Škodí v těhotenství orgasmus?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.11.16 18:25

Ahoj holky:) vím, že už tady toho bylo napsáno dost, ale zajímal by mě váš názor - může orgasmus nějak ohrozit miminko, když jsem v 8tt(nemyslím tím přímo sex, ale často mám orgasmus pomalu i ve spánku)? Minulé těhotenství skončilo v 7tt samovolným potratem, protože se mimčo nevyvíjelo. Tohle těhotenství, pokud beru Utrogestan, tak je OK. Bojím se, aby ty stahy nevyvolaly potrat… co myslíte?:)

PS: omlouvám se za anonym, ale je to intimní :)

• Citovat
  • Upravit
2844
20.11.16 18:53

U „zdravého prosperujícího“ těhotenství to problém určitě není - řešila jsem to s PA, když jsem byla těhotná, protože jsem po orgasmu měla výrazné tvrdnutí břicha a bylo to hodně nepříjemné, ale uklidnila mě, že je to normální a žádný potrat tím nehrozí a mám dělat, co je mi příjemné 8) Ve třetím trimestru to samo zmizelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.16 18:58

@Pety2
Děkuji za odpověď - tedka je ještě otázka, jestli moje těhotenství je prosperující, když beru Utrogestan proti špinění (sice v malých dávkách, jen 2 na noc), ale i tak… :think:

• Citovat
  • Upravit
25179
20.11.16 19:27
@Anonymní píše:
@Pety2
Děkuji za odpověď - tedka je ještě otázka, jestli moje těhotenství je prosperující, když beru Utrogestan proti špinění (sice v malých dávkách, jen 2 na noc), ale i tak… :think:

tohle ti nikdo neřekne, jedině lékař podle hladiny HCG nebo ultrazvuku. Osobně zastávám názor, že pokud je těhu nějak špatné, nepomůže ani Utrogestan a potratíš. Příroda prostě ví, co zachovat a co ne. A pokud je naopak vše v pořádku, těhu se prostě udrží.
Snaž se na to tolik nemyslet, ničemu tím nepomůžeš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.11.16 19:31
@Anonymní píše:
@Pety2
Děkuji za odpověď - tedka je ještě otázka, jestli moje těhotenství je prosperující, když beru Utrogestan proti špinění (sice v malých dávkách, jen 2 na noc), ale i tak… :think:

neprosperující těhotenství nezachrání ani bezorgasmové období. Orgasmem se netrap. Přeju hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.16 20:05

@pe-terka @terinka4444 holky já vám moc děkuji :hug: - snažím se to moc neřešit, ale přeci jen na mimčo čekáme skoro 4 roky. Jinak souhlasím s tím, že pokud má člověk potratit, nepomůže ani Utrogestan -minule jsem jich brala 9denně a stejně to potratu v 6+2tt nezabránilo… Jenže je to teprve nedávno a tak to má člověk v živé paměti a nechce nic riskovat. I když je pravda, že nikdy jsem neměla tak snadno orgasmus jako ted v těhotenství (a to jsem i před otěhotněním měla orgasmus při každém milování a ne jen jeden) - hold asi hormony :nevim:

• Citovat
  • Upravit
69235
20.11.16 20:19

Znám to dobře, úplně tě chápu. Ještě si živě pamatuju ty úzkostné stavy, co když to zase nevyjde. Ale už jen 4 týdny a to nejhorší období je za tebou. Mně pomáhalo, když se mi chtělo vyšilovat, lehnout si, zavřít oči a dokola nahlas opakovat: Všechno je v pořádku, všechno je v pořádku. Zkus to, pomáhá to, abys samu sebe uklidnila :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.16 20:56

@terinka4444 :hug: děkuju, snažím se tím uklidňovat taky a je pravda, že čím dál jsem, tím jsem vnitřně klidnější a dá mi menší práci tlumit ty úzkosti:) Opakování nahlas určitě zkusím, děkuju :hug: naštěstí zítřkem mi 8tt končí a začíná 9tt, takže jsem zase o kousek blíže k vysněnému konci prvního trimestru…:)

• Citovat
  • Upravit
26
20.11.16 23:03
@Anonymní píše:
Ahoj holky:) vím, že už tady toho bylo napsáno dost, ale zajímal by mě váš názor - může orgasmus nějak ohrozit miminko, když jsem v 8tt(nemyslím tím přímo sex, ale často mám orgasmus pomalu i ve spánku)? Minulé těhotenství skončilo v 7tt samovolným potratem, protože se mimčo nevyvíjelo. Tohle těhotenství, pokud beru Utrogestan, tak je OK. Bojím se, aby ty stahy nevyvolaly potrat… co myslíte?:)PS: omlouvám se za anonym, ale je to intimní :)

Samotný orgasmus neublíží, prý co je prijemne mamince, je příjemné miminku. Ale nevím, jak to mas ty, když bereš Utrogestan. Třeba ti ho lékař předepsal preventivně :nevim: Zeptej se, ať nejsi zbytečně v nějakým stresu. Kazdopadne, i když to musela být ošklivá zkušenost, mysli na to, aby jsi byla spokojená, cítila se dobre a nebála se. Je to i kvůli miminku (jejda, jak já tyhle kecy v těhu nesnášela :mrgreen: ) Ale je to tak! Přeji bezproblémové tĕhu, ať prcek pěkně roste! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
20.11.16 23:12

Při orgasmu se prý miminka smějou :) u nás to nikdy ničemu nevadilo :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.16 11:48

@Lenuna11 @Any83 holky já moc děkuju za povzbuzení :) :hug: moc mi to pomohlo :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky