Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj,synovi je už 15 let,ale jako malý Singulair bral,měl potvrzené astma bronchiale,nikdy žádné vedlejší účinky neměl,prášky pomáhaly.Už několik let je nebere,
nemá žádné potíže,je zdravý a bez dýchacích obtíží.
Děkuju vám. Gabi, a jak dlouho je musel užívat, prosim? Jsem z toho celá nesvá… ![]()
mayerka píše:
Děkuju vám. Gabi, a jak dlouho je musel užívat, prosim? Jsem z toho celá nesvá…
Ahoj, dcera ho bere už více než rok, žádné nežádoucí účinky nemá. Do příbalových letáků se píše naprosto vše, s čím se v době, kdy se lék zkoušel před uvedením na trh (a pacienti v průběhu jeho užívání), pokusné osoby „potkaly“, mnohdy bez prokázané (ale ne vyloučitelné) souvislosti s daným lékem. Mrkni třeba na příbalový leták k acylpyrinu. ![]()
Já beru Singulair taky (samo, že dospělácký), nežádoucí účinky nula. Jen už se nedusím a můžu i na kolo.
Brala jsem ho i v těhotenství (FDA kategorie tuším B - bezpečný lék).
Určitě bych podebatovala s alergologem (téměř nikdo jiný to stejně psát nesmí), měl by tě uklidnit.
Díky, vážně jste mě trochu uklidnili. Doufám, že to uklidní i manžela
ale moře teda zní líp, mohla bych přemluvit muže, abysme někam zajeli (za těch 5 let co jsme spolu, jsme to ještě nestihli
) zkusit nejdřív moře a pak prášky?
mayerka píše:
Díky, vážně jste mě trochu uklidnili. Doufám, že to uklidní i manželaale moře teda zní líp, mohla bych přemluvit muže, abysme někam zajeli (za těch 5 let co jsme spolu, jsme to ještě nestihli
) zkusit nejdřív moře a pak prášky?
Dobrý večer,
poraďte prosím jak řešíte Singulair a jeho užívání 2 hodiny po jídle nebo hodinu před jídlem. Syn má 2,5 let. Zatím bral dvakrát a dávám 2 hodiny po jídle (svačina) a hodinu před večeří, ale přijde mi to hrozné. Hlídat aby nic nejedl. A pít může? Ach jo
.
Díky za odpovědi.
Ahoj, neresila jsem to, nedalo se to , davala jsem pred veceri cca pul h nekdy vic, 2h jsem nedodrzovala.
Syn to má jíst jednou denně (dávám večer) a prý je jedno kdy, nic o jídle nám doktorka neříkala ![]()
Dcera brala rok singulair, nyní na kontrole nám dr. napsal Monkasta tablety - prý to samé (i to stejně vypadá).
U nás to vychází tak na 1,5 hodiny po jídle.
Díky za odpovědi
. Nám doktorka říkala dávat po večeři jako bonbónek, ale v příbalové informaci píšou, že se to s jídlem nesmí. Tak vůbec nevím jak to mám dělat. ![]()
mě jediné, co řekla, že před čištěním zubů, že je v tom cukr
Asi se příště ještě zeptám…