Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, je tu někdo kdo má skoliózu a už rodil? Zajímalo by mě jaký jste měli porod a jestli vás hodně boleli záda? Já jsem nyní ve 33 týdnu a bolí mě strašně záda ![]()
@Karmen23 Ano, mám za sebou dva porody a byly v pohodě. Mám ještě ke všemu ta záda sešroubovaná. Ale po těch dvou porodech už záda nejsou v ideálním stavu. Třetí dítko už doporučené nemám, ale pokud se nechá partner přemluvit, půjdu ještě do jednoho
.
Já mám operovanou skoliozu a za sebou jeden porod. Těhotenství zvládly záda v pohodě, porod taky ok, jen mi každá kontrakce střílela do zad (beder a kříže, operovanou mám hrudní páteř) snad víc jak do břicha, každá maminka se ve filmech chytá za břicho a já se chytala za záda
Ale nic co by se nedalo zvládnout 🙂 po porodu mě záda zazlobily, ale to nemělo souvislost s porodem ale spíš s tím, že jsem malou nosila na jedné ruce a ta jednostranná zátěž zádům prostě nedělá dobře. Stačilo začít strany víc střídat a bylo to zas ok ![]()
Operována skolióza ( už hodně dávno) a tři děti. Porody normální. Záda mě u toho fakt nebolely. A jak říkal ortoped před mým prvním porodem: klid, zádama se nerodí
Jediné na co mě upozornil, že nebudu moct mít epidural, to u mě nelze aplikovat. Naštěstí mám porody sice dlouhé, ale nijak extrémně bolestivé…Držím palce, hlavně ať jste s prckem v pořádku ![]()
Moc děkuji za odpovědi
jsem ráda ze jste moc netrpěli, snad na tom budu stejně
![]()
Holky, tak můj porod proběhl přirozeně a bez komplikaci, záda vůbec nebolely, takže vůbec neznám křížové bolesti. Za 3 h a 50 min. byl malý venku
![]()
Je pravda, že zádami se opravdu nerodí ![]()