Skautský tábor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5283
1.5.16 12:57

My platíme dokonce jen 1600,–.

@JayLee není to pro každého no :nevim:

Edit: dočetla jsem a chudák holka, ani se jí nedivim…

Příspěvek upraven 01.05.16 v 13:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
1.5.16 12:57

Nám pravidelně odjíždí několik dětí, když zjistí, že se musí mýt v potoce a místo záchoda jsou latriny a dokonce chceme, aby něco dělali - mladší děti musí např. chodit sbírat šišky. A další kámen úrazu bývají stany. Některé děti jsou z toho naprosto paf, že jim do stanu lezou mravenci a další havěť.
Ale samozřejmě záleží hodně na vedoucích, když jsou praštěný, tak udělají naprosto šílené podmínky. Jednou jsem byla na chlapeckém táboře (já, ještě jedna holka a s námi 20 kluků) a to byl teda hukot. Moje máma na to dodnes vzpomíná s hrůzou (byla tam v kuchyni, tak jsem jela s ní a protáhla to na turnus našeho oddílu). Byli jsme tam 2 týdny, většinu času propršelo, všichni jsme byli pořád špinaví, smradlaví, protože když nepršelo, tak jsme lezli bahnem a bažinama (trest za neposlušnost a my se bouřili pořád :lol: ), v dešti jsme chodili pochody a nesměli jsme mít pláštěnku… No a vrchol byl, když jsme uschnuli, tak jsme udělali nějaký malér (utekli jsme vedoucímu, protože nás nutil k něčemu, co jsme nechtěli), vyházeli nám všechno ze stanů (včetně spacáků) a polili vodou. Bylo nám od 10 do 15 let.
My máme ještě ten luxus, že máme stálou základnu, máme tam studánku s dobrou vodou, tak tu používáme na mytí dětí a jejich rukou (máme umývárnu s tekoucí vodou z kohoutku - barely s kohoutky, které se podle potřeby mění, a sprchu, kde se děti mohou denně sprchovat - dělají jen vlčata a světlušky, skauti a skautky chodí dobrovolně do tůně v potoce :lol: ), máme tam chatu s kamny, takže při nepřízni počasí dáváme mladší děti spát tam. Latríny jsou krásné, dřevěné, čisté.
Letos jede na skautský tábor poprvé můj 4letý syn - s babičkou, co tam bude vařit.

@JayLee tak to je děs. Je špatné, když se to tak nechá. Chce to najít kompromis. My máme taky smíšené tábory - děti od 5 do 15 let, ale většinou to je tak, že mladší zvládají a starší se nenudí. Jsou dny, kdy prostě mají starší děti svůj program a mladší se nechají odpočinout a pohrát. U nás jezdí i hodně dospělých, takže to není problém. Podle mě jsou smíšené tábory super, že se děti naučí spolu vycházet a i pro vedoucí, protože velcí pomohou s malými.
My taky nemáme ledničku, ale zbytky se nenechávají a věci podléhající zkáze se nikdy nevozí dopředu. Každé ráno nám vozí někdo zásoby na daný den. Sice to je 0,5 km do kopce (musíme pěšky, protože se u nás nedá zajet až k táboru), ale je to to nejmenší a nejjednodušší, co se dá udělat.

• Citovat
  • Upravit
12651
1.5.16 13:08

@JayLee třeba jsme chodily všichni společně hrát softball. na louce se udělaly mety, měli jsme jednu bejsbolku, pár teniskáků, rozdělili jsme se tak, abysme byli věkově vyvážení a je jasné, že prťatům to nešlo, ale to nadšení, když se výjiměčně trefili, z toho měli radost i ti velcí a „dobří“. trefili se a stáli jak tvrdý Y a my na ně, tak pojd, utíkej a tak zařčali utíkat :D no prostě prča pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21721
1.5.16 13:09

No takovy tabor je fakt na houby. U nas byly skupinky, protoze i v tom oddilu jsou v urcitych druzinkach dle veku a domluvy.Jsou teda smiseni, poprve, protoze si hodne jako druzinka vyhovovali tak kluci i holky druheho stupne zs, ale je to druzinka o sesti lidech a ve stejnem slozeni to tahnou uz od skolky.
A tady vedouci velkych kluku pribral na svuj akcnejsi program i kluky z teto skupinky, vse je o domluve.
I kdyz tady se jedna o stredisko jen s peti druzinkami.
Z toho velci kluci uz jezdi uplne solo na svoje putaky, na tabore jenom pomahaji stavet stany a pak likvidovat.
Na mazleni se a cesani culicku u malosku mame kucharku, to je takova vseobjimajici mamina, ktera v polni kuchyni vytvari dorty, kdyz ma nekdo narozky a je ochotna varit na prani ruzna jidla, kdyz si detatka moc vymysli, zvlada i bezlepkovou dietu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
1.5.16 13:10

@Billi souhlasím :palec: My třeba máme „lednici“ ve skále, je tam chladno a máme to vše ještě v takových barelech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
1.5.16 13:12

U nás taky lednice nebyla… Vše se vozilo ráno jen na ten den, teda kromě konzerv nebo přesnídávek, co byly občas na svačinu… To měli vedoucí ve velkých stanech. A co by nepřežilo ani ten den, to bylo ponořené v potoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
1.5.16 13:14

@kaja00 my máme sklípek v zemi, je to kovová krabice, kolem ní je nějaká izolace (je to už několikátá verze, takže nevím, co je okolo), zahrnutá hlínou (máme základnu v údolí, takže je ve svahu) a zbytek potlučený dřevem. I v těch největších parnech tam je chladněji než jinde. No a jako další máme „ledničku“ a to je plastová krabice, co je v potoce a tam dáváme másla a další. Ale to je spíš na drobnosti.

• Citovat
  • Upravit
2249
1.5.16 13:15

@JayLee jsi z ČB? Něco jiného jste nezkoušeli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21721
1.5.16 13:20

Nase stredisko nema svoji zakladnu, vzdy si mista taboru pronajimaji od jinych stredisek, coz je fajn, ze se decka podivaji do ruznych mist a koutu republiky.
 M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
1.5.16 13:22

ČB? Sem jsme se teď přestěhovali a já sem děti jednou chtěla dát do skauta. Tak to nemám radost, že to tu tak blbě funguje :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
1.5.16 13:30

@jessikka já jsem před pětadvaceti lety (panebože, já jsem stará :mrgreen: ) chodila do turistického oddílu, manžel teď někde vyštrachal fotku z tý doby, mají stránky a všichni bývalí členové medailonek :mrgreen: Fungují do teď, vedoucí je pořád ten stejnej, pošlu ti odkaz, jestli chceš. Tehdy před lety jsme se oddělili právě ze Zálesáka (to byla myslím taková obdoba Skautu) a vstoupili jsme do Hnutí Nezávislých Oddílu, teď fungují jako zájmové sdružení (nebo jak se ta právní forma jmenuje). Klubovnu mají pořád v Lannově loděnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
1.5.16 13:40
@Billi píše:
@kaja00 my máme sklípek v zemi, je to kovová krabice, kolem ní je nějaká izolace (je to už několikátá verze, takže nevím, co je okolo), zahrnutá hlínou (máme základnu v údolí, takže je ve svahu) a zbytek potlučený dřevem. I v těch největších parnech tam je chladněji než jinde. No a jako další máme „ledničku“ a to je plastová krabice, co je v potoce a tam dáváme másla a další. Ale to je spíš na drobnosti.

máte to dobře vymyšlené :palec: My bereme vodu z takovýho toho kanálu, nevím jak se tomu teď říká…Máme je v butelích a jezdí se skoro denně pro čerstvou vodu, kterou máme na vaření, mytí nádobí apod. Jen my se myjeme v řece :palec:
Jezdíme pořád na stejné místo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
1.5.16 14:27

@JayLee psala jsem Jessice o tom našem turistickým oddíle, je to v příspěvku výš, nevím, jestli sis všimla. Chodila jsem tam už já a pořád fungují. Myslela jsem to pro vás jako alternativu k tomu skautu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
1.5.16 14:56

@JayLee koukni na stránky http://www.to-jezci.cz/ Akorát jsem si teď všimla, jak jsem kopírovala odkaz, že chtějí děti od devíti let, nevím, kolik je dcerce. Ale očíhni to každopádně. Strávila jsem s nima pár let a vzpomínám ráda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
1.5.16 15:02

Skautské tábory jsou podle mě nejlepší jezdila jsem jako dítě, a teďka jezdím jako vedoucí a instruktorka a co zažijí ty děti tam s námi, nezažijí o prázdninách doma. Já osobně bych raději jezdila na tábory se skautami, než na dovolenou, jelikož to dítě si tam užije 100 x více než na dovolené s rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí