Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
jsem matka 15měsíčního mláděte a jsem závislačka na sladkém. Dokud jsem kojila, tak to šlo vše na mlíčko, ale teď mi to jde na špeky a na psychiku. Poraďte mi prosím něco, co by (po)mohlo mou závislost alespoň zmírnit. Jen mi prosím nepište, že musím mít pevnou vůli, tu nemám (bohužel) ![]()
Díky za rady ![]()
Ze sladostí hrozí cukrovka a obezita MYSLI NA SEBE I NA MIMČO ŽE JE CUKROVKA ŠPATNÁ ![]()
Taky miluju sladky! Pry pomaha jist chrom v tabletach, ten by tu chut mel snizit. Pak bych treba zkusila psyllium, je na navozeni pocitu sytosti, mozna by to tolik nelakalo na sladky. Pak taky muze pomoct castejsi cisteni zubu pres den
a ja treba nemam takovou chut na sladky, kdyz si dam do caje med.
Prostě doma nic nemít, nic nekupovat. Manžel kupuje pořád okolády a já ho s tím vyháním, musí to odnést do práce, tam na něj řve šéf, ať to odnese zpátky domů ![]()
@chcememimi Začni s vánočním úklidem. Ne fakt, já mám jídelníček a pokud začnou chutě, jdu si vyčistit zuby nebo si udělám kafe a jdu něco dělat. Najedou kouknu, že je o hodinu a půl víc a jdu si dát svačinu. 4 knackebroty s jablkem:-( ale aspoň něco. Jestli si rozežraná, musíš najít motivaci a pokud možno nedojít s kily moc daleko, potom to moc bolí
![]()
@mimislunickomimísek
no a to je právě to, má slabá vůle si to nepřipustí do té doby než bych ji dostala, tak potřebuju poradit, jak chutě alespoň zmírnit ![]()
@chcememimi píše:
Ahoj,
jsem matka 15měsíčního mláděte a jsem závislačka na sladkém. Dokud jsem kojila, tak to šlo vše na mlíčko, ale teď mi to jde na špeky a na psychiku. Poraďte mi prosím něco, co by (po)mohlo mou závislost alespoň zmírnit. Jen mi prosím nepište, že musím mít pevnou vůli, tu nemám (bohužel)
Díky za rady
akupunktura,,jehlicky
bioaktivni chrom
jo a na me zabira zrcadlo… ![]()
Jo a kdo ma v tele premnozeny kvasinky, tak z toho muze mit abnormalni chute na sladky. Netrpis treba na mykozy?
Ja jsem se jednu dobu taky dostala do stadia, kdy jsem potrebovala sladke skoro porad, mimo jine po kazdem jidle proste nutkani okamzite dat si neco sladkeho… ![]()
odbourala jsem to pomoci Coly Light. jo, vim, ze to neni zdrave, ale kratkodobe mi to pomohlo. dala jsem si pul sklenicky, vzdycky jak jsem mela chut na sladke a pomahalo to. pak jsem zase musela postupne omezit tu colu, ale to uz slo lip ![]()
Já žeru sladký na kila, psychika v pořádku a špeky nikde
já jsem asi fakt vyjímečná žena
![]()
@chcememimi začni chroupat ovoce, to je taky sladký, nebo ty cereální tyčinky ty jsou taky sladký, ale není to čokoláda ![]()
Já se hlásím do klubu
bohužel. Celé těhotenství jsme měla chuť na slané a ostré. Ale od tí doby co jsem porodila a kojím (2 měsíce) se ze mě stal závislák. Jsem schopná sníst půlkilovou nugetu za 2 dny
a ještě k tomu sladké jogurty s piškotama
. Ono by mi to nevadilo kdyby to bylo přes den, ale já si k tomu sednu až jde malý spát a já jsem sama a nudím se
.Takže to všechno spráskám večer a to se pak roste ![]()
@1.zizipíše:
Diagnoza jasna MALO SEXU!!
Jo to bude ono… U me
![]()
@chcememimi mam to stejně. Je to hrozné vid. Vidím nějakou motivaci…svatba? dovca u moře?… ![]()