Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Sylvajs píše:
pourova1988 -my dostaly tento seznam věcí-náhradní oblečení včetně spodního prádla,oblečení na pobyt venku,bačkora(ne pantofle),pyžamko(máme noční košilku),balení pap.kapesníků a všechny věci řídně označit…
Co nechápu proč potřebují kartáček na zuby…když si zoubky čistí když vstane…,Pro přijetí či ne jsem si došla do té školky osobně…
Ve většině školek je zvykem čistit si zoubky i po obědě před spinkáním.
Werča píše:
já teda neporadím,neb jsem na tom stejně..Prcek půjde od září na 5 dní v měsící.Což na školku je zvyklej,tahám ho sebou už ledna na praxe do jiné školky…Ale taky mi nepřišlo nic.Co se týče věcí,to mě moc neznepokojuje.Jenže trochu mi vrtá proč mi nepřišlo nějaké vyjádření o přijetí do školkyAbych tam nepřišla a nekoukali na mě jak nevím na co,protože s moc vstřícným přístupem jsem se tam nesetkala..Takže jsem se vlastně chtěla zeptat,aniž bych zakládala kvůli tomu novou diskuzi, přicházelo vám vyjádření o přijetí či nepříjetí do MŠ??
me prislo vyjadreni o prijeti a nasledne po nem jsem byla na zapsani ve skolce tam nam dali papir k doktoru co potrebujem mit vyplneny 1. zari
U nás ve školce se zuby po o nečistí. Prý se to neosvědčilo - oni jsou schopní si ty kartáčky i povyměňovat
a 30 dětí prostě učitelka neuhlídá.
Jinak to, co píšou holky, hlavně všechno podpsat.
Pro rozhodnutí jsme si taky byli osobně v určený den
Pak jsme ještě měli třídní schůzku. Platit určitě ne hned první den ![]()
Taky nás čeká v září premiéra ![]()
Rozhodnutí jsem si taky vyzvedla osobně.
Zoubky se taky u nás nečistí z důvody záměny kartáčků, což je víc škody než přineše čištění užitku.
Tak mě dnes volali za školky,že mám tento týden zajít,ještě podepsat nějaký papíry a podobně.Prý to říkali při zápisu.Tak jsem si to bud nenapsala,nebo při tom množství lidí mi to zapomněli říct.Ale je jasný že všem posílat dopis by bylo nákladné..
Ahojky! Já jsem malému 1. den brala jen bačkůrky. Byla jsem tam s ním, byli jsme tam asi hodinu, hrál si s dětmi a ukazovali jsme si hračky. Ale já jsem tip, co jsem ho tam samotného nechat nechtěla. Dokonce 1. týden jsem celý obrečela. Vím, že se to dělat nemá… Potom jsem se to i já naučila - strčit ho tam, pusu, zamávat a jít. Žádné loučení. Jen jsem nám to oběma stěžovala.. Doufám, že na tom budete lépe! Držím palečky!!!
Ahoj no abych byla upřímná mě bohužel taky nic nepřišlo
,dostali jsme jen číslo podle kterého jsme si na nástěnce školky zjistily sami a to jdeme taky první den do školky a nikdo nás o ničem neinformoval.tak jsme zvědaví jak zítra dopadneme… ![]()
U nás taky nic dopředu nebylo, na webu jsou stále info k minulému roku… Jednu schůzku jsem už prošvihla v červnu, náhodně jsem na ni narazila týden po, když jsem se na web školky podívala. Vůbec mi to nejde do hlavy - přece existují maily. Já bych už měla seznamy v počítači, všem rodičům bych před nástupem aspoň dvakrát psala - jak praktické a organizační info, tak i něco povzbudivého pro děti, jak se na ně těšíme, jaké kroužky budou k výběru apod.
A ted jsme šly druhý den, dcera není fixovaná, je mezi dětmi moc ráda, navíc chodila min. rok do pseudoškoličky, nikdy nebrečela, moc si to užívá a ted v naší nové školce bum… „ani náhodou“ nebude ve školce dýl než do oběda. Takže doteď byla v pohodě, ale zde jak kdyby hrozilo nějaké psychotrauma. Jsem z toho špatná, nevim, jestli jsem vybrala správně, ach jo… ![]()
Ahoj, stare tema, ale obnovuji. Jsem neznala- zatim
prosim, poradte, jak poznacit diteti veci do skolky? Papuce, kartacek na zuby, hrnecek atd. Nejakym nesmazatelnym fixem - jakym? Dekuj. Vubec nevim
@evulkanov mám fix na textil na oblečení a papuče. První den mu všude nakreslím jeho značku, aby si to poznal sám.
@evulkanov Já to popsala lihovým fixem. Po roce všechno drží.
Oblečení jsem tedy nepopisovala, jen hrneček, bačkory a pyžama.
Nikdy jsem nic nepopisovala, jen bačkory barevnou fixou - měl tam jeden chlapeček stejné. Vždycky si poznal všechno svoje. Horší to bylo s tatínkem, ten tam kolikrát nechal jeho bundu, když ji měl novou a ještě si stěžoval, že si někdo cizí odložil bundu na náš věšáček
![]()
Holky, kdyz necham po radne omluve dcerku jeste do 14. teho doma, je to spatne? Mam tu moznost a asi by me to pomohlo:) nevim, aby se zapojila do kolektivu nebo nejaka jina vec, co me nenapadla?