Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ráda bych se zeptala, jesstli v těhotenství nějak škodí orgasmus?
Jak ho cítí miminko a jak často může být?
To by mě taky zajímalo, teda nemyslím si, že škodí, ale mě se vždycky úplně vyboulí břicho ![]()
Ne neškodí.. A ano břicho tvrdne, ale to není na závadu, spíš naopak, děloha trénuje stahy..
V knížce jsem četla, že orgamus miminko cítí jako obejmutí, ai tím jak se děloha stahuje.Ale taky by mě zajímalo jak často, jestli třeba nevadí několik dnů za sebou ![]()
To jsem řešila už v prvním těhu, bříško ztvrdne ale prý je to jako kdyby miminko někdo objímal
Co je dobré pro maminku… ![]()
Příspěvek upraven 30.04.13 v 15:52
Určitě neškodí
Ale třeba dcerka se v bříšku po mém orgasmu pěkně rozčilovala ![]()
Pokud není sex zakázaný od doktora (krvácení, otvírání atd), tak orgasmus vůbec nevadí, ba naopak, jak bylo řečeno, co dělá dobře mamince, dělá dobře i miminu (mají přeci společný tělní oběh, a tak ty vyplavené endorfiny potěší i mimčo) ![]()
tak směle do toho ![]()
Pokud je těhotenství OK, tak ne. Ale při potížích s hrozícím předčasným porodem je lepší se mu vyhnout.
Já jsem teprve naa začátku 5 měs. a žádné problémy ani krvácení nemám
Jen mě zajímalo, jak často? Může být i orgamus několik dnů za sebou? ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem teprve naa začátku 5 měs. a žádné problémy ani krvácení nemámJen mě zajímalo, jak často? Může být i orgamus několik dnů za sebou?
No, v to doufám
my se teď s manželem moc nešetříme a užíváme si, jak to jde, dokud to jde… ![]()
Pokud to z nějakého důvodu nezakázal doktor, tak je to v poho. Jen si užívej. ![]()
Tak to naše miminečko bude asi na objímání hezky navyknuté, protože při sexu pod orgasmů nejdu
ještě, že neškodí ![]()
Řekla bych, že je to dost individuální a záleží na dráždivosti dělohy, čípku atd. v jednom těhotenství jsem po orgasmu krvácela v 1. trimestru a pak 2 měsíce řešila vstřebávání hematomu. Před porodem to možná porod o pár dní přiblížilo, ale nevyvolalo (spali jsme spolu víckrát). Ve druhém těhotenství mi ovšem orgasmus přímo vyvolal porod (bylo to naštěstí v termínu). Tvrdnutí břicha ani poslíčky jsem neměla, čípek držel, jen mi rostlo bříško, všechno v pohodě. Ale stačil jeden orgasmus - přešel rovnou do kontrakcí po 2 minutách. Tak pozor ![]()