Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kryšpule píše:
@bartsch Jenže on je rozdíl, když známý utíkal před režimem, kde předpokládám mu nešlo úplně o život a v těch letech tam lidi přicházeli v malých číslech, takže nezpůsobovali sociální problémy a mezi imigranty, kteří utíkají před válkou, kde jim o život opravdu jde a přicházejí v tisících. Stát to samozřejmě nemůže zvládat. Takže jsou oba úplně stejní imigranti, jen on měl lepší podmínky.
Aha, není rozdíl
Dobře, pobaví ho, že je stejný jako současní migranti. A měl lepší podmínky
Nedivím se mu, že se cítí, jak se cítí - pro něj je číst takové komentáře dost smutné. I kdyby ti to přímo napsal, kdyby s tebou mluvil, nepochopíš to, hmmm… A takových vás je, bohužel.
@Colbb píše:
Ja ve Svedsku ziju (sice ne v Malmö, ale vim o Malmö hodne). V Malmö je velmi hodne pristehovalckych gangu a mnoho ilegalnich migrantu, kteri pachaji znacnou kriminalitu. Vetsina strelnych zraneni a umrti je nastesti pouze mezi gangy, ale loupezi a znasilneni je i tak hodne. Pres den je centrum relativne bezpecne, ale v noci bych se tam rozhodne sam nepotuloval, natozpak kdybych byl zenou. Malmö je rozhodne nejnebezpecnejsi svedske mesto. Vrazd zas neni tolik jako ve velkych mestech v USA, ale rozhodne by si clovek mel davat pozor. Kdyz jsem v Praze, tak se citim jak v oaze bezpeci v porovnani se svedskymi mesty. Nastesti bydlim v malem mestecke, kde je porad jeste relativne klid.
Děkuju za popis. V Malmo budou jen přes den a v historickém centru. A jen jeden den, naštěstí.
Nevím, čemu se tady x z vás tady divíte. Ano radši se zeptám, od toho to tu je. Opravdu nesleduji Blesk apod.,nemám myslím zkreslené informace o tom, co se děje.
Nehysterčim, ale situace na určitých místech v Evropě jsou alarmující. Proto jsem chtěla vědět jak to tam vypadá od někoho, kdo tam žije/cestuje. Škole samozřejmě věřím. Prostě jsem se jen ptala ![]()
@SarkaNovo píše:
Mně přijde, že lidi už jsou z migrantů úplně zblblý.
Nemůžete taky věřit všemu, co říkají v televizi.
Syna bych normálně pustila, neplašila bych.
V TV ti toho právě moc neřeknou, jen okrajově. Pokud nesleduješ i jiná média, moc se toho k tobě nedostane.
Ale syna pustím.
@kryšpule píše:
@bartsch Jenže on je rozdíl, když známý utíkal před režimem, kde předpokládám mu nešlo úplně o život a v těch letech tam lidi přicházeli v malých číslech, takže nezpůsobovali sociální problémy a mezi imigranty, kteří utíkají před válkou, kde jim o život opravdu jde a přicházejí v tisících. Stát to samozřejmě nemůže zvládat. Takže jsou oba úplně stejní imigranti, jen on měl lepší podmínky.
Většina z těch přicházejících neutíkají před válkou. Syřanů je tam poměrně málo, oproti marocanum, somalcum, afghancum atd. Chtěj jen lepší a snazší život. A chtějí to hned a bez práce a k tomu se chovají jak v džungli.
To je podle mě šílený a nepřípustný. To se nedá srovnávat..
@marcellia píše:
Většina z těch přicházejících neutíkají před válkou. Syřanů je tam poměrně málo, oproti marocanum, somalcum, afghancum atd. Chtěj jen lepší a snazší život. A chtějí to hned a bez práce a k tomu se chovají jak v džungli.
To je podle mě šílený a nepřípustný. To se nedá srovnávat..
můžeš mi prosím říct, od kdy není v Somálsku a Afgánistánu válka?
V Afhanistanu ted valka opravdu nezuri. To ze jsou tam obcas nepokoje, to ano.
V Somalsku je to asi horsi, ale to neznamena, ze se sem do Evropy muze nastehovat nekolik set tisic lidi.
Jeste nejaka otazka?
Bezpecnostni situace v Afghanistanu a Somalsku je spatna. Problemem ale je, ze tihle migranti se nechteji prizpusobovat evropskym zvykum a migruji pres spousty bezpecnych zemi, aby se octli v zemi, ktera jim nabidne nejlepsi ekonomicke benefity. Svym chovanim drtiva vetsina z nich naprosto odporuje pojmu uprchlik
Příspěvek upraven 16.02.17 v 11:36
@mayerka píše:
ano, je totiž spousta lidí, kteří si nepřipouští fakt, že může být problém s migranty, když je jich hodně pohromadě. A v Malmo jich mají dost. Situaci zlehčují a těm, kdo mají obavy, se vysmívají a nadávají do xenofobů
A co myslíš, že jim hrozí? Že někdo přepadne autobus, kterým se pojedou ubytovat, že hotel obsadí muslimové nebo že při prohlídce města se zrovna někdo odpálí? Jako promiň, ano v Evropě jsou běženci, ano jsou zprávy, jak ve švédských no go zonách jsou nepokoje nebo že nějakou ženskou znásilní Somálec, když jde v noci ze zábavy, ale nějak nevím, co hrozí skupině dětí a učitelů - nejvíc asi dopravní nehoda.
@marcellia píše:
Nevím, čemu se tady x z vás tady divíte. Ano radši se zeptám, od toho to tu je. Opravdu nesleduji Blesk apod.,nemám myslím zkreslené informace o tom, co se děje.
Nehysterčim, ale situace na určitých místech v Evropě jsou alarmující. Proto jsem chtěla vědět jak to tam vypadá od někoho, kdo tam žije/cestuje. Škole samozřejmě věřím. Prostě jsem se jen ptala
Já mám ve Švédsku známé, ale to i v Německu. V obou zemích už roky a roky byla vidět národnostní směska, takže pokud někdo nemá srovnán předtím a teď, může nabýt dojmu, že je tam nějak černo, ale Turci, Arabáči apod jsou tam roky. Kámoška byla minulý týden ve Finsku a vše ok.
@marcellia píše:
V Afhanistanu ted valka opravdu nezuri. To ze jsou tam obcas nepokoje, to ano.
V Somalsku je to asi horsi, ale to neznamena, ze se sem do Evropy muze nastehovat nekolik set tisic lidi.
Jeste nejaka otazka?
Jistě občanská válka není válka ![]()
@lucenka píše:
Jistě občanská válka není válka
Aha. A na Maroko, Pakistan a tady uz zminene Turecko, rikas co?
Jdou hlavne po pohodlnem zivote. Nerikam ze vsichni, ale dost z nich a podle toho to vypada.
Jak by ses treba ty chovala v zemi, kam bys uprchla a snazila se o azyl? Delala bys bordel v ulicich, prepadavala, kradla, napadavala? Asi ne, ze jo? Tak kdyz mas pro ne tolik pochopeni, tak mi to treba vysvetli.
Ja mam pochopeni pro SLUSNE rodiny, co maji snahu. Ne pro ty vecne se bourici davy s IQ tykve.
@marcellia v mnoha částech Turecka, Pákistánu máš už taky víceméně občanskou válku. Rozhodně bych tam nežila, necítila se tam v bezpečí
@lucenka je mi jasny jak to myslis. Ale sem do Evropy se vsichni nevejdou. A jak uz jsem psala, nelibi se mi hlavne jejich chovani. To uzurpovani si vseho, nepokora, prosazovani si ruznych privilegii.
Nepochopitelne mi prijde to, ze ve Francii jsou schopny si ty verici kleknout v dobe modliteb na silnici a zastavit dopravu. Je to proste mimo moje chapani. Kdo prcha pred valkou, a je rad, kdyz se z toho pekla dostane do bezpeci, tak se chova jinak.
Tot muj nazor.