Skautský tábor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
218
1.5.16 11:06

skautský tábor

Naše děcka mají jet poprvé na skautský tábor, vím, že podmínky budou poněkud drsné/ tábor v lese, bez proudu, koupání v potoce/ Co mě zaráží je cena, platí se 2300 na čtrnáct dní, v ceně je strava, ubytování, odměny, nějaký ten výlet, doprava, to vážně dokáže někdo uspořádat tábor za tuto cenu? Vždyt doma za tyto peníze ani neuvařím!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
1.5.16 11:19

Dokáže, přesně tolik stojí náš skautský tábor. Jezdíme vlakem a jen tam a zpět (jako z tábora a na něj), na výlet jdeme jen do města (to je tak 2 km) nebo do lesa dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
1.5.16 11:19

Dokáže, přesně tolik stojí náš skautský tábor. Jezdíme vlakem a jen tam a zpět (jako z tábora a na něj), na výlet jdeme jen do města (to je tak 2 km) nebo do lesa dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
1.5.16 11:24

U nás ta cena je taky taková…Mladej byl loni poprvé a maximálně spokojený…už od konce tábora se těší na další… obhajoby vše zvládl, takže letos znovu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
1.5.16 11:26

Fakt se mi to zdá málo, i když budou jen v lese, ale když víc nechcou, že :lol: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
1.5.16 11:31

@bony58 stany mají svoje (naši skauti je po táboře loni ještě na 14 dní pronajímaly), vedoucí za to nemají odměnu, platí taky (u nás dokonce víc než vlčata nebo světlušky - jsou tam o týden dýl)…a vzhledem k tomu, že se vaří ve velkém množství, tak je to levnější… navíc vaří si sami, takže zase odpadá úplata kuchařkám :D nábodí si taky omývají sami…není to hotel, je to tábor :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21700
1.5.16 11:43

Ano tolik stoji 14ti denni skautsky tabor, veskery lide to delaji ve vlastni dovolene, bez naroku na odmenu, bud maji sve taboriste nebo pronajate od jinych skautu za pakatel, vari si oni a skromne, levne a rychle, vodu maji v potoku, mobil si vedouci nabiji v aute nebo obchode, kdyz nakupuji pecivo, takze elektrina nic, kadibudky v lese a vybaveni na hry si vozi ze svych kluboven, obcas neco dotuji vedouci ze sveho, obcas zasponzoruje neco nektery rodic, napr. tatinek lekar dodal kompletni vybavenou lekarnicku, maminka z obchodu nabidla vyhodne trvanlive potraviny.
 M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
1.5.16 11:45

@bony58 naprosto v pohodě, u nás je podobná cena na stejnou dobu. Doprava se neplatí, vozí rodiče. Ubytování se neplatí - vlastní stany a vlastní louka. Voda se neplatí - potok… Vaří vedoucí (střídají se 3 skautky-babičky, co nám vaří posledních 25 let :lol: a dělají to zadarmo), nádobí myjí děti a praktikanti (máme ke každé družině 2 děti mezi 15-18 lety, kteří pomáhají).
Výlet jdeme lesem do města (2 km tam a 2 km zpátky), když je delší tábor, tak máme jeden delší výlet vlakem.
Naše kuchařky nás rozmazlují a vaří opravdu chutná jídla a často 2× denně teplá. Jednou nám vařil chlap a ten náklady na jídlo stáhl na polovinu :lol: Neměli jsme hlad, ale nebyl tak kreativní a často jsme měli chleba s pomazánkou…

• Citovat
  • Upravit
188
1.5.16 12:05

My měli podobnou cenu, ale na 3 týdny. Ono to zas tolik nestojí, jídlo se vaří ve velkym, tak to vyjde levněji, no a pak doprava a pronájem louky (když se rozpočítá taky nevyjde tak draho). Když se neplatěj kuchařky atp. a vedoucí jsou nadšený dobrovolníci, co to dělaj zadara ve svym volnym čase, tak fakt ta cena (za skautský tábor foglarovského typu) je přibližně taková, jak píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
1.5.16 12:28

Jen doplním, že i skautský tábor má samozřejmě pitnou vodu, nevaří z vody z potoka, jak by se z kometářů mohlo zdát :D Ale je fakt jen na vaření, pití, čištění zubů. Na mytí je potok, na mytí nádobí taky, jen jsme vždy na závěr oplachovali v pitné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21700
1.5.16 12:29

@JayLee kazdy na tohle neni staveny, to musi byt ta spravna psi povaha.
V luxusu, teple, vydesinfikovanem prostredi jsou deti cely rok, tak muzou zkusit, ze to jde i jinak.
 M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
1.5.16 12:30
@JayLee píše:
loni byla nase mala na tomhle tabore a po 3 dnech jsem si pro ni jela jako mazec pro 7mi lety dite a s odtupem casi si tam po par dnech prijelo i par dalších mamin ja když jsem videla v jakých podmínkách tam byly tak sila - jasny ono skauti mivaji „drsne“ ale zase s ohledem na deti zase s rozumem takze za me tyhle tabory nikdy vic dodneška jeji do breku když si na to vzpomene a prestala mi chodit na skauta uplne :nevim:

a co se dělo? jako já jsem zastánce skautských týborů, vyrostla jsem na nich, nicméně určitě se může stát, že to vedoucí přeženou… na druhou stranu netřeba házet všechny do jednoho pytle jen proto, že ten váš se nevyved nebo byl až moc „drsný“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
1.5.16 12:31
@mado píše:
@JayLee kazdy na tohle neni staveny, to musi byt ta spravna psi povaha.
V luxusu, teple, vydesinfikovanem prostredi jsou deti cely rok, tak muzou zkusit, ze to jde i jinak.
M

jo, mamka vždy vzpomíná, jak po nás musela drhnout vanu, když nás tam po těch dvou týdnech hodila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21700
1.5.16 12:38

@JayLee nekdy se to fakt nesejde. U nas, asi dva tabory, vedouci nasich kluku nemel naladu porad poslouchat hastereni a dohadovani holek vedoucich a i klukum, jak povyrostli, se holcici akce zdali malo akcni, tak meli svuj klukovsky program, vypadli treba na cely den na turu nebo na kolech.Taky se tam to skripani resilo a vyresilo ke spokojenosti kluku.

M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
1.5.16 12:53
@JayLee píše:
ono je podle me docela dulezity aby si ty vedouci rozdelili deti alespoň do nejakych skupinek třeba ty co cist uz umi a ty co ještě ne takze dle veku protože jinak se musí chovaji 10to letym a jinak k 5ti letym ze jo no takze je logicky ze pak delat cokoliv taky nejde když jsou takovy rozdily a nesmí to byt na ukor toho aby trpely ty maly a zase nudily se ty velky a velky by snad mely pomáhat tem malym co neumi cist nebo jsou poprvé trebasna tech jejich provizorních kadibudkach coz se ani kadibudce rict neda co měli tady u nas :nevim: jeden chlapecek tam propadnul druha se radsi pocurala a ta nase chodila do lesa kam se v noci bala samozrejme :nevim: když pominu to ze měli mokro ve stanu a byly cely promoceny jak 2 dny prselo a nikdo to neresil takze nastydla fest a o kvalite jidla nemluve michalo se tam zbytky z předchozího dne a ze soucasnyho zadna lednicka nic a bylo vic nez videt ale i citit, ze enco není ok a když tam Davidek chytnul salmonelu tak ho tam 3 dny lecili zivocisnych uhlim a dietou ale nikoho nenapadlo zavolat rodicum takze deti nastydly hladovy pocurany pokakany ubreceny - někdo byl poprvé takze i to byl pro ty deti jakoby sok odlouceni od rodicu ale taky nezajem ten kdo brecel sel na hanbu :nevim: a ukoly typu stezky odvahy a hledani cehosi když polovina z nich neumela cist tak to je taky pak pro ne zklamani ze vyhrajou starsi ze jo no :nevim: takze deti ubreceny a to je jen cas toho vseho ja chápu ze tam nesmí mit mobil a jezdit tam rodice ale tenhle tabor byl extrem mozna je to tim, ze se obmenili vedouci nez byli uplne poprvé ale byla jsem rada, ze jsem ji stahla domu a to mala taky neni zadna hajsavka na nic ma rada extrémy a skautsky podmínky však nejela poprvé ale toto byl sok i pro me v jakym stavu se mi vratila a nejde o to, ze se mejou v potoce nebo tak něco takze to tam není jak v Hiltonu to fakt vim a rikam na tech předchozích to bylo proste lip zorganizovany a bral se ohled na ty mensi měli to na skupinky a ne ty mansi nechat napospas at si zvykaji jako u nas v tom oddilu prestalo 5 deti chodit diky tomuhle no :nevim: me to taky mrzi ji fakt ten skaut bavil ale uz ji tam nedostanu :nevim:

ale to, co popisuješ, to není skautský tábot, to si pár nezodpovědných dospělých s sebou vzalo děti a říkali tomu tábor. co se jídla týká, tak hygiena by jim to zavřela hned. u nás vždy byli skupinky vlčat/ světlišek a skautů/skautek, každá družina měla svůj program, celotáborovku a pod, pak se spousta věcí dělala i společně, samozřejmě s respektem k malým…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí