Školka a dítě s PAS

Anonymní
10.9.20 18:09

Školka a dítě s PAS

Je zde prosím Vás někdo, kdo pracuje ve školství a zná příslušné zákony, předpisy ap.?
Jde mi o toto. Pracuji jako asistent pedagoga u dítěte školkového věku s PAS v běžné státní mateřské škole. Troufám si tvrdit, že svoji práci dělám dobře a p. učitelky nemají s tímto dítětem žádnou práci navíc. Děti jej přijímají dobře nikdo se mu neposmívá, neodstrkuje ho,„neopičí se " po něm. Přesto mám poslední dobou pocit, že obvzlášť jedna p. učitelka by uvítala, kdyby dítě přestalo MŠ navštěvovat. Není to vůbec špatná učitelka, ale je to taková akurátní povaha a zdá se mi, že prostě špatně snáší takové ty věci, co se prostě "nedělají“… že dítě se nezapojuje při učení básničky a místo toho běhá, že při jídle nesedí, ale chodí a většinu věcí nejí ap. Ještě dodám, že dítě téměř nevyrušuje hlasitými projevy. Vím, že dotyčná p. učitelka má značný vliv na p. ředitelku…
Můj dotaz zní- může toto dítě být tzv. vyhozeno z MŠ? Školka není dle bydliště dítěte spádová.

• Citovat
  • Upravit

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin