Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@MarieOVMUC Myslím, že v tom problém nebude. Třeba naopak ubyde uplakaných dětí a bude pro ni nástu příjemnější ![]()
@MarieOVMUC Dcera šla vloni 15., bylo to podle mě lepší - ve školce byl klid, žádné hromadné brečení. „Zapojování do kolektivu“ jsme neřešili, normálně fungovala. Takhle malé děti (šlo o třílelé, nevím, jak stará je tvoje dcera) tohle myslím zatím neřeší. Jiná věc by byla škola…
@MarieOVMUC Pokud to tak chceš udělat, udělej to. Nástup o 14 dní později bych vůbec neřešila. Navíc pokud nastupuje z domova celá třída, tak bych viděla jen výhody. Ty první dny bývají masakr. Když si vzpomenu na loňskou synovu třídu, jak to tam ty první dny vypadalo… půl třídy brečelo, věšelo se to učitelce na nohy, nebylo přes pláč slyšet kloudného slova. Pokud máš strach o to zařazení se do kolektivu, tak dobrý pedagog si poradí i s dítětem po půl roce. U synka ve školce nastupovaly tři děti až v průběhu roku (říjen, leden, březen) a všichni se zařadily do kolektivu naprosto bez problémů.
Loni kdy nastupoval starší do školky, měl všechny věci poctivě podepsané, bud iniciály a nebo přijmení no samozřejmě po měsíce jsem přišla na to, že to nemá význam, takže letos nastupuje mladší tomu podepíšu boty a prdím na to ![]()
S tím pozdějším nástupem je to na tobě, někomu to může prospět, já zase radši dám dítko hned od prvního a týden budu doma na trní čekat, jestli někdo bude volat, než si ho nechat měsíc ještě doma, a pak jít hned do práce a tam trnout a nedávat pozor a pořád být přípíchla na telefonu a vystreslá když dítko bude ráno brečet…
@Fima U nás taky několik dětí nastoupilo během školního roku (po třetích narozeninách) a v klidu. „Mazáci“ je rádi zaučili. ![]()
Naše školka má seznam věcí uveřejněný na svém webu. Dále tam mají uvedené částky i platby za jídlo a za školkovné. Koukni ne web školky, popř. bych se tam zašla zeptat. U nás třeba není možné platit školku v hotovosti, pouze přes účet.