Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky vcera jsem byla na gynekologii aby jsme se domluvili na nasazeni leku aby se nam podarilo otehotnet jelikoz se to 3 toky nedari. Nasadil my siofor 1000 Jednu tabletku denně prý abych zhubla jelikož momentálně měřím 158 cm a vážím 73 kg, uziva tento lek nekdo?:) potom mam s manzelem nasazene natifem duo a ja pak clostilbegyt a kontrola na gyn +( aplikace injekce na vyvolani ovulace????
Jses si jistá, ze ti ho dal na hubnutí? Siofor je lék na cukrovku.
Nadváha je samozřejmě jedním z faktorů, kvůli kterým je možné, že se nedaří. Zkušenosti s Clostilbegytem najdeš třeba v této diskuzi . Bohužel je hodně žen, kterým se při stimulaci hubnout nedaří, takže určitě je na místě dodržovat správný jídelníček a dostatek pohybu. Siofor je podle příbalového letáku lék na léčbu diabetu, takže v prvé řadě pořádně konzultuj s lékařem, co ti předepisuje a proč. ![]()
Ja vim ze je na cukrovku tu ale nemam a cetla jsem to i na internetu je to novejsi metoda 😊jen me zajima jestli to taky nekdo uziva na hubnuti a jestli to funguje a nema s tim problemy jako je hypoglykemie
Doporucil mi to ze nadvaha neni dobra kdyz chci otehotnet ze se snizuje uspesnost
Jsou lidi, co ho zobou třikrát denně a rozhodne nehubnou. Nebylo by lepší, proste omezit jídlo?
@Ruzenkau123 píše:
Doporucil mi to ze nadvaha neni dobra kdyz chci otehotnet ze se snizuje uspesnost
Tak proste zhubni správnou stravou, ne?
Ja prave moc nejim a sladke nevim vubec a vahu mi takr delaji hodne prsa mam 158 cm 73 kg a prsa 8 ![]()
Chceme otehotnet v rijnu a ze pry je to lepsi ze klasicky bych hubla dlouho
V SPC článku k Sioforu se uvádí, že v klinických studií bylo užívání metforminu spojeno buď se zachováním tělesné hmotnosti, nebo jejím mírným úbytkem. To nezní jako něco extra na hubnutí ![]()
Ahoj
kvůli příspěvku jsem se právě zaregistrovala, jinak si tu ale už dlouho čtu
to tak na úvod
prosím tebe - Siofor (účinná látka metformin) je indikovaná nejen u diabetiků 2. typu, ale též u žen s polycystickými ovarii a s projevy metabolického syndromu - což podle skromného popisu můžeš být i ty - takže gynekolog ti to předepsal v dobré víře, aby ti pomohl otěhotnět.
ad metabolický syndrom - projevy: obvod pasu, u žen je kritický rozměr nad 80cm, vysoký tlak, cukrovka (neboli už zvýšená glykémie, a potom u těhotných se loni ty hodnoty ještě zpřísňovaly), zvýšené triglyceridy (je to jedna složka, čemu říkáme tuky) a zároveň snížená hladina HDL (to jsou taky tuky, ale ty hodný, který ochraňujou cévy).
Svým příspěvkem jsem chtěla říct, ano je to možné, že ti gynekolog předepsal siofor, úplně na hubnutí to jako nebude, ale sleduje tím cíl otěhotnět a to chceš i ty? ![]()
Osobní zkušenost nemám, užívat jsem nemusela, ale napsla jsem ti aspoň co vím, protože ve zdravotnictví dělám, tak ať tě holky nevystresujou, že tvůj gynekolog je zmatenej a léčí ti cukrovku - to by ti pověděl i strejda google ![]()
odpovídat nemusíš, ať tu neprobíráme veřejně tvůj zdravotní stav, jen si to se sebou porovnej - třeba tě to uklidní a samozřejmě zeptej se i tvého gynekologa, pokud máš pochybnosti
měj se ![]()
edit: vynechala jsem slova, jak píšu rychle ![]()
Dekuji moc volala jsem na diabetologii a tam mi toto co pises rekli ( a ted ctu to co jsi psala takze je mi to potvrzene 2×)takze dekuji. ![]()