Sjíždění Vltavy

15977
10.6.17 06:20

Sjíždění Vltavy

Ahóóój,
jelikož jsem nenarazila na žádnou vodáckou diskuzi, která by byla aktivní, věřím, že mezi maminkami se najde také pár vodaček, které poradí.

V úterý se chystáme do Vyššáku, kde po přespání v kempu vyrazíme do soboty/neděle na sjíždění Vltavy do Boršova. Pojedeme s mužem a čtyřletou dcerou. Dcera je velký poseroutka, takže se nesmíme cvaknout, jinak jí na vodu už nikdy nedostaneme. :lol: Já a muž máme z dětství a dospívání zkušenost s laminátkou. Kvůli dceři ale potřebujeme něco hodně stabilního. Co jsem koukala na netu a v půjčovnách, tak nabízejí nejčastěji baraky a rafty. Co byste mi doporučili víc? Neseděla jsem ani v jednom, takže nemám představu. Kdybychom měli raft pro čtyři, tak tam bude asi víc místa a je stabilnější. Ale zároveň se bude hůř řídit a bude pomalejší. Nebo se pletu?
A další otázka - maté nějaké tipy na klidnější kempy pro rodiny s dětmi? A jakým restauracím a občerstvením se obloukem vyhnout a kam v klidu zajít?
Budu vám strašně vděčná. S rodiči jsme sjížděli Vltavu (ale i Lužnici, Nežárku, Malši…) mockrát, ale stanovali jsme v lese a restaurace si už nepamatuji.

Ještě jednou veliké díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1132
10.6.17 06:53

S detma jsme jezdili na raftu. Predtim na nafukovacich palavach. Rychlost nedokazu posoudit. raft mi prijde neprevratitelny:-) (jeli jsme s detma cca 5×, ani jedna havarka:-), ale jezy jsme prenaseli (i kdyz na nektere nas pak deti premluvily, treba ty krumlovske) - nevyhoda je, ze je tezky a dost velky, nevim, jak se vam ve dvou dospelych bude padlovat a pripadne prenaset.

Klidny kemp u vody jsem myslim nezazila :mrgreen: a restaurace mi prijdou taky vsechny stejne:-). I kdyz ted uz jsme tri roky nikde nebyli, takze uplne aktualni stav neznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3611
10.6.17 07:23

Vltavu jsme jeli před 2 roky a jedeme i letos. Měli jsme palavu ale tu jsme v dalším vydejni místě měnili za raft pro 4 byli jsme 2 dospělí 2 děti. A v pohodě se dali i jezy sjet s tou palavou to nešlo. Laminatovou nebudeme mít ani letos děti 7 a 5 let. Raději klidnějším pomalejším tempem na laminatku odvahu ještě s dětmi nemáme. Za nás kemp Branna. První den tam dojedeme z vyššího brodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
10.6.17 07:32

Rozhodně raft, s tím sjedete skoro všechno, pokud nejste hooodně zkušení vodáci tak s pálavou byste se cvakli určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
10.6.17 07:44

Jsem vodak, jezdim na vodu 15 let a s detma jezdim jedine na raftu, dokud neumi dobre plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
10.6.17 07:56

Raft je zcela v pohode. Neprrvratitelny, dost mista. Jeli jsme s triletym. Uridit se da, ale je pomalejsi. Nicmene pokud nespechate za ostatnimi tak vas to nebude trapit.

Kempy jsou vsude stejne. Plne a velke. Ja bych radeji vybirala nejake mensi ale na vltave to je tezke.

Obcerstveni jsou v pohode, na kazdym muzes narazit na ozraly. :):) ale nikdy jsme ten problem nemeli. Naopak jsou obcerstveni s hristem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
10.6.17 07:57

Na Vltavu bych klidne jela na laminatu, vzdyt se tam neni na cem cvaknout - jezy v nejhorsim sjede jen muz a vy s malou to obehnete. Na raftu se zbytecne nadrete. Klidnejsi kemp na Vltave neznam. Mozna jen u 3 borovic v Krumlove, ale tam zas nebyly ani sprchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2861
10.6.17 08:29

Jeli jsme na barace mnohem divocejsi reky nez Vltavu a super, ani jednou jsne se necvakli, ostatni s palavama ano. Takze bych sla klidne do baraky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
10.6.17 08:57

Na raftu se člověk na klidnější vodě nadře, baraka vypadá o něco lépe. Je fakt, že Vltava docela teče, takže to jde. pro začátečníky spíš ten raft, pokud to trochu umíte, šla bych do něčeho jiného, protože ve třech lidech mi raft připadá zbytečný.

Co se týče kempů na Vltavě, to neporadím, my „staří“ :) vodáci se takovému cirkusu vyhýbáme obloukem a jezdíme radši jinam ;) ale tak před 15-20 lety byla Vltava ještě poloprázdná a nádherná, dalo se tam spát kdekoliv po cestě na pěkném místě v lese.
Ale teď o víkendu by tam třeba nemusely být až takové davy, asi bych si vybrala cestou něco, co nevypadá tak úplně jako matějská :) bývaly tam takové menší kempíčky, kde nebyly davy a většina jela do těch známých kempů. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
10.6.17 09:03

Loni jsme jeli poprve s dcerkou. Mela 2 roky a v pujcovne nam pan zmenil objednavku z domu na baraku. Pry ji s detma doporucuje, sam na ni jezdi se svym ditetem. Je mnohem stabilnejsi nez Palava. Necvakli jsme se ani jednou, prvni jez od Vysaku jsme lod radej prenesli. Myslim, ze raft bude jeste bezpecnejsi, ale vic se namakate s partnerem. Ve dvou lidech bych jej neridila. My priste berem opet baraku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
10.6.17 09:45

My pojedeme vltavu pristi tyden :)ja vodu nejela nikdy a deti budou mit taky premieru, 5 a 4 roky…mame zamluvene rafty pro 6, a budeme v kempu Branna a pak uvidime…jede nas vice a vsichni ostatni vodu uz jeli tak jsem na to zvedava :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
10.6.17 09:51

Tak ja bych radila kanoy/nebo tu baraku, s raftem se ve dvou velmi nadrete. Ty nynejsi kanoe jsou delane pro amatery, je mnohem horsi je cvaknout. V cechach nemame vodu na raft, mozna tak nekdy brzy na jare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
10.6.17 10:30

My jezdime jen jednodenni jizdy, kdyz jsme v CR a vetsinou teda bereme raft, i kdyz jsme jen dva dospeli. Je to pohodlne, bezpecne a Vltava sama nese, nenadreme se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17491
10.6.17 11:57

Raft na Vltave upadlovat ve 2 je sebevrazda:-) Na volejich - a ze jich tam ted v tomhle pocasi bude - jsme se nehorazne nadreli i ve ctyrech dospelych, to byste se strhli, pro 3 (2+porcelan - dite) je ta Palava nebo Baraka urcite lepsi a ovladatelnejsi. Pro vas, jestli jste uz zkuseny vodaci a jezdili jste i klasiku, si myslim, ze by to nemel byt problem, kdyztak jez prenesete, my si je cestou kolikrat jeli s partou omrknout predem, a to jsme jezdili bez deti. Na Palavach jsem pak zazila ze vozili pri akcich pro invalidy uprostred vozickare (samozrejme ve vestach, spis teda dospely) a nikdy se nikdo nevyklopil. S kempy neporadim bohuzel, my to jezdili z Vyssaku do Krumlova za 1 den a ubytovany jsme byli na Lipne, lode jsme si pujcovali ve Vysaku, navic uz je to 5 let, co jsem tam byla naposledy. Tak at se plavba vydari, ahooooj! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1399
10.6.17 13:45

Pro dva dospělé a dítě určitě baraku. Raft je sebevražda pro rodiče, to fakt neupadlujete. Teda upadlujete, ale nadrete se a neužijete si to. Kdybys nepsala, že se nesmíte cvaknout, tak bych doporučila kánoi typu Samba, ta mi na vybraný úsek přijde nejvhodnější. Jinak na barace se běžně jezdí i hodně divoká voda a je fakt stabilní, takže bych se jí rozhodně nebála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí