Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
zkusila bych hledat práci a studovat dálkově…ovšem, dle všeho nemáš vystudovaný žádný obor, tím bude hledání složitější. Dodělala bych školu, pracovala dálkově, a pak teprve druhé miminko.
Tak našla bych si aspoň nějakou brigádu třeba? nebo hledala práci, která mi umožní dodělat studium? Uvidíš sama až začneš hledat jak to vlastně bude s prací, školkou apod… Ono takhle moc dopředu se to stejně řešit nedá pokud ti RD končí až ve 2014 téměř na konci roku do té doby se může stát ledas co… a uvidíš sama jaké možnosti práce v té době se ti budou nabízet ![]()
@hvězdička25 pracuje dálkově? ![]()
Ještě by sis mohla protáhnout RD a najít si menší brigádu. Přivydělat si těch pár tisíc, co bude chybět v rozpočtu. Klidně jako ta servírka.
@hvězdička25 právě že mám jen výuční list-žámečník a měla jsem potíže u nás práci najít proto jsem se rozhodla maturitu si dodělat při rodičovské a teď jsem z toho nešťastná
Co když budu vedená na ÚP protože práci třeba hned neseženu
Proto mě napadla varianta
kdyžtak mě prosím trkněte jestli je to z bláta do louže
otěhotnět co nejdříve s tím, že by si muž v práci zajistil ten jeden den v týdnu(jako do teď-končil ve 3hod, dcera byla mezitím v jeslích), že by končil už v poledne, aby převzal péči o mladší dítě (mlíko se dá odstříkat-uskladnit,… přebalovat, koupat atd. zvládal již u první)
šlo by o čas než by druhé vzali do jeslí
a tím bych navázala na druhý RD a dodělala maturitu
Původně jsem mylně žila v domnění, že mi RD končí až 5/2015 a maturovat mám 6/2015 a když by se zadařilo tak s bříškem ![]()
Holky právě, že nemůžu na brigádu když nemám hlídání..zrovna jsme to řešili teď přes léto sháněli tady do restaurace přes obědy, ale když zaplatím hlídání(jesle) zbyde mi 5kč na hodinu
Tady to je malé město
na brigádky koukám pořád ptám se sháním,…a když RD prodloužím měli bychom cca 5200,–/měs na vše (co muž vydělá odchází na pravidelné měsíční platby
)Proto to hrotím ![]()
Ja myslim, ze ti tady není nikdoschopny poradit, vasi rodinnou a financni situaci znas asi nejlíp sama. bud vezmi brigádu vecer - třeba doplnovani zboží v marketu a setri si na ty mesice, kdy budes na UP. nebo to zkloubit s druhym dítětem, ale pocitej s tim, ze na druhé nebudes mit mateřskou, ale rovnou rodicak - na 3 roky to je nejakych 6000 mesicne
@Hanulka82 6 tis? no to je taky mazec a já si naivně myslela, že si budu moct zase vybrat těch 7500
Chjo..je tohle možný jako ze 6tis táhnout domácnost, člověk od školy maká jak černej a pak je jak šupák když by chtěl rodinu
Vždycky jsem chtěla velkou rodinu, ale než na ni stihnu našetřit tak už děti nebudu moct mít
A to jen proto, že jsme se chtěli před založením rodiny zajistit (byt, auto,..
)
všem děkuji za názory
No muzes si dat třeba i 8 - resp. pokud ma otec dítěte dostatecne velky prijem, aby jste si delku rodicaku mohli vybrat. budes mit k dispozici castku 220tis a tu si vydelis poctem mesicu, po jakou dobu chces byt doma.
ja na druhé dite nemam mateřskou, sla jsem rovnou na rodicak a mam 5964/mesic. jsem doma do 3 let male
Co mám dělat, pomůže mi někdo najít kloudné řešení? Od 5/2012 jsem na RD, pobírám 7500,–(naše krajní mez),od 9/2012 jsem nastoupila na 3letou DA nástavbu. Nyní jsem si to hodila do kalkulačky a vyšlo mi, že bych měla končit RD v 10/2014(nevím z jakého titulu mě napadalo, že až 5/2015???), ale maturovat mám až 6/2015. Nyní řeším co s tím
-je tam hluchých 8měsíců- a když RD prodloužím tak se půjdeme pást
kfdyž neprodloužím tak budou příjmy jaké z ÚP??
Chtěli bychom druhé dítě, ale né dřív než odmaturuju nebo se do školy jezdí 1×týdně na 6hod a nevím jak bych to s případným miminkem zvládala
Na druhou stranu když bych sehnala od 10/2014 práci (HPP mi skončil dohodou během těhotenství)byl by zaměstnavatel ochoten mě pouštět do školy
( v min zaměstnání tomu tak nebylo)
a sehnala bych vůbec bez maturity jiné zaměstnání krom servírky(které bych stejně kvůli 1.dítěti nemohla dělat, muž je od neviodim do nevidim v práci, babičky nemáme a ve školece jsou do kolika do 16:30hod
Máte někdo zkušenosti s podobnou situací, jak jste to řešili nebo jak byste to v mém případě řešili??