snížení pískání mi nic nepomáhá, na to ucho jsem skoro hluchá.
A co s tím? Nic, naučila jsem se s tím žít.
Má jeden v rodině. Jakmile začne pískat v uchu může pomoci kapačka. Byl několikrát, ale vrací se to.
Mám ho cca 14 let, hned na začátku jsem brala prášky, dokonce jsem byla na zde zmiňované kapačce, ani jedno nepomohlo, chodila jsem na různá vyšetření a nepřišlo se na nic.. Jsou dny, kdy ho vůbec nevnímám a pak zase dny, kdy šílím, že neslyším nic jiného. Večer nejlépe usínám při nějakém puštěném filmu. Už jsem si ale zvykla, nic jiného s tím vlastně nejde.