Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminy, jsem ve 4tt tehu a uz mam za sebou 4UTZ kvuli podezreni na mimodelozni, nemuzou nic najit, jen zvetsenou sliznici. Myslite, ze tolik utz muze miminku uskodit, ja verim ze tam je, jen dela ze tam neni
.
ale z toho stourani ve me mam vzdycky bobky, jsem po ZT
dekuju za odpovedi
Je fakt, ze u prvni dcery jsem jich mela asi 14 a je v pohode
a kolik jich asi maj maminy vicercat a po IVF co?
Já jsem měla v těhu taky problémy, a absolvolvala jsem prvním trimestru 5 UTZ za sebou vždy s týdenním odstupem a v pohodě.
Takže se hlavně nenervuj, to může uškodit daleko víc.
vypada to, ze se to sice moc nevi, urcite bych se nestresovala, ale radsi dalsi uzv treba 3D… dobrovolne nevyhledavala. http://www.osel.cz/index.php?…
Ten článek je zatím jenom spekulace, která se může/nemusí potvrdit (navíc tam píšou, že by se to týkalo až starších miminek, než máš ty v bříšku).
Teď je důležité najít bobíka a zjistit, jak na tom je, i s ohledem na tvé zdraví. Jinak než UTZ to nejde. Spousta z nás tu měla v začátku těhu několik UTZ, později se už zdaleka tak často nedělají. A ta doba vyšetření je krátká, samozřejmě, že teď nepůjdeš na 3D. Tak se nenervuj, to je fakt horší.
Přeju, ať se boban najde tam, kde má být ![]()
Nemyslím, že by přímo škodil, ale zbytečně časté pozorování ultrazvukem může zbytečně fyzicky i psychicky působit zbytečné komplikace matce i dítěti. To je aspoň podle mých zjištění důvod, proč se na západě ultrazvuk používá daleko řidčeji než u nás. Tam si vystačí s 3 za těhotenství a víc jen v případě extrémních komplikací. Ale ber to jen jako názor, někdo se nechává raději kontrolovat častějc a uklidní ho to…