Rozhodla jste se některá držet si váhu v těhotenství?

347
30.4.13 12:27

Hubnutí v těhotenství. dieta

Čaute holky, je tu některá která se rozhodla držet si váhu nebo aji něco zhodit během těhotenství? že by jsme se kapku podpořily a psaly si jak nám to jde:) Já mám tak 165cm než sem otěhotněla měla jsem 84kg takže hodně a pořád sem se odhodlávala hubnout dneska jsem 20týden a mám 5kg nahoře a nechci to nechat tak dál v prvním těhu 25kg nahoře a dolu to nešlo. Tak mě napadlo jestli se nenajde někdo v podobne situaci:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
30.4.13 12:32

Prosím tě hlavně žádný diety! Jez zdravě, pestře, to si hlídej a to je tak celý… Na hubnutí bude dost času po porodu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
30.4.13 12:33

No nepříjde mi to jako dobrý nápad.. Stejně budeš pravděpodobně přibírat a akorát okradeš sebe o živiny. Dítě si vezme co potřebuje a z tebe bude troska. Nech to po porodu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
30.4.13 12:39

Během těhu jsem přibrala 6 kg, opravdu jsem si hlídala, co jím -5-6× denně normální porce, hlavně hodně zeleniny, bílkovin, ryb, žádné sladkosti. Hodně pít, 2× týdně jsem plavala, až do bezproblémového porodu. V žádném případě nejez za dva, tvoje tělo to neotřebuje, vystačí si s normálními porcemi. I tak se ale může stát, že přibereš hodně, někdy tělov těhu zadržuje hodně vody, to ale po porodu zase shodíš. Nestresuj se váhou, jen se snaž jíst s mírou a mírně sportovat - relaxační plavání je opravdu fajn.Ale hlavně žádné diety.

• Citovat
  • Upravit
719
30.4.13 12:39

Blbost, v těhotenství se má jíst a dopřávat si, ale s rozvahou, ono přibrat 20 kg a pak to shazovat není žádná sranda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
30.4.13 12:40

Já bych to taky teď nechala být. Já když se třeba večer nenajím, jsem schopná v noci vstát a jít to dohnat:-) Po porodu budeš mít času dost, budeš lítat kolem dvou dětí tak to určitě půjde dobře.
Asi by bylo lepší jíst zdravě, nejíst sladkosti, tučné věci apod, ale jinak bych se neomezovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
30.4.13 12:41

Nezlob se na mě, ale hubnout v těhotenství může jen blbka. Zamysli se nad prioritami. Nemusíš se prezirat, ale neomezuj přísun živin. Po porodu můžeš během kojení zdravé zhubnout i kilo týdne, za půl roku přes 20 kilo dole. Jen je třeba myslet a ne jednat zbrkle a bez rozumu. Také na váhu trpím, stres při vs jsem řešila jídlem, 30 kilo nahoře, první tehu 30 kilo nahoře, během půl roku původní váha, teď jsem v pátém mesici, pravda, nehlidam se, 12 kilo nahoře. Je mi 24,tak zatím nemám jiné než estetické problémy, ale manžel je vyzraly muž, chápe to, ví, ze se to zase napraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.4.13 12:41

5kg ve 20tt neni zadne drama podle me :nevim: zadnou dietu nedrz, pribirat proste budes - dite roste, rostou prsa, pribyva plodove vody, roste placenta, zvysuje se mnozstvi krve v obehu, telo zdrazuje vic vody…
nekdy jsem to videla rozepsane a i kdyby clovek nepribral jedine deko tuku, tak jen zmeny v tele jsou na 12 kg.
proste jez aspon trochu zdrave, hodne zeleniny a ovoce, a hlidej, at nejdes zas na 25kg, ale dietu jako takovou fakt neee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
30.4.13 12:44

Koukám, že jsme na tom s výchozí váhou úplně stejně :zed: :lol:, jen mám teď nahoře 4 kg nahoře ve 27 tt. Dietu bych si nikdy neriskla, pro to teď prostě prostor není, ale hlídám se, nemlsám tak jako dřív, odříkám si hodně pozdní večeře, ale žádná dramatická šizení se.. Říkám si, že se blíží horka a to člověk více méně je živ spoustou ovoce a zeleniny, tak nám to snad prospěje :think: Neříkám, že je to bez síly vůle, protože jsem hodně mlsná, ale představa nabývajících kil je mi dobrou motivací. Každopádně, po porodu, až to půjde, se na kila vrhnem a neboj, příští léto můžeme být zase kočky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511

I v těhotenství lze zhubnout. Ale chtělo by to být pod dohledem :think:
Určitě si dávat na jídlo pozor, žádné dopřávání. Dítě při vývoji reaguje na stravu matky a už si utváří spoje do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071

Nezlob se, ale hubnutí mělas řešit před těhotenstvím. Anebo to musíš nechat na potom. Pět kilo ve 20. týdnu je OK, jez zdravě, ale na dietu zapoměŇ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
30.4.13 12:57

Tenhle článek řekne víc… http://www.novinky.cz/…ezpecne.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
30.4.13 12:59

Já jsem u prvního těhotenství zhubla, teda z tuku. Přibrala jsem za těhu 2 kila. Syn měl normální porodní váhu 3 kg a je úplně zdravej.
Teď u druhýho mám zatím nahoře 0,8 kg.
Vím že udržet rozumnou váhu nebo snížit předchozí nerozumnou v těhu jde. ;)
Dělám výživu, takže pokud má člověk rozum a jí správně, k tomu cvičí, není problém nepřibrat 20 kg. Bavím se samo o normálním zdravým těhotenství, pokud nejsou extrémní otoky, rizikový s omezením pohybu atd.

Já osobně nejsem zastáncem toho že v těhotenství se má jíst za dva a že je to jediný období ženské kdy může žrát co chce. Ano, může, každého věc, ale já se tak necítím dobře. Mě je fajn když si pořádně zacvičím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
30.4.13 13:03

@mishka231 No já se ti nedivím, že to chceš řešit a pokud nebudeš držet nějakou jednostrannou dietu a budeš si hlídat co jíš, myslím, že to není nemožné. Já jsem to kdysi konzultovala přímo s výživářem a rozhodně to jde, ale člověk by měl mít o správném stravování nějaký přehled. A bez pohybu to nepůjde, takže pokud nemáš zdravotní omezení - jako rizikové těhotenství atak, každodenní dlouhé procházky rychlejší chůzí nebo to plavání je taky OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
30.4.13 13:14

@mishka231 No dieta v těhotenství není dobrý nápad. Jez všechno a nepřejídej se. Hubnout můžeš po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí