Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem. Máme už 8leteho klučíka a chtěli by jsme si pořídit další. Ovšem ale dvojčata když by to šlo. Je mi jasné že přirozeně by to musela být velika náhoda. Ale chtěla jsem se zeptat, zda to jde jen přes umělé oplodnění a jestli nevíte kolik to cca stojí. Když na gynde vyvalim na doktora že chceme dvojčata tak je mi jasné že si vše budeme hradit sami. Díky všem ![]()
Jak toho docílit nevím, my máme dvoje dvojčata. Spíš mě udivuje, že by do toho šel někdo dobrovolně ![]()
Jako samoplátci počítejte 50-100 000. 50% úspěšnost, že otěhotníš. A při zavedení více embryí 10% šanci na dvojčata. A to se vyplatí ![]()
A nechteli byste si rovnou objednat treba patercata? Kdyz uz, tak uz ![]()
A holčičky nebo chlapečky a jaký mají mít očička? Ať žije přirozenost.
Takhle jsem uvažovala když mi bylo těch 8. ![]()
Asi nebudeš moc chytrá, když kvůli touze po dvojčatech chceš riskovat zdraví svych dětí (dvojčata se časteji rodí předčasně a jsou zde zdravotni rizika vyssi nez u jednoho plodu, rizika jsou i pro matku) a dále rizika IVF -hyperstimulační syndrom, vyšší riziko nádorovych onemocnění, rizika při transferu atd. atd. Lidi si fakt neváží toho co mají ![]()
A jinak jste normalni? Neverim, ze by vam nejaky pricetny doktor udelal ivf jenom proto, ze byste radi dvojcata
Uvedomujes si vubec rizika celeho ivf procesu a těhotenstvi s dvojcaty? Nehledě na to, ze i kdyz si nechas dat dve embrya, tak to vubec neznamena, ze se musi uchytit obe.. Jinak stoji to na drevo tak 100 tisic. Taky po clostilbegytu se rodi vic dvojcat, ale nechci te navadet na dalsi kardinalni blbost.
Jestli nemáte potíže s početím, tak bych do IVF dobrovolně nikdy nešla. Brala jsem tři měsíce clostilbegyt a byla psychicky úplně v p*deli. Neumím si představit co by se mnou udělala stimulace na IVF. Buďte trošku pokorní a spokojte se tím, co vám osud nadělí.
Taky jsem si vždycky moc přála dvojčata (holčičky), neměla jsem, ale to, co tebe mě v životě nenapadlo
.
A víš co? Osud mi je nadělil v podobě vnuček. ![]()
Nevymýšlej blbosti a buď vděčná, za to, co máš… A budeš mít. ![]()
Já Tě trochu chápu. Když pominu rizika vicecetneho těhotenství, tak obrovská výhoda je „zabít dvě mouchy jednou ranou“, mít dvě děti stejného věku je výhodou, zabaví se spolu a, snazší je i organizování aktivit. Taky by mě ale nenapadlo tomu nejak pomáhat. Léky na, stimulaci nejsou úplně bezpečné a bez rizika.
Přesto, pokud po nich moc toužíš, tak se zeptej na gynde, jestli by nešla nějaká řízená a hlidana ovulace, programovany styk ![]()
Vícečetné těhotenství je většinou rizikové - má se kdo postarat o syna, kdyby jsi musela ležet? často se taky dvojčata rodí předčasně - opět stejná otázka.. Co to nechat na přírodě?
Já měla dvojčata - narozené ve 26. týdnu, jedno umřelo měsíc po porodu - promiň, jestli jsem k tvému nápadu skeptická..
@Jana206 Tak to uz by mi přišlo rozumnější na to vlítnout hned po šestinedělí, když se to povede, tak jsou to taky skorodvojcata a výhody v aktivitách a zabavení se budou taky…
Nemáte vůbec úctu k životu…Když pořebujee, aby si děti vyhrály, tak si je udělejte rychle za sebou, ne? já mám starší holky po 16ti měsících a vyhrajou si v pohodě, mají stejný zájmy, kdyby se mladší nenarodila v září, ale v srpnu, ta jak měla, tak spolu jsou ted ve školce, atd…taky řešení a lze to udělat přirozenou cestou…
@Cristina786 píše:
Jak toho docílit nevím, my máme dvoje dvojčata. **Spíš mě udivuje, že by do toho šel někdo dobrovolně****
Jo to mě takz yarayilo jako prvnímkamarádka má, je to sice krásné, ale mě bz y toho asi šlehlo, a kdzž to vyjde tak to vyjde, ale dobrovolně
![]()
@onajeblond já mám dvojčata dvoje, dohromady dětí mám 6. Nejstarší dcera bude mít v prosinci 4 roky
taky jsem blázen, ale dvojčata jsme teda neplánovali ani jedny ![]()