Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky…zase otravuju…Jenze se mi zacalo zmensovat bricho…nevite cim to je?nemuze to byt tim ze se blizi porod a mimco se sune dolu?ale maly je sestouply dolu uz par tydnu…
Nedokazu si to nejak vysvetlit, tak prosim o radu zkusenejsich nebo tech ktero to zazivaji nebo zazili…dekuji moc… ![]()
Ahoj,
co myslíš tím zmenšováním břicha? Že máš teď míň v pase? Pokud jo, tak myslím, že je to v pohodě. Na to stačí, aby mimi kleslo víc dolů nebo změnilo polohu. Já jsem to takto měla v prvním těhotenství, v druhém ne.
polohu maly nezmenil uz nekolik tydnu…je hlavou dolu a zadicka mam na prave strane…merim si vzdycky tak jednou za tyden bricho pod pupkem a ted mam asi o 4cm min…Jen me tak zajima cim by to mohlo byt, ne ze bych se nejak extra pozorovala, jen je to zajimave… ![]()
Tak možná stačí, když mimčo trochu víc skrčí nebo natáhne nohy, ruce … a hned se naměří něco jiného.
Takhle jsem se v prvním těhotenství taky měřila a ke konci to jednou bylo míň, jednou víc
Si myslím, že se mi taky nepovedlo změřit to stejným způsobem - jako že metr vedl pokaždé trochu jinak. U druhého jsem se měřila jednou za měsíc a to pak nikdy nebylo míň než předchozí měření ![]()
No také mě napadlo, že ti kleslo břicho dolů a tak se zdá, menší, ale taky ti může odtékat plod. voda… Kdyby se ti vypouštěl „bazének“ taky se ti břuch zmenší… Nechceš zajít k doktorovi, jestli je to nějak hodně patrný?
ne, bazenek se nevypousti..:D:D:D to by ze me neco teklo nee?:D ja jdu v utery do poradny tak se zeptam…jsem byla vcera ve spitale kvuli kontrakcim, tak tam nechci byt kazdy den…Dneska poprve od pondeli nemam poslicky, tak je mi nejak dobre…
a nejak se mi to nechce libit..:D aby se to uz neblizilo..:D