Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Jestli zákon, to nevím, ale určitě můžete žádat o individuální plán…
Opravdu uvazujes o tom, ze ji das do skoly? Kdyz sama ses rizikova? Neblazni! Vse vysvetli ucitelce a domluv se s ni, v tomhle by nemel byt problem..
@Ketris píše:
Opravdu uvazujes o tom, ze ji das do skoly? Kdyz sama ses rizikova? Neblazni! Vse vysvetli ucitelce a domluv se s ni, v tomhle by nemel byt problem..
Já právě vůbec nevím, co dělat. My jedeme už 4 karanténu, mezitím jsem byla dlouho na kyslíku, učitelka už je mírně naštvaná, že je furt doma…a nevím jak ji omluvit tedy ![]()
Dcery spoluzak nebyl ve skole od brezna. Celou dobu jede distancne, duvod je rizikova osoba v domacnosti… tak bych se zkusila domluvit.
@Anonymní píše:
Já právě vůbec nevím, co dělat. My jedeme už 4 karanténu, mezitím jsem byla dlouho na kyslíku, učitelka už je mírně naštvaná, že je furt doma…a nevím jak ji omluvit tedy
A doma s děckem něco děláte? Prostě se školou komunikuj a zajisti, aby nebyla pozadu, i když do školy fyzicky teď chodit nebude. ![]()
@Anonymní píše:
Já právě vůbec nevím, co dělat. My jedeme už 4 karanténu, mezitím jsem byla dlouho na kyslíku, učitelka už je mírně naštvaná, že je furt doma…a nevím jak ji omluvit tedy
Učitelka je jinak normální? ![]()
Já bych se spíš šla domluvit s ředitelkou, jaké jsou vůbec možnosti.
Domluv se s ucitelkou na způsobu kontroly probrane latky. Aby věděla, ze dítě zvládá vše, co má. Treba by byla ochotna treba se s dcerou spojit online, a vyzkouset si ji. Plus posilat pravidelně úkoly, které vam zadává.
@Anonymní píše:
A vysvětlila si situaci? Požádala o individuální plán?
Máme v rodine případ kdy byly děti doma i když probíhala normlani výuka ve škole (jeden na prvním stupni, druhy gymnázium ). Domluvili si to s řediteli a žádný problém, učili se distancne. Mají taky rizikovou osobu doma. Podle mě by vám to umožnit měli.
Mohla by fungovat veta „z duvodu rizikove clena domacnosti omlouvam XY z vyuky“. Pokud s ucitelkou neni domluva, tak ma dite rymu ![]()
Tohle se určitě musí řešit s vedením školy. Učitelka nemůže uvolnit na více než 3 dny. A domluvit se na individuální plán. Není v možnostech učitele učit všechny úvazkové hodiny ve škole a ještě k tomu zajišťovat distanční výuku. Sice si dost lidí myslí, že nemáme co na práci a máme hrozně moc volna, ale kdo zkusil, tak ví, že to není pravda. Že tomu, co děláme v hodinách předchází dost práce a příprava na distanční výuku je časově o dost náročnější. Alespoň když to člověk dělá svědomitě, aby to k něčemu bylo
@Serpentini píše:
Učitelka je jinak normální?
ano, učitelka může být naprosto normální - třeba vidí, že dítě v domácí výuce nepostupuje tak, jak by postupovalo ve škole. Pak se nedivím, že se zlobí. Třeba.
A pro zakladatelku:
mluv s učitelkou. Na distanční výuku (jako online hodiny) nárok nemáš, protože dítě má chodit do školy. Ale můžeš si domluvit, že budeš dítě učit doma z důvodu tvého rizika - pak bys měla dostat od učitelky soupis práce a termín, do kdy předložíš ke kontrole. Některé školy to možná budou chtít mít oficiálně přes ředitele.
Ale chce to komunikovat a ne se rovnou ohánět zákonem.
Holky, hezké ráno. Prosím o radu, v tomto vůbec nevím, jak postupovat…dcera navštěvuje praktickou školu, nyní byla se mnou doma cca 25 dní kvůli mému onemocneni-covid. Měla jsem těžký průběh a byla jsem v nemocnici. Měla by už nastoupit do školy, ale bohužel jsem zjistila, že je polovina školy v karanténě a šíří se covid. Přesto všechno její třída funguje. Dle mě je jen otázka času, kdy se to dostane k nim. A já mám upřímně strach, že se opět nakazime. Jsem rizikový pacient, covid prodelan 2×. Je nějaký zákon, který mi může umožnit distanční výuku?