Velký problém se školkou

Anonymní
10.9.20 13:23

Velký problém se skolkou

Ahoj,

Naši malé je 3,5r a nastoupila do školky od září. Prvně chci říct, ze rozhodne není žádný zavislak ani mamenek. Od roku a půl chodila do jesli 2× týdne, aby měla jendodussi přechod do školky, normálně týden s dedou, s babičkou na chatě a bez problému. V dubnu se ji narodil bracha, kterého miluje.
A teď k problému. Každý ráno place, ze nechce do školky, hysteraky a dneska to vyvrcholilo až tím, ze prý vzteky kopala, což se pochopitelně ucitelce nelibilo a mě též ne.
Jasný, musí si zvyknout, ale je to snad čím dal tím horší. Věnujeme ji svůj volný čas, má vše na co si vzpomene. Zkousime různý finty, po dobrem, po zlem.
Nikdy s ni nebyl žádný problém a proto už vůbec nechápu tohle chování.
Nemá prosím někdo stejnou zkušenost?
Když se ji ptám, co se ji tam nelíbí, spis vymysli blbosti, než nějakou konstruktivní odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3023
10.9.20 13:27

Tohle trvalo u nas mesic, 2roky na zpet. Rano zacala trucovat a brecet, ve skolce rev. Trvalo to mesic… btw vy jste nemel adaptacni 2 tydny??? To je smad vsude, ze dite jde 8-10:00 do skolky, ne? Nez si zvykne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.20 13:30

@Micaella22 vzhledem ke korone pouze dva dny a jen na hodinu, více ne. Dcera chodí po obědě domu.

• Citovat
  • Upravit
53518
10.9.20 13:31

Vydrž. Do Vánoc už by měla být zvyklá. Syn se do školky těšil a krize přišla asi po 2 měsících chození. Brečel a vztekal se jen doma, ve školce měsíček a frrr za dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
10.9.20 13:31

Syn vyvadel s přestávkama až do listopadu. Září bylo krutý. Teď skolku miluje a vyvádí, když tam nemůže. Vydrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.20 13:32

@chaela moc děkuji. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.20 13:33

@Russet tak snad bude lip, denně mi je z toho na nic. Dekuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
37131
10.9.20 13:35

@Micaella22 u nas treba zadne adaptacni tydny nejsou, deti jsou tam rovnou od 7-8 do pul 1. Syn sel 2× po obede a pak uz tam rovnou i spal. Ale k původnímu dotazu, ja si tohle pamatuju jeste od sebe, bytostne jsem nesnasela jednu ucitelku a kdyz byla ve skolce rano ona, tak sem delala sceny jeste v 6 letech :D jinak sem taky nemela problém, byla sem i 2 mesice sama bez rodičů v laznich a pohoda, ale stacila jedna antipatie a oheň byl na strese. Mas 2 možnosti, vytrvat a doufat, ze se to zlomi nebo dceru ze skolky stahnout, kdyz jsi stejne doma a pockat az do skolky dozraje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.9.20 13:39
@Anonymní píše:
@Russet tak snad bude lip, denně mi je z toho na nic. Dekuji :hug:

Projde si s tím většina dětí. Nanic mi bylo taky. Holt nejsme z kamene. Když se syn teď třeba do školky moc nehrne, říkám mu, co budeme dělat odpoledne. Co podniknem o víkendu, aby se na něco těšil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
10.9.20 13:40

Nechapu tu učitelku, děcka se vztekaj a zkousej to. Ona si zvykne neboj..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.20 13:43

@Kriss Tina v necem mas možná pravdu. Jedna učitelka je tam fakt přísná až jakoby nepříjemná, snaží se, ale je to ten typ ženský, což ani by chtěla vzbuzuje strach. Ta druhá je moc fajn, takový hodný a zlý policajt :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.20 13:44

@Russet jo, to dělám taky. Dokonce jsem ji dneska vyrobila i kalendář, aby měla přehled, atd.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
30916
10.9.20 13:45
@Micaella22 píše:
Tohle trvalo u nas mesic, 2roky na zpet. Rano zacala trucovat a brecet, ve skolce rev. Trvalo to mesic… btw vy jste nemel adaptacni 2 tydny??? To je smad vsude, ze dite jde 8-10:00 do skolky, ne? Nez si zvykne…

Vidis, a ja jsem nastvana, ze mame 14 dni otevreno jen 6:30-12:30, se starsimi detmi byla adaptacka jen tyden, letos dva. Holka zvykla z jesli, ze po obede se lezi, a ted si chudera mysli, ze skolka je jen do obeda a bude se pristi tyden divit. :mrgreen: :mrgreen:

Jinak zakladatelko, nejstarsi dcera nebyla skolkova a ranni sceny v podstate trvaly az do posledniho dne predskolaku :zed:. Skolu naopak miluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.9.20 13:52
@Anonymní píše:
@Russet jo, to dělám taky. Dokonce jsem ji dneska vyrobila i kalendář, aby měla přehled, atd.. :roll:

Jestli jí nesedí učitelka, půjde to hůř. Ze začátku mi taky jedna přišla hodnější a druhá přísnější. Pak došlo na nějaké personální změny a máme dvě vyloženě hodné. Určitě budu při rozlučce brečet. Na to, jak jsem se školky trochu obávala, holt prvomatka a matka jedináčka, tak to opravdu je moc hezké období a ráda tam jdu na besídku nebo nějakou akci. Posíláme fotky z dovolené nebo jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.20 13:58

@Hobitka budu doufat v lepší časy, ale do školy teda ještě daleko😂 😰

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin