Šišlá v 8 letech

Anonymní
11.11.16 11:26

Šišlá v 8 letech

Dobrý den jdu si pro radu. synovi je 8 let a bohužel trochu šišlá :? Neumi srozumitelně vyslovit š a ž, s písmenem č měl taky problém ale to jsme vychytali. samozrejme jsme jeho šišlání řešili ale nějak se mi nezdá přístup :nevim: logopedka tvrdí že má čas a časem se to spraví, ze na to mají vliv jeho přední zuby které nemá ještě pořádně vyrostlé..jeho zubařka nam zase tvrdí že na rovnátka je ještě brzo a jiná zubařka která ho ošetřovala na pohotovosti zase tvrdila že by na rovnátka už měl čas že má špatně rostlé jedničky :? A jeho dětská doktorka nám zase pro zmenu doporučuje poslat kluka na odstranění nosních mandlí že to může pomoci :nevim: co by jste dělali vy? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
11.11.16 11:33
@Anonymní píše:
Dobrý den jdu si pro radu. synovi je 8 let a bohužel trochu šišlá :? Neumi srozumitelně vyslovit š a ž, s písmenem č měl taky problém ale to jsme vychytali. samozrejme jsme jeho šišlání řešili ale nějak se mi nezdá přístup :nevim: logopedka tvrdí že má čas a časem se to spraví, ze na to mají vliv jeho přední zuby které nemá ještě pořádně vyrostlé..jeho zubařka nam zase tvrdí že na rovnátka je ještě brzo a jiná zubařka která ho ošetřovala na pohotovosti zase tvrdila že by na rovnátka už měl čas že má špatně rostlé jedničky :? A jeho dětská doktorka nám zase pro zmenu doporučuje poslat kluka na odstranění nosních mandlí že to může pomoci :nevim: co by jste dělali vy? :think:

změnila logopeda.. přední zuby mají vliv možná první měsíc - když vypadnou.. pak už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
11.11.16 11:38

Změnila logopedii a dala rovnatka a kdyby nepomohlo tak odstranit mandle. Nedává jazyk mezi zuby když mluvi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.11.16 11:42

Mmchdm, můj nedokázal vyslovit č, š, ž pro zkrácené svaly kolem pusy - musel ty písmena šeptat a svaly se uvolňovaly speciálním cvičením.. trvalo to asi půl roku a zvládl to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
11.11.16 11:51

A začal šišlat, když mu vypadly zuby? Nebo šišlal vždy? Podle toho bych tlačila na pilu s logopedií a případně změnila logopedku. Každopádně naučit se písmeno docela trvá. Někdy to je hned a jindy se s tím moříme dlouho. Konkrétně teď č trvalo snad půl roku, než jsem natrénovali.
K rovnátkům - se zubařem nemá cenu to řešit. Nechala bych si napsat doporučení na ortodoncii a tam bych se domluvila.
Pokud jde o nosní mandli - dětská nemá jak to posoudit. Pokud se ti zdá, že huhňá, hůř slyší nebo cokoli, tak zase doporučení a na orl. Tam se na mandli podívají kamerou a budete mít jasno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85363
11.11.16 12:20

Taky bych zacala zmenou logopeda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
11.11.16 12:26

Jsem logopedka, tupé sykavky (ŠČŽ) se fyziologicky fixují mezi 6 - 7 letyj věku, v 8 je už má umět. Vypadlé zuby můžou komplikovat vyvození, ale pokud má třeba oslabený jazyk, neo zhoršenou hybnost a motoriku mluvidel, pak už můžete trénovat to.
Jděte jinam.
Mandli neporadím, rovnátka také ne, to bych musela vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
11.11.16 12:27

Co to je blbost? Na odstraneni mandli v 8 letech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
11.11.16 12:52

@jannina1 to blbost není, obvykle tou dobou už mandle atrofuje, ale mám i puberťáky, co je ještě mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
12.11.16 11:29

Vys…bych se na doktory a použila mozek.. a začala něco dělat…to je moje upřímná rada od srdce co bych dělala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí