Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
nejen šišlání ale i jiné věci ohledně výchovy se mají říct na rovinu. když jsem něco tchýni říkala a zaznělo takovéto „za nás to bylo tak a tak..“
tak jsem jí stáhla z netu doporučení lékařů z nějakého odbornéh článku a byl klid
/ohledně nočníku, mluvení, chodítka,posazování apod./
musím ale říct, že mám bezva tchýni, takže celkem naši výchovu respektuje.
Tak jde vidět, že asi každá druhá mamina je nespokojená se svojí tchýní
To je aspoň velká útěcha, že nejsem sama, kdo má stejné pocity. Co já už se navztekala u prvního dítěte a teď u druhého taky. Například hlášky naší babičky z tohoto víkendu: „ať nemáš zauzlení střeveček a nebolí tě bříšečko“ /syn nebyl 3 dny na velké/. „a teď si dáme rýžečku a maseško“. „budeš kakinkat nebo papinkat“. Nad tím už se snad nedá ani usmát. Vždycky přijedu domů úplně vyčerpaná z těch výrazů. Ale pak se uklidním, že je uvidím zase až za týden nebo dva a první dcera mluví výborně, protože zbylý čas jsem se jí věnovala já a né babička. Taky se čím dál víc snažím vymýšlet, aby jel ke svým rodičům na návštěvu jen manžel s dětma a já si doma třeba uklidila /spíš vždycky výmluva
/. Takže hlavu vzhůru všichni. Když je nejhůř, zanadávejte si u kamarádky nebo na nějakém webu!