pomoc moje matka se asi zbláznila.....

6
27.2.08 12:20

POMOC MOJE MATKA SE ZBLÁZNILA

hezky den,vám přeju.Potřebuju poradit moje matka se asi zbláznila.Mám syna 7 měsíců a ona si pořád myslí,že je její.....Jak se narodil tak s ním pořád a neustále chtěla být,nedocházelo jí,že je můj..... Když jsem jí říkala,že s ním každý den být nemusí,tak mi na to odpověděla,že si jí vůbec nebude pamatovat,že jí musí poznat. Vůbec neposlouchá co jí říkám co se týče mé výchovy k dítěti,zavedených rituálu,přebalování,jídla atd.Prostě si dělá co chce.Když jí řeknu,že si nepřeju aby ho neustále nosila tzv.nonstop bez položení do postýlky,když spinká.Tak se na mě jen podívá a jakoby by byla v nějakém tranzu či co mi ani neodpoví.Když ho chci nakrmit tak mi řekne,že to udělá at si odpočinu,je sice hodná,ale u mě už pomalu nechce jíst.Prosím vás moc o rady,porady.Už nevím jak dál…Děkuji moc..... :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6
27.2.08 12:25

pomoc moje matka se asi zbláznila.....

hezky den,vám přeju.Potřebuju poradit moje matka se asi zbláznila.Mám syna 7 měsíců a ona si pořád myslí,že je její.....Jak se narodil tak s ním pořád a neustále chtěla být,nedocházelo jí,že je můj..... Když jsem jí říkala,že s ním každý den být nemusí,tak mi na to odpověděla,že si jí vůbec nebude pamatovat,že jí musí poznat. Vůbec neposlouchá co jí říkám co se týče mé výchovy k dítěti,zavedených rituálu,přebalování,jídla atd.Prostě si dělá co chce.Když jí řeknu,že si nepřeju aby ho neustále nosila tzv.nonstop bez položení do postýlky,když spinká.Tak se na mě jen podívá a jakoby by byla v nějakém tranzu či co mi ani neodpoví.Když ho chci nakrmit tak mi řekne,že to udělá at si odpočinu,je sice hodná,ale u mě už pomalu nechce jíst.Prosím vás moc o rady,porady.Už nevím jak dál…Děkuji moc..... Koulející očima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.2.08 12:26

Ahoj,
a mamkou bydlis ve stejne domacnosti? Jestli jo, tak to bude asi problem. Jestli ne, staci ji nepoustet domu a 1× tydne navsteva snad staci.

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
27.2.08 12:28

Dášenko, moje matka i tchýně se chovaly podobně. Pomohlo to, když jsem se po šestinedělí zmobilizovala a oběma dámám oznámila, že to dítě je moje a já jako matka budu rozhodovat o tom, co, kdy a jak se s ním bude dít. Matka pochopila a podpořila mě, tchýně se nas.ala (ale to není novinka, my se nemusíme ani normálně). Nedej se, mě doteď straší, jak jsem tchýni nechala doslova unášet řvoucí miminko, které k ní nechtělo - jen aby měla živou hračku. Teď už budu snad silnější a od začátku stanovím mantinely!!!! Držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
27.2.08 12:32

Ahoj,
tak u nas se takhle chovaji vsichni, mama, segry, babca i teta, uz nekolikrat jsem jim rikala co jo a co ne a z toho duvodu jim ho ani nepujcuju, vidi ho vetsinou nekolikrat do tydne, ale hlidali jen parkat. Vubec me neberou jako jeho mamu, porad mi neco radi a vsechno delam spat, pak se divi, ze jim ho nechci pujcovat, vetsinou to pak skonci velkou hadkou a spatna jsem jen ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
27.2.08 12:40

Ona u vás bydlí, nebo co? Že s ním je tak často?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
27.2.08 12:54

pane jo, tak to cumim. Asi bych byla vydesena jak hrom.

Navrhuji dite dat tatinkovi do kocarku a poslat na prochazku, mamku „proplesknout“, uvarit ji hrnek caje sednou a promluvit. Ale jestli to zabere??? Nasi mame taky „hrabe“ :lol: :lol: :lol: ale dite dobrovolne preda na pozadani, vidi nas na par dni kazde tri mesice, takze je to trosku pochopitelnejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
27.2.08 13:45

Obě diskuse sloučím - nemyslím, že je nutné je tu mít dvakrát…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
27.2.08 18:11

Ahoj, moc ti to nezávidím, obzvláště jestli s ní bydlíte. Ale je to tvoje matka, tak si myslím, že si prostor na ní vydupeš, tchýni by se to vysvětlovalo hůř. Prostě ji seznam s rolí babičky, aby to nezaměňovala. Způsob výchovyy udávaš ty ne ona, dupej kolem sebe prostor, nebo se zblázníš. Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
27.2.08 20:04

Ahoj,
já jsem měla zase opačnej problém - matka se malýho po narození bála, nechtěla ho chovat a hlídat to už vůbec ne. Nehlídá dote'd a už se to asi nezmění.....
Tvůj případ je ale mnohem horší měla bys stanovit jasná pravidla, protože jinak se z toho zblázníš a dítěti z toho taky zachvilku půjde hlava kolem.
Držím palce a přeju silné nervy

Marhulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
28.2.08 07:52

No nevím, jestli promluva pomůže, zdá se opravdu poblázněná, ale třeba je to jen prvotní šok z babičkovství. Rozhodně je ale promluva na prvním místě a pokud to nepomůže, pak nějak omezovat styk, postupně, ale důsledně…
A nejsem si jista, jestli si prostor s vlastní matkou lze vydupat lépe než s tchýní, já mám zkušenost opačnou. Tchýně 100% dodržuje naše výchovná pravidla, jelikož má asi zdravej rozum a moje matka neustále dělá natruc opak, do mě se naváží jako do neschopné matky, přičemž pokud je normální, musí vědět, že její argumenty jsou směšné a často nám radí i zdraví ohrožující záležitosti, které by snad bez dozoru na malým praktikovala…
Hodně sil a trpělivosti a poté případně hodně důslednosti
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
4.6.15 14:21

Ahoj, já bych, když přijde na návštěvu prostě držela prcka v ruce a nedala ho z ní, ani za cenu hádky, dítě je Tvoje a Ty jsi za něj zodpovědná, ted je to ještě prcek, co jsem pochopila, ale až dostane rozum a bude potřeba mu vštěpovat nočník, učit chodit, učit dobrému chování atd, bude horší matce vysvětlit, co a jak, určitě s tím neotálej a řekni mamce narovinu, že každý den jí vidět nechceš a ať chodí ob den, že si chceš prcka taky užít, ona se třeba urazí, ale jak to tady čtu, tak určitě ne na dlouho, přeji hodně štěstí… :palec: Jinak teda holky čumím, kolik se toho poslední dobou okolo tohoto tématu vyrojilo. Úplně mi připadá, že generace našich maminek nemá tolik ukojené mateřské pudy a potřebuje další děti… Nebo už fakt nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80238
4.6.15 19:01

Ale ber to takhle. jestli je to první vnouče, tak je z něj úplně poblázněná. Neboj, ona Ti ho neukradne, jenom je prostě zamilovaná. A časem se uklidní. A to, že Ti říká, že ho nakrmí a přebalí, aby sis odpočala, ber tak, jak to říká. Jsi matka jejího vnoučete a její dcera, miluje vás oba a prostě Ti chce ten život co nejvíc usnadnit. Třeba si pamatuje, jaká to byla honička kolem prtěte a nikdo ují nepomáhal, tak prostě pomáhat chce. Ale ono ji to přestane bavit. ještě jedno dvě další a už toho času mít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
4.6.15 19:06

@bobule86 @inkakřivák

Odpovídáte na diskusi z roku 2008? Víte to? :think:

• Citovat
  • Upravit
2740
4.6.15 19:20

@bobule86 Je fakt, že na toto téma je tu hodně diskuzí, nicméně mám pocit, že to pramení ze špatných vztahů, zejména mezigeneračních v rodinách. Neustále vzájmené si dokazování své nadřazenosti, často provázející gesta typu „moje dítě, moje zodpovědnost, můj život“. Dítě není majetek a to neustále zaštiťování se jím není nic, co by bylo hodné obdivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová