Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky v zari syn nastupuje do skolky ale nedostali jsme seznam veci co budem potrebovat asi ho dostanem v zari. Mam ale otazku
co vzit sebou prvni den do skolky? Jak dlouho se prvni den nechavaji deti ve skolce? Mam sebou mit penize na zaplaceni skolky? ![]()
Každý školka to má jinak. Nemají webové stránky s instrukcemi?
U nás to třeba funguje tak, že se školkovné platí do 20.dne příslušného měsíce (tj. na září do 20. září). Jinak dítku jsem první den (a všechny další
) dala s sebou papučky, tepláky, pyžamko, do pytlíku náhradní oblečení pro případ „nehody“, případně oblečení na zahradu. A taky kapesníčky.
Ahoj, tak tohle je všude jinak. U nás se např. platí až zpětně, jinde dopředu. V naší školce děti mohly být loni klidně celý den, ve školce vedle jen hodinu až dvě, jinde jen do oběda. S sebou jsem vzala náhradní oblečení do třídy a potřebnou drogerii - toal. papír, pap. kapesníky, ubrousky svačinový a vlhký, tekutý mýdlo.
Držím palce, at to zvládnete, nám letos nastupuje i mladší, tak jsem na to taky zvědavá ![]()
Pokud nemusíš do práce, doporučuji nechat tam dítě první den jen 2-3 hodiny, nejlépe včetně oběda, aby vidělo režim a stihlo si pohrát. Na první 1/2 hoďku tam klidně buď s ním, aby si stihlo najít hračky, seznámit se s okolím. Instrukce ohledně věcí a peněz dostaneš tam, takže stačí vzít oblečení a přezití dovnitř a na zahradu, ostatní doneseš podle seznamu až další den. držím palce pro hladký vstup.
Matagabik píše:
Pokud nemusíš do práce, doporučuji nechat tam dítě první den jen 2-3 hodiny, nejlépe včetně oběda, aby vidělo režim a stihlo si pohrát. Na první 1/2 hoďku tam klidně buď s ním, aby si stihlo najít hračky, seznámit se s okolím. Instrukce ohledně věcí a peněz dostaneš tam, takže stačí vzít oblečení a přezití dovnitř a na zahradu, ostatní doneseš podle seznamu až další den. držím palce pro hladký vstup.
Dekuji do prace nemusim tak to tak udelam ![]()
Zksu se podívat na webovky školky,jestli mají-my nosíme 2balení pap.kapesníků,2× pasta,kartáček na zuby…věci na převlečení-komplet-od slipů,ponožky,tepláky,kraťasy,mikina,trička,tílka…
jo a samozřejmě kartáček na zuby ![]()
Co se délky pobytu týče, tak záleží, jaké máš dítko. Náš Vojta měl 3 roky v listopadu, takže nastupoval do „rozjetého školního roku“ a nastupoval rovnou na celý den (i se spaním). Nikdy mu nedělal problém být v prostředí mezi jinými lidmi/dětmi bez maminky, takže jsem neviděla důvod, proč to nezkusit rovnou na celý den. A bylo to naprosto v pohodě
(ale každé dítě je jiné a jen ty sama nejlíp víš, co je pro něj nejlepší)
Pokud jsi nedostala instrukce, tak to nijak neřeš, vezmi oblečení+ obutí na pobyt uvnitř (a třeba i náhradní, pro případ nějaké nehody), oblečení + obutí na pobyt venku, příp. ještě zubní kartáček a pastu.
Náš první den proběhl tak, že jsem letěla po obědě úplně splavená pro čerstvého školkáčka, abych to stihla na půl jedné, kdy mi řekli, že chodí děti spát, a on tam nemusel, chudinka, zůstat trčet, vlítla jsem do třídy, dítě po nos už pod peřinou, jak mě vidělo, sdělilo, že tam chce spinkat a přikrylo si i hlavu, a já šla potupně domů sama
.
Ahojky - tak peníze jsem si nevzala, školka se (u nás) hradí převodem z účtu. Nejdřív se platila do 15. v měsíci (např. „září“ muselo být zaplaceno do 15.9.), pak to upravili na placení do konce měsíce na ten následující - takže předem. „Fond“ - u nás 1000Kč ročně - se platil až cca měsíc po nástupu do školky. Buď jednorázově, nebo ve 2 platbách po půl roce.
Synka jsem od začátku nechávala ve školce celý den - včetně spinkání - aby si zvykal. Faktem ale je, že už rok před tím chodil 5 dní v měsíci do jesliček, takže to pro něj nebylo až tak úplně nové. Navíc prvních (tuším) 14 dní mohli být rodiče s dítětem cca hodinu ráno ve školce.
Jinak s sebou - určitě náhradní oblečení, ponožky a spodní prádlo, pak zástěrku (nebo staré tričko) na kreslení, pyžamko, bačkory, pláštěnku, holinky a případně nějaké oblečení na zahradu (my bydlíme 5 minut od školky, takže Maty chodí ven v tom, v čem ráno dorazíme do školky. Beru mu jen převlečení do třídy). To je „základní výbava“ u nás
. Jinak kapesníky nosíme celé balení cca každé 3-4 týdny, učitelky to dávají do nějakého společného košíku ![]()
Příspěvek upraven 20.08.10 v 10:43
Len-til-kah píše:
Pokud jsi nedostala instrukce, tak to nijak neřeš, vezmi oblečení+ obutí na pobyt uvnitř (a třeba i náhradní, pro případ nějaké nehody), oblečení + obutí na pobyt venku, příp. ještě zubní kartáček a pastu.Náš první den proběhl tak, že jsem letěla po obědě úplně splavená pro čerstvého školkáčka, abych to stihla na půl jedné, kdy mi řekli, že chodí děti spát, a on tam nemusel, chudinka, zůstat trčet, vlítla jsem do třídy, dítě po nos už pod peřinou, jak mě vidělo, sdělilo, že tam chce spinkat a přikrylo si i hlavu, a já šla potupně domů sama.
Jj,to moc dobře znám.takhle jsem šla taky párkrát domů.Nebo chodil ze školky s pláčem.Dobře mi to teda nedělalo. ![]()
Ahoj, tak tohle je všude jinak. U nás se např. platí až zpětně, jinde dopředu. V naší školce děti mohly být loni klidně celý den, ve školce vedle jen hodinu až dvě, jinde jen do oběda. S sebou jsem vzala náhradní oblečení do třídy a potřebnou drogerii - toal. papír, pap. kapesníky, ubrousky svačinový a vlhký, tekutý mýdlo.
Držím palce, at to zvládnete, nám letos nastupuje i mladší, tak jsem na to taky zvědavá ![]()
já teda neporadím,neb jsem na tom stejně..Prcek půjde od září na 5 dní v měsící.Což na školku je zvyklej,tahám ho sebou už ledna na praxe do jiné školky…Ale taky mi nepřišlo nic.Co se týče věcí,to mě moc neznepokojuje.Jenže trochu mi vrtá proč mi nepřišlo nějaké vyjádření o přijetí do školky
Abych tam nepřišla a nekoukali na mě jak nevím na co,protože s moc vstřícným přístupem jsem se tam nesetkala..
Takže jsem se vlastně chtěla zeptat,aniž bych zakládala kvůli tomu novou diskuzi, přicházelo vám vyjádření o přijetí či nepříjetí do MŠ??
pourova1988 -my dostaly tento seznam věcí-náhradní oblečení včetně spodního prádla,oblečení na pobyt venku,bačkora(ne pantofle),pyžamko(máme noční košilku),balení pap.kapesníků a všechny věci řídně označit…
Co nechápu proč potřebují kartáček na zuby
…když si zoubky čistí když vstane…,
Pro přijetí či ne jsem si došla do té školky osobně…
kartáček-čištění zubů po obědě před spaním
My jsme si pro rozhodnutí do školky zašli.měli jsme termín kdy jsme se měli dostavit pro vyjádření.Vám nikdo nic neřekl?