Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@nucki píše:
Já bych to udělal tak, že ten kdo se chce odstěhovat tak ať jde, ale dítě zůstane. Podmínkou pro odstěhování dítěte by bylo udělení souhlasu druhého rodiče. Pokud by moje bejvalka se chtěla i z dcerou odstěhovat tak bych ji musel k tomu dát souhlas. Bez mého souhlasu by se mohla odstěhovat, ale bez dcery, ta by pak žila u mě.
ano, s tím souhlasím, pokud se tvůj muž z Brna odstěhoval - což předpokládám, když máš roční dítě a mladší dcera matky jde teprve do školky, takže má asi 3 roky… měl by se zase přistěhovat, pokud touží mít děti při sobě… ale takhle budou tretány jen ty děti a rodiče budou tam, kde chtějí, kde jim to vyhovuje…což není dobré
@Anonymní píše:
Nechci slyšet ať do toho jdeme a jak je to skvělé.Chtěla jsem znát názory a rady lidí kteří takto fungují.Ve škole máme takto fungující rodiny(ne v mé třídě).Děti tráví měsíc s matkou zde a s otcem v cizině.
Chtěla jsem znát názory rodičů, kteří to tak mají, jak to jde, jestli je to problémové, jak to snášejí děti.Ne hypotézy lidí, kteří o tom nemají ani páru.
Víš, ale u manželství cizinců je to trochu jinak… tam není zbytí, přece ten otec - cizinec nebude žít u nás, nebo matka ČEŠKA tam, když se rozejdou a rodinu má tady… Tam to asi jinak nejde a i pro dítě je dobré naučit se žít v jiné zemí pro JEHO budoucnost.
Ale u vás je to jen pohodlnost rodičů a odnést by to měli děti? Přece jako učitelka musíš vědět, že to není pro ně vůbec dobré…pokud teda máš nějaké roky praxe a nešla jsi hned na MD (jsem také učitelka). Když k vám pojedou na všechny prázdniny v roce, budou se k vám těšít a všichni si to užijete. Za chvíli budeš mít jistě druhé dítě a už nebudeš tolik ocenovat, že ti tvou malou pohlídají, pohrají si s ní… chápu - ona se nenudí, oni ji mají jako panenku na hraní.. chápu, že se jim z návštěvy u vás, nechce, kor když vy máte peníze a matka jen 3800 mateřskou, ale kvůli tomu jim nenarušuj jejich zažité zvyky..
A když jsme u peněz - 1500 dnes bude dávat muž JEN na tu školkovou, na tu školní ještě tak o 1000 VÍC. 1500 snad nedávali otcové na dvě školní děti ani před 25 lety v socializmu..
Ahoj holky, řeším také 2 školy, nejvíc se mi líbil příspěvek, kdy má kluk 2 školy a je v pohodě - tak bych si to také představovala. Rady typu blaho pro dítě a jedna škola neberu, otázka zněla jinak. Nikdo tady nemá právo odsuzovat lidi v této situaci. Dle mého - řeším to 2 roky dopředu - je důležité vybrat školy podobného typu v obou místech, aby si výuka byla co nejvíce podobná, zjistit u ředitelů, zda jsou přístupné individuálním plánům, protože zatím mi tak z toho všeho vyplývá, že bez nich to nejspíš úplně nepůjde. Pak by mělo být vše celkem v pořádku. Zatím takto řešíme MŠ - dítě nemá naprosto problém se změnou prostředí, zkrátka má kamarádky na víc místech a kroužky také. Dnes je prý problém i v rozdílné výuce ohledně písma, tam bych viděla zásadní bod pro výběr škol, to se shodovat musí. Budu ráda za poznatky všech, kteří takto fungují a jsou v pohodě. Ráda se ponaučím a budu se snažit, abychom to také zvládli co nejlépe.
@VirtualniKancelar píše:
Ahoj holky, řeším také 2 školy, nejvíc se mi líbil příspěvek, kdy má kluk 2 školy a je v pohodě - tak bych si to také představovala. Rady typu blaho pro dítě a jedna škola neberu, otázka zněla jinak. Nikdo tady nemá právo odsuzovat lidi v této situaci. Dle mého - řeším to 2 roky dopředu - je důležité vybrat školy podobného typu v obou místech, aby si výuka byla co nejvíce podobná, zjistit u ředitelů, zda jsou přístupné individuálním plánům, protože zatím mi tak z toho všeho vyplývá, že bez nich to nejspíš úplně nepůjde. Pak by mělo být vše celkem v pořádku. Zatím takto řešíme MŠ - dítě nemá naprosto problém se změnou prostředí, zkrátka má kamarádky na víc místech a kroužky také. Dnes je prý problém i v rozdílné výuce ohledně písma, tam bych viděla zásadní bod pro výběr škol, to se shodovat musí. Budu ráda za poznatky všech, kteří takto fungují a jsou v pohodě. Ráda se ponaučím a budu se snažit, abychom to také zvládli co nejlépe.
Naštěstí dle toho jak se k tomu postavily odborníci z řady vlády ke konci tohoto roku-respektive v říjnu 2014, tak střídavá péče by být neměla nařízena, kde jsou 2 školy, školky..takže bude spousta maminek, kde se to nařizovalo proti vůli 1 rodiče více klidné..je to super, že někdo konečně kouká na zájmy dětí před zájmy a egoistickými postoji rodičů..
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.