Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Tate Rozjeté ledviny bys poznala spolehlivě.
Jestli jít do práce/k doktorovi, si musíš rozhodnout sama. Já osobně bych šla do práce, ale mám sama na sobě ozkoušeno, že pokud zánět podchytím v počátku, držím se v teple a proliji se dostatečně čajem, zvládnu to i bez antibiotik.
@Tate Měly ho mé 2 kamarádky - obě teploty, zvracení, bolest břicha a zad, velké potíže s močením, kdy při kterém téměř brečely bolestí.
@malinika Ok, díky. Trochu mě uklidnilas. Záda mě teda bolí slušně, ale na druhou stranu močení celkem v pohodě, teplota odpoledne nebyla (a jsem jinak marod, tak by se ani nebylo čemu divit).
Tak jsem si uvařila kotel ledvinového čaje, nahřála termofor a jdu si lehnout. Snad to zabere.
Díky za uklidnění ![]()
@Tate Kup si Uroval Manosa. Je v tom speciální látka (ta manosa), která ti obalí zevnitř stěnu močového měchýře ochranou „vrstvičkou“, která chrání proti bakteriím a pak vše vyčůráš. Doporučeno od známého k „farmačky“ jako jediný lék na močák, co má smysl. ![]()
@Iustitia omnibus Díky za tip. Mám právě Blokurimu, kde jsou 2g D-Manosy. Hádám, že to teda bude ta látka, o které mluvíš. Protočily se mi teda panenky z ceny, ale už jednou jsem to brala a byla jsem spokojená. Tak snad.
Ahoj, vítej v klubu já jsem už od 5.15 vzhůru a šílím. Vypadá to nadějně, že se mi to podařilo rozpít. Za sebe doporučuji Rowatinex. Je to malý zázrak, je v tom tuším jalovec. Začala jsem prolévat asi v sedm a už v poledne jsem zaznamenala ústup potíží. Už se mi tedy dělá zle při pohledu na hrnek ale piju a piju. Taky bych si zalezla, ale ty dvě malé opičky mi poležet nenechají ![]()
@Bohulinka Ahooj ![]()
Tak snad nám bude zítra hej. Víkend na krku, nerada bych chvátala na pohotovost… Zvládáš bez dr.?
@Tate Ano, chtěla jsem jít, ale děsila jsem se, že tu dvouletou budu tahat sebou tak jsem nešla. Ale kdyby se to rozjelo a močila jsem krev tak je konec, dokud to je pobolívá je šance na to rozpití.
@Tate Mě když chytla ledvina, tak jsem žádnou teplotu neměla, nezvracela, bolest při čůrání minimální,„jen“ mě bolelo v zádech a v podbřišku, ale to byla bolest k nevydržení. Ze začátku to šlo, ale za pár hodin už to bylo k nevydržení, musela jsem na pohotovost. Takže těžko říct.
@Dovesilke No, tos mě moc nepotěšila
. Tak asi se pokusím vydržet do rána a uvidím, jak mi bude
.
Holky, trapný dotaz, ale prděly jste u zánětu močáku
? Já jen, že dneska mám pocit, že mě celkem všechno zpředu, zezadu tlačí a teď večer se mi díky větrům hodně ulevilo…
Ja mela zanet ledvin pred 13 lety a chytlo me to v den, kdy jsem mela jet 100km na svuj absolventsky koncert na klarinet.Mela jsem hrat dohromady se trema spoluzakama-kvartet. Nechtela jsem je nechat ve stychu, takze jsme jeli, mela jsem asi 38.3 teploty.Po ceste v aute jsem malem brecela bolesti, mela jsem obrovske curani, ale muj nynejsi manzel tak nejak pul hodiny nevedel, kde zastavit, mama, ktera jela s nama ho malem zabila. Koncert jsem odehrala, nechapali ze me,100 km cestu domu taky, ovsem v noci 39.6 teploty.Uz jsem ale mela od rana antibiotika, takze i kdyz mi malem volali v noci zachranku, zvladla jsem to. Bolelo me vlastne asi jen to curani plus ta teplota. ![]()
Na močák spolehlivě pomáhají brusinky/Uroval manosa, Urinal/,a hlavně Lichořešišnice a Medvědice, obojí se dá koupit i v tabletách. Hlavně hodně pít, a občas si dejte aspon dvě tablety jedlé sody/soda bicarbona/, dobře zapít. Nebudete mít tak ostrou moč.