Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Odchytla bych si jí a jasně jí vysvětlila, ať si hledí svého, nebo ji udám pro pomluvu ![]()
Jak se dá „znevážit“ matka před ředitelkou školky? Ona je její kamarádka? Pokud ne, omluvila bych se paní ředitelce za to, že ji moje kamarádka obtěžuje soukromými výlevy, že s tím má problém všude, protože je trošku paranoidní a stará se o co nemá, ale že ji mám přesto ráda, protože je prostě svá a popřála pěkný den ![]()
Pokud bych znala konkrétní pomluvy, zašla bych za ředitelkou, ne proto, abych ji postavila do pozice hromosvodu, že se hádáš s tou a tou a že má ředitelka rozsoudit vás dvě, ale že jsi se doslechla, že o tobě někdo něco říká a tak to chceš uvést napravou míru. I když sama víš, že proti pomluvám není obrany kromě trestního oznámení (ale tam by to chtělo mít maily, smsky, svědky…). Navíc si myslím, že by se to řešilo na přestupkové komisi, kde by mohla dostat dotyčná pokutu.
@Ve-ru píše:
Odchytla bych si jí a jasně jí vysvětlila, ať si hledí svého, nebo ji udám pro pomluvu
Přesně tak.Byla bych rázná.
Hlupák kdo pomlouvá a hloupější ten kdo tomu věří. každopádně nevim zda by to byla ještě moje známá. spíš už asi neznámá.
Kdyby se jednalo o kohokoliv jiného, byla bych také rázná, i když se mi přímá konfrontace nikdy moc nezamlouvala. Ale bohužel, je to vlivná osoba, co se týká sponzorování různých akcí. Trošku jí to vlezlo do hlavy a myslí si, že si může dovolit cokoliv.
@Anonymní píše:
Kdyby se jednalo o kohokoliv jiného, byla bych také rázná, i když se mi přímá konfrontace nikdy moc nezamlouvala. Ale bohužel, je to vlivná osoba, co se týká sponzorování různých akcí. Trošku jí to vlezlo do hlavy a myslí si, že si může dovolit cokoliv.
Nikdo si nemůže dovolit cokoliv, ani naka priblbla sponzorka
@Anonymní píše:
Ahoj holky, raději anonymně. Mám kamarádku, momentálně spíše známou, která mě ráda pomlouvá. Se společnými známými jsem to moc neřešila. Nyní usiluji o místo ve školce, kde máme obě děti. A zjistila jsem, že dotyčná se mě snaží znevažovat před paní ředitelkou. Přeje mi, abych nedostala místo pro mladší dítě a nemohla se vrátit do práce. Jak se mám zachovat? Co byste na mém místě dělaly?
chytla bych ji pod krkem. není to správné, ale jsou chvíle, kdy přemýšlím až po činu
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, raději anonymně. Mám kamarádku, momentálně spíše známou, která mě ráda pomlouvá. Se společnými známými jsem to moc neřešila. Nyní usiluji o místo ve školce, kde máme obě děti. A zjistila jsem, že dotyčná se mě snaží znevažovat před paní ředitelkou. Přeje mi, abych nedostala místo pro mladší dítě a nemohla se vrátit do práce. Jak se mám zachovat? Co byste na mém místě dělaly?
To je pěkná blbost. O přijetí nebo nepřijetí dítěte rozhodují předem daná jasná kritéria, ne nějaký „pocit“ paní ředitelky. Pokud jde tedy o státní školku. Když se dítě nedostane, můžeš se pak odvolat a vše se řádně prošetří. U nás se hraje jen na trvalé bydliště a na věk dítěte, což lze jaksi těžko znevážit ![]()
Se mi spíš zdá, že ty sama slyšíš trávu růst ![]()
Jak se dá znevážit matka? Stačí, když neustále upozorňuje, jak se náš na školku nezralý, že nemluví jak spisovatel…vymýšlí si, že já můžu klidně zůstat doma, že mám tolerantního zaměstnavatele, že se nemůžu zapojit do akcí školky, když nemám hlídání pro mladšího a podobné nesmysly. Hlava mi to nebere. Rozumný člověk si udělá názor sám, ale jsme tu noví, neznámí, tak lidi snadno uvěří kecům.
@Gina108 píše:
To je pěkná blbost. O přijetí nebo nepřijetí dítěte rozhodují předem daná jasná kritéria, ne nějaký „pocit“ paní ředitelky. Pokud jde tedy o státní školku. Když se dítě nedostane, můžeš se pak odvolat a vše se řádně prošetří. U nás se hraje jen na trvalé bydliště a na věk dítěte, což lze jaksi těžko znevážit
Se mi spíš zdá, že ty sama slyšíš trávu růst
Tak to jsem si myslela taky, ale tady má „pocit“ asi taky vliv. Sleduji, jak se školka v průběhu roku začíná plnit dětmi „zasloužilých umělců“…
@kjhui píše:
Ahoj, jako sponzorka akcí té školy/školky?
Ano, i jiných.