Situace v Malmö - víte někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
16.2.17 07:28
@mayerka píše:
ano, je totiž spousta lidí, kteří si nepřipouští fakt, že může být problém s migranty, když je jich hodně pohromadě. A v Malmo jich mají dost. Situaci zlehčují a těm, kdo mají obavy, se vysmívají a nadávají do xenofobů

Tak pak je nejlepší prožít celý život doma ve strachu :palec: jo školní třída se jistě bude pohybovat po rizikových oblastech v noci.

• Citovat
  • Upravit
4961
16.2.17 08:13

Skolam chodi doporuceni z miniterstva školství, kam neni vhodne cestovat. Navic si reditele informace o situaci v miste pobytu zjistuji, nejsou to idioti, je to jejich zodpovednost. Zakladatelko, neplas. Udelalas tady halo, aniz by sis pred tim zjistila, jaky vlastne maji program. Syna bych pustila. Muze se stat cokoli kdekoli. Urcite nebudou courat nejakymi pofidernimi castmi Malmo ve vecernich hodinach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
16.2.17 08:21

Tahle diskuze je myšlena vážně? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
16.2.17 08:25

Mně přijde, že lidi už jsou z migrantů úplně zblblý.
Nemůžete taky věřit všemu, co říkají v televizi.
Syna bych normálně pustila, neplašila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
16.2.17 08:43
@SarkaNovo píše:
Syna bych normálně pustila, neplašila bych.

Ale nejsou, jen někteří nejsou soudní, nepřipouštějí si to a vysmívají se ostatním. A to že ve Švédsku a Norsku je to s migranty špatné, mám já konkrétně zprávy od lidí, kteří tam žijí desítky let. V posledních letech se nestačí divit, co se děje. Jsou z toho dost rozčarovaní. V rámci multi-kulti se o tom naopak oficiálně nesmí mluvit. Jeden můj známý mi už teď dost se smutkem píše, že před mnoha lety utekl před režimem, dost mu dalo práce se v nové zemi prosadit, dřel roky, aby ukázal, že má právo být obyvatelem této skandinávské země, nic nedostal zadarmo. A teď? všechno je pryč, uvažuje, že se vrátí po 30 letech do ČR. Dceru má provdanou ve Francii a od tam ty zprávy jsou ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
16.2.17 08:46
@SarkaNovo píše:
Syna bych normálně pustila, neplašila bych.

No, oni toho právě v televizi radši moc neříkají.. Lepší jsou zprávy od lidí, kteří tam žijí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
16.2.17 08:48

@bartsch A ten známý není migrant? To je fakt vtipné, sám tam emigroval a teď má výhrady vůči těm, kteří udělali to samé, jen o 30 let později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
16.2.17 09:11
@Adinal píše:
@bartsch A ten známý není migrant? To je fakt vtipné, sám tam emigroval a teď má výhrady vůči těm, kteří udělali to samé, jen o 30 let později.

ty vážně nevidíš ten rozdíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
16.2.17 09:14

Nic se v Malmo nedeje, musite prestat cist Blesk, Novinky a iDnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.2.17 09:21

Svedsko

Ja ve Svedsku ziju (sice ne v Malmö, ale vim o Malmö hodne). V Malmö je velmi hodne pristehovalckych gangu a mnoho ilegalnich migrantu, kteri pachaji znacnou kriminalitu. Vetsina strelnych zraneni a umrti je nastesti pouze mezi gangy, ale loupezi a znasilneni je i tak hodne. Pres den je centrum relativne bezpecne, ale v noci bych se tam rozhodne sam nepotuloval, natozpak kdybych byl zenou. Malmö je rozhodne nejnebezpecnejsi svedske mesto. Vrazd zas neni tolik jako ve velkych mestech v USA, ale rozhodne by si clovek mel davat pozor. Kdyz jsem v Praze, tak se citim jak v oaze bezpeci v porovnani se svedskymi mesty. Nastesti bydlim v malem mestecke, kde je porad jeste relativne klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
16.2.17 09:24
@Adinal píše:

Co je na tom vtipného? Není migrant jako migrant. To je přesně ten názor, který ho štve - on si své místo tam musel vydřít a trvalo to roky. Ti současní migranti nic takového nemusí, ustupuje se jim, hodně se zvýšila kriminalita. Živí je daňoví poplatníci. Chápu, že nadává, jak jsou někteří lidé zabednění - pošlu mu odkaz na tuto diskuzi, ať se „pobaví“. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
16.2.17 09:28
@mayerka píše:

Ne, tito lidé ho nevidí - bohužel. Mám známého ve Švédsku, učí tam roky na univerzitě - asi je taky mimo podle některých zde uživatelek. Protože on mluví stejně. Kolegův bratr má za manželku Švédku (je to lékařka), žili zatím ve Švédsku, mají malé děti, nedávno se rozhodli přestěhovat do ČR, že ve Švédsku své děti vychovávat nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
16.2.17 09:28

@bartsch Jenže on je rozdíl, když známý utíkal před režimem, kde předpokládám mu nešlo úplně o život a v těch letech tam lidi přicházeli v malých číslech, takže nezpůsobovali sociální problémy a mezi imigranty, kteří utíkají před válkou, kde jim o život opravdu jde a přicházejí v tisících. Stát to samozřejmě nemůže zvládat. Takže jsou oba úplně stejní imigranti, jen on měl lepší podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
16.2.17 09:36

Na silvestra tam bylo hodně živo, viděl jsem na internetu videa s nápisy: Silvestr v Malmo, toto není válka v iráku!. Kdy tam cizinci házeli mezi švédy světlice, dělobuchy aqpod. Ale ve dne by tam mělo být bezpečno. V noci bych tam ven nevylezl. A pokud bych tam měl jet, tak jedině na vojenskou misi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
16.2.17 09:41
@mayerka píše:

Jsou typy lidí, kterým můžeš ukázat fotky, videa, předložit důkazy a bude to zbytečné, protože oni budou mít svojí pravdu :) takový jsou sluníčkáři, vakcínofilové, biomatky, někteří vegani apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová