Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jistě, že se o něm škola dozví. Pokud budeš mít nějakou 5, nemáš úspěšně ukončené základní vzdělání a na SŠ nemůžeš nastoupit, i když jsi teď třeba už přijatá/ý. Ale předpokládám, že je to jen další školní troll…
Podle mě záleží na škole, jaké má podmínky pro přijetí. Když jsem já nastupovala na střední, brali na průměr známek z 8 a 9 třídy, někde byly přijímací zkoušky, ale podle mě se musí doložit tímto způsobem ukončení studia nebo to je poté až na vysoké? Jak je to v této době ale netuším.
@Maky12345 píše:
Podle mě záleží na škole, jaké má podmínky pro přijetí. Když jsem já nastupovala na střední, brali na průměr známek z 8 a 9 třídy, někde byly přijímací zkoušky, ale podle mě se musí doložit tímto způsobem ukončení studia nebo to je poté až na vysoké? Jak je to v této době ale netuším.
Tak musí doložit, že ukončil základní vzdělání. Znám i školy, které mají v podmínkách, že nesmí mít dítko dvojku z chování.
@vokishka Já bych to s tím průměrem známek a i popřípadě nebrat s horší známkou z chování než 1 zavedla všude. Když vidím ty dnešní děti, jak se chovají, jaké někteří nosí známky domů, to je strašný. Alespoň nějaká motivace by v tom byla, aby si z toho nedělali holubník nebo skončí se základkou a někde na pracáku. Já měla doma problém, když jsem v 9. Třídě dostala 2 dvojky. Mít horší známky, sem asi mrtvá. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím vás musí se na střední školu nosit poslední vysvědčení z 9. třídy? A vůbec jestli se o něm nějak škola dozví?
Ano, předkládá se na začátku prvního ročníku. Některé školy mají v podmínkách přijetí ukončené základní vzdělání (tedy žádnou pětku na konci devítky).
Ano, je nutné doložit, že jsi řádně ukoncil/a školní docházku.
@Maky12345 píše:
@vokishka Já bych to s tím průměrem známek a i popřípadě nebrat s horší známkou z chování než 1 zavedla všude. Když vidím ty dnešní děti, jak se chovají, jaké někteří nosí známky domů, to je strašný. Alespoň nějaká motivace by v tom byla, aby si z toho nedělali holubník nebo skončí se základkou a někde na pracáku. Já měla doma problém, když jsem v 9. Třídě dostala 2 dvojky. Mít horší známky, sem asi mrtvá.
Bože to je názor teda
představ si, že já měla v devítce i pár trojek a nakonec mám i vejšku, nadstandardní příjem a nikdo se mě v životě na známky na základce neptal. Tím to nechci zlehčovat, ale asi bych si dala velký pozor o těch slovech jak bys byla mrtvá a odpovídajícím způsobem se chovala ke svým dětem. Aby z nervů kvůli trojce na vysvědčení neskočily opravdu pod vlak.
Já bych teda skoro přísahala, že holka na gympl nic nenesla, je v prváku. Nemůže existovat taková praxe, že základka by dala případně střední škole vědět? ale nevím, neříkám tak ani tak…
No praxe je bohužel taková, že naši pětkaři na učiliště normálně nastoupili ![]()
@Midaku píše:
Jistě, že se o něm škola dozví. Pokud budeš mít nějakou 5, nemáš úspěšně ukončené základní vzdělání a na SŠ nemůžeš nastoupit, i když jsi teď třeba už přijatá/ý. Ale předpokládám, že je to jen další školní troll…
Možná ten stejný troll, který tu psal ráno. ![]()
@Anonymní píše:
No praxe je bohužel taková, že naši pětkaři na učiliště normálně nastoupili
Nastoupit můžeš, ale když neuděláš učňovské zkoušky, nemáš ani ukončené základní vzdělání. A kam jinam by měli jít, než do učení? Na úřad pro podporu?
@Anik píše:
Já bych teda skoro přísahala, že holka na gympl nic nenesla, je v prváku. Nemůže existovat taková praxe, že základka by dala případně střední škole vědět? ale nevím, neříkám tak ani tak…
Dcera nesla. Hned na začátku roku.
Dobrý den, prosím vás musí se na střední školu nosit poslední vysvědčení z 9. třídy? A vůbec jestli se o něm nějak škola dozví?