Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U „zdravého prosperujícího“ těhotenství to problém určitě není - řešila jsem to s PA, když jsem byla těhotná, protože jsem po orgasmu měla výrazné tvrdnutí břicha a bylo to hodně nepříjemné, ale uklidnila mě, že je to normální a žádný potrat tím nehrozí a mám dělat, co je mi příjemné
Ve třetím trimestru to samo zmizelo…
@Pety2
Děkuji za odpověď - tedka je ještě otázka, jestli moje těhotenství je prosperující, když beru Utrogestan proti špinění (sice v malých dávkách, jen 2 na noc), ale i tak… ![]()
@Anonymní píše:
@Pety2
Děkuji za odpověď - tedka je ještě otázka, jestli moje těhotenství je prosperující, když beru Utrogestan proti špinění (sice v malých dávkách, jen 2 na noc), ale i tak…
tohle ti nikdo neřekne, jedině lékař podle hladiny HCG nebo ultrazvuku. Osobně zastávám názor, že pokud je těhu nějak špatné, nepomůže ani Utrogestan a potratíš. Příroda prostě ví, co zachovat a co ne. A pokud je naopak vše v pořádku, těhu se prostě udrží.
Snaž se na to tolik nemyslet, ničemu tím nepomůžeš ![]()
@Anonymní píše:
@Pety2
Děkuji za odpověď - tedka je ještě otázka, jestli moje těhotenství je prosperující, když beru Utrogestan proti špinění (sice v malých dávkách, jen 2 na noc), ale i tak…
neprosperující těhotenství nezachrání ani bezorgasmové období. Orgasmem se netrap. Přeju hodně štěstí.
@pe-terka @terinka4444 holky já vám moc děkuji
- snažím se to moc neřešit, ale přeci jen na mimčo čekáme skoro 4 roky. Jinak souhlasím s tím, že pokud má člověk potratit, nepomůže ani Utrogestan -minule jsem jich brala 9denně a stejně to potratu v 6+2tt nezabránilo… Jenže je to teprve nedávno a tak to má člověk v živé paměti a nechce nic riskovat. I když je pravda, že nikdy jsem neměla tak snadno orgasmus jako ted v těhotenství (a to jsem i před otěhotněním měla orgasmus při každém milování a ne jen jeden) - hold asi hormony ![]()
Znám to dobře, úplně tě chápu. Ještě si živě pamatuju ty úzkostné stavy, co když to zase nevyjde. Ale už jen 4 týdny a to nejhorší období je za tebou. Mně pomáhalo, když se mi chtělo vyšilovat, lehnout si, zavřít oči a dokola nahlas opakovat: Všechno je v pořádku, všechno je v pořádku. Zkus to, pomáhá to, abys samu sebe uklidnila ![]()
@terinka4444
děkuju, snažím se tím uklidňovat taky a je pravda, že čím dál jsem, tím jsem vnitřně klidnější a dá mi menší práci tlumit ty úzkosti:) Opakování nahlas určitě zkusím, děkuju
naštěstí zítřkem mi 8tt končí a začíná 9tt, takže jsem zase o kousek blíže k vysněnému konci prvního trimestru…:)
@Anonymní píše:
Ahoj holky:) vím, že už tady toho bylo napsáno dost, ale zajímal by mě váš názor - může orgasmus nějak ohrozit miminko, když jsem v 8tt(nemyslím tím přímo sex, ale často mám orgasmus pomalu i ve spánku)? Minulé těhotenství skončilo v 7tt samovolným potratem, protože se mimčo nevyvíjelo. Tohle těhotenství, pokud beru Utrogestan, tak je OK. Bojím se, aby ty stahy nevyvolaly potrat… co myslíte?:)PS: omlouvám se za anonym, ale je to intimní
Samotný orgasmus neublíží, prý co je prijemne mamince, je příjemné miminku. Ale nevím, jak to mas ty, když bereš Utrogestan. Třeba ti ho lékař předepsal preventivně
Zeptej se, ať nejsi zbytečně v nějakým stresu. Kazdopadne, i když to musela být ošklivá zkušenost, mysli na to, aby jsi byla spokojená, cítila se dobre a nebála se. Je to i kvůli miminku (jejda, jak já tyhle kecy v těhu nesnášela
) Ale je to tak! Přeji bezproblémové tĕhu, ať prcek pěkně roste! ![]()
Při orgasmu se prý miminka smějou
u nás to nikdy ničemu nevadilo ![]()
Ahoj holky:) vím, že už tady toho bylo napsáno dost, ale zajímal by mě váš názor - může orgasmus nějak ohrozit miminko, když jsem v 8tt(nemyslím tím přímo sex, ale často mám orgasmus pomalu i ve spánku)? Minulé těhotenství skončilo v 7tt samovolným potratem, protože se mimčo nevyvíjelo. Tohle těhotenství, pokud beru Utrogestan, tak je OK. Bojím se, aby ty stahy nevyvolaly potrat… co myslíte?:)
PS: omlouvám se za anonym, ale je to intimní