Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak pokud je to taková krkavčí matka, kdy jí nechybí, tak by snad bylo lepší, kdyby byly holky na trvalo u vás
Anonymní píše:
Tak pokud je to taková krkavčí matka, kdy jí nechybí, tak by snad bylo lepší, kdyby byly holky na trvalo u vás
Ta mladší je ale více zvyklá na matku, je s ní od narození, na rozdíl od otce.Ex kojila do dvou let a kousek, takže malá k nám začala jezdit až později.
Myslím, že soud dítě jen tak matce nevezme a nesvěří ho do péčeotci pokud k tomu není závažný důvod.
no tak to je fakt na psychologa.
Menší je fixovaná na matku, starší by raději byla u vás, matka se přestěhovat nechce a vy taky ne. Rozdělit děti je blbost, když budou jen u matky, tak bude trpět starší, když u vás, tak zase mladší… Rozhodně vám to nezávidím, ale chtělo by to fakt třeba využít mediátora mezi rodičema, když se nedokážou dohodnout sami. ![]()
Anonymní píše:Vera111 píše:A jak bys to jinak vyřešila?
tak do toho bych nešla. Chudáci děti
Jen vidění se o prázdninách?A potom při telefonování řešit s brečícím dítětem kdy bude moci přijet?A vysvětlovat mu, že musí chodit do školy tak až bude mít volno?Tak to u nás zatím je.
Do vlastní péče si je vzít nemůžeme.Starší by chtěla ale mladší bychom nemohli vzít od matky a rozdělit je nemůžeme.
Já vím, že se všude píše, že děti mají být s matkou a spíš všichni nadávají na otce jak nemají zájem, ale co když otec zájem má? Jak to udělat tak aby to děti nijak netraumatizovalo?
já neříkám, že děti nemají být s otcem, sami máme holku ve střídavé péči. Ale pokud by kvůli tomu měla střídat kromě domova ještě dvě školy, tak bych do toho prostě nešla
a tohle opravdu nechápu. Když chcete za každou cenu střídavku a obě strany se přizpůsobit nemůžete a nebo nechcete. Ale děti by se přizpůsobit měly. A to tak, že se jim každý měsíc otočí život naruby
Že nebudou mít nikde domov, kde by měly jistotu a navíc ještě budou mít každý měsíc jiné kamarády. Nemusíme si tady vykládat, jaké jsou děti na základce, jakmile se někdo liší, je okamžitě out. Teď oni nebudou měsíc ve škole a pak se tam vrátí, budou znovu navazovat zpřetrhané vztahy, jestli se jim to vůbec podaří, budou za exoty s individuálním plánem. A co kroužky? To v tomhle případě nehrozí už vůbec. Malá bude chtít třeba chodit tancovat. To už jí těžko bude někdo dělat individuální plán, takže má prostě smůlu.
Jenže sestěhovat se, to by prostě pro oba rodiče byl problém, takže proč by se nepřizpůsobily děti, že? Měli byste si rozmyslet, jestli chcete pro ty děti opravdu to nejlepší.
Já se omlouvám, že jsem ostřejší, ale už při slově střídavka se mi otevírá kudla v kapse a ještě tohle k tomu…
Tak si to zkuste představit, že každý měsíc měníte domov a práci.
Já chápu že dcera chce být taky s tátou, ale na to mají rodiče myslet dřív než se rozvedou (neříkám že to byla chyba otce). Pak takhle za každou cenu řešit, aby bylo dítě ve střídavce, to už je trochu křeč.
Uvědom si jak náročné by to bylo na psychiku obou dětí… Nebo myslíš, že ty bys dokázala být takhle šťastná? A co až bude starší a najde si kluka? Nebo bude mít taky dva? Jednoho v Praze a jednoho v Brně? protože ve 13, 14, 15 na ní nikdo měsíc čekat nebude ![]()
Ráda bych upozornila na to, že střídavá péče je POUZE PRO TY, CO SE CHTĚJÍ NA VŠEM DOHODNOUT!!! Pokud nejste schopní se dohodnout, obětovat a přizpůsobit, pak bych nechtěla vidět, jak by ta střídavka vypadala. Nehledě na to, že by vám ji v takovém případě žádný soud nepovolil! Není to pro vás. Vyprdněte se na to.
Anonymní píše:Anonymní píše:Co my nemůžeme a po dětech to chceme?Máme se vzdát oba práce a bydlení a odstěhovat se bez prostředků,bydlení.Z čeho bude manžel platit alimenty když nebude mít práci?V Brně sháněl práci bezúspěšně přes 4 měsíce.
no a zase vysvětluješ ale tím, co vy nemůžete ale po dětech to chceteJá chápu, že není jednoduché tohle řešit, ale jestli chcete být s dětma tak, aby netrpěly, tak je to asi jediné možné řešení. A 45 km fakt tolik není - neříkej mi, že v Praze je problém jezdit do práce třeba hodinu a půl.
Do práce to máme oba MHD do 15 minut.
Vím, že by to bylo lepší pro děti abychom se přestěhovali my, ale v naší situaci to možné není.
Já vidím asi takhle. Otec věděl, kde děti bydlí, a přesto se přestěhoval přes půl republiky. Věděl, že děti začnou chodit do školy a přesto se přestěhoval a vzal si na druhém konci repulbiky hypotéku. Přece nemůže chtít po dětech aby „trpěly“ na tom, že on se odstěhoval.. Nevím, je to můj pohled..ale když chce být s dětmi, měl by se omezit spíše on než-li děti..
Zakladatelko…zatím bych to nechala…malá je teprve prvňák.....
a ty jako uč.víš,jaké to je–už tak dost změna
Jsou podzimní prázdniny,zimní,jarní,velikonoční,pak svátky v květnu kdy jsou většinou ředitelská volna.....to mohou přijet k vám
Nechte to doběhnout do letních prázdnin a pak se uvidí…
Příspěvek upraven 10.02.12 v 12:29
Chudák dítě, to vážně chcete, aby kvůli lenosti a nepřizpůsobivosti OBOU rodičů střídala malá holčička nejen dvě rodiny, ale ještě školy?
Matka se nechce přizpůsobit vám, vy se taky nechcete stěhovat blíž k matce, tak to má s prominutím odsrat malé dítě? Je mi z toho fakt zle. ![]()
Zažila jsem případ, že střídavka fungovala naprosto skvěle, děti dokonce bydlely pořád ve stejném bytě a každý týden se jen „měnili“ rodiče, jenže na to vy asi nemáte a nemyslím tím jenom finance. ![]()
Ono to není o lenosti.Manžel má zaměstnání s nadstandartním příjmem.Pokud dá výpověď nejvíc to pozná životní úroveň dětí.Jim platíme bydlení.Od toho se odvíjí všechno.Jednoduše se napíše přestěhujte se blíž.Ano manžel se odstěhoval takovou dálku ale kvůli práci aby je mohl zabezpečit finančně.Hypotéku jsme si brali abychom měli kde bydlet.
Chtěla jsem znát názory rodin u kterých to takto funguje.Odsuzovat umí každý.
Mí rodiče po rozvodu od sebe bydleli 500km a taky jsme plánovali střídavou péči.Mě tehdy bylo 11.Ale jelikož jsem navštěvovala jazykové gymnázium a v otcově bydlišti jsem tuto školu neměla, byla jsem nakonec v péči matky.K otci jsem jezdívala na prodloužené víkendy kdy mě matka omluvila třeba čt+pá.Nechtělo se mi vracet se pak od něj domů.I za cenu toho, že bych přišla o přátele.Stejně jsem měla přátele doma ve škole i u otce a nemám pocit, že by mě to poznamenalo nebo že bych byla mezi ostatníma jiná, když jsem chybívala ve škole.
Vera111 píše:tak pod tohle se podepisuju:
a tohle opravdu nechápu. Když chcete za každou cenu střídavku a obě strany se přizpůsobit nemůžete a nebo nechcete. Ale děti by se přizpůsobit měly. A to tak, že se jim každý měsíc otočí život narubyŽe nebudou mít nikde domov, kde by měly jistotu a navíc ještě budou mít každý měsíc jiné kamarády. Nemusíme si tady vykládat, jaké jsou děti na základce, jakmile se někdo liší, je okamžitě out. Teď oni nebudou měsíc ve škole a pak se tam vrátí, budou znovu navazovat zpřetrhané vztahy, jestli se jim to vůbec podaří, budou za exoty s individuálním plánem. A co kroužky? To v tomhle případě nehrozí už vůbec. Malá bude chtít třeba chodit tancovat. To už jí těžko bude někdo dělat individuální plán, takže má prostě smůlu.
Jenže sestěhovat se, to by prostě pro oba rodiče byl problém, takže proč by se nepřizpůsobily děti, že? Měli byste si rozmyslet, jestli chcete pro ty děti opravdu to nejlepší.
Já se omlouvám, že jsem ostřejší, ale už při slově střídavka se mi otevírá kudla v kapse a ještě tohle k tomu…
Tak si to zkuste představit, že každý měsíc měníte domov a práci.
Já chápu že dcera chce být taky s tátou, ale na to mají rodiče myslet dřív než se rozvedou (neříkám že to byla chyba otce). Pak takhle za každou cenu řešit, aby bylo dítě ve střídavce, to už je trochu křeč.
Uvědom si jak náročné by to bylo na psychiku obou dětí… Nebo myslíš, že ty bys dokázala být takhle šťastná? A co až bude starší a najde si kluka? Nebo bude mít taky dva? Jednoho v Praze a jednoho v Brně? protože ve 13, 14, 15 na ní nikdo měsíc čekat nebude
Podle mě má dítě právo na otce.Takže já osobně bych se držela v místě bydliště otce.Pokud by se otec odstěhoval ze závažného důvodu někam dál, řešila bych to střídavou péčí,pokud by nebylo možné přestěhovat se taky.Dokud by nebylo ve škole, tak jako to bylo u nás jeden týden v měsíci by byla s tátou a při škole bych to řešila dvěma školama, kdyby chtěla být s otcem a bylo by to pro ni nejlepší nechala bych jí u otce. Dělala bych vše pro to aby byla ona spokojená.To samé u manželových dětí.Ale starší dcera spokojená není, proto to řešíme.
Anonymní píše:
Podle mě má dítě právo na otce.Takže já osobně bych se držela v místě bydliště otce.Pokud by se otec odstěhoval ze závažného důvodu někam dál, řešila bych to střídavou péčí,pokud by nebylo možné přestěhovat se taky.Dokud by nebylo ve škole, tak jako to bylo u nás jeden týden v měsíci by byla s tátou a při škole bych to řešila dvěma školama, kdyby chtěla být s otcem a bylo by to pro ni nejlepší nechala bych jí u otce. Dělala bych vše pro to aby byla ona spokojená.To samé u manželových dětí.Ale starší dcera spokojená není, proto to řešíme.
no tak vidíš, ty vlastně už víš, co je pro ně nejlepší. Tak to tak prostě udělejte a hotovo. Myslím, že jsem o tom někde četla, že dítě může mít dvě školy, když má střídavku. Tak budou holt pendlovat, no. Uvidíte co to s nima udělá.
Nikoho neodsuzuju. Jsem máma a při představě, že se mi dítě takhle stěhuje, se mi ježí chlupy. Navíc se umím vžít do takové situace a jako dítě bych to určitě pozitivně nevnímala. Za takovéto situace mi to prostě přijde sobecké.
Ale je to každého věc. Tak ať jsou holky spokojené
hlavně že jsou finančně zabezpečené. Že strádají psychicky, to už je druhořadé, že…
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Jo to jsme nabízeli, ale jak už jsem psala, pravděpodobně si našla v místě současného bydliště přítele, takže se odtamtud nehne.Manželovy alimenty jim pokryjí náklady na bydlení, to by problém nebyl.
Měli jsme holky celé prázdniny tj.dva měsíce a nevypadala, že by jí nějak chyběly a ještě jsme museli poslat každý měsíc alimenty i když tam děti neměla