Velký problém se školkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.9.20 13:59

@Russet tak to tady s paní učitelkou bohužel nepůjde. Připomíná mi hodně moji ucitelku, co jsem taky měla kdysi já a ne úplně šťastné na ni vzpomínám. V jeslich byly učitelky mladé a skvele, ale tady je paní učitelka starší a taková nepřístupná.

• Citovat
  • Upravit
25897
10.9.20 14:04

Nechce do školky, protože jsi doma s bráchou. Normálně žárlí. To je jádro pudla. Bude si muset zvyknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.20 14:09

@divine woman coveve, to si nemyslím. Týden po porodu byla týden s babičkou na chatě, odjizdela jsem s bráchou a nic. To samé další týden s dedou. Nevím, nemám pocit, ze by to bylo tímhle. Nevidím jediný náznak žárlivosti vůči nemu v žádné situaci. Když přijdu s malým do školky, první koho přivítá je on, nikoliv já.

• Citovat
  • Upravit
30929
10.9.20 14:14
@Anonymní píše:
@Hobitka budu doufat v lepší časy, ale do školy teda ještě daleko😂 😰

My meli i obdobi (cca 6 tydnu, po vanocich prvni rok), kdy po ranu ve skolce z te nechuti zvracela, to bylo dost krusne a krute. Pak si to nejak sedlo ve smyslu, ze uz jen fnukala a cele rano me bombardovala otazkami, proc tam musi… (v predskolacich jsem aspon uz mohla argumentovat, ze to ma povinne, ale predtim to bylo tezke, kdyz jsem byla doma se sourozenci. Ale ona byla trochu asocialek a ta skolka ji myslim dost pomohla, ze se pak dobre chytla ve skole.) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
10.9.20 14:15

Je to zvláštní, když je zvyklá být bez Tebe a tam to nedává, problém může být v té školce.. Když jsi doma, tak bych si ji tam nechala a zkusila to o pár týdnů později..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
10.9.20 14:19

Možná bych hledala jinou školku a jiné učitelky :nevim:. U nás tedy funguje odvádění do školky tatínkem. Plus naši učitelé si aktivně ty řvoucí děti přebírají, posedí s nimi, jdou jim najít zábavu… Dlouhé uklidňování rodičem se nedoporučuje, většinou to tu scénku spíš protahuje a zhoršuje. Takže sdělujeme fakta (po o/po spa), pusu a jdu…

K tomu žárlení - ono jí prostě jen může být líto, že s vámi nemůže zůstat doma, no…

• Citovat
  • Upravit
1399
10.9.20 14:25

Ahoj zazivam se synem podobné, 3,5 r, jsem s mladší dcerou 1,5 r doma, takže ho vyzvedáváme po obědě. Jeden den jsem mu ulevila a sel dřív, ale pak jsem si řekla, že když už půjde, tak vždy až po obědě, aby toho nezneužíval a hlavně jsem se doma vytocila na patě a mohla jsem jit pro něj zpět, nemáme to úplně blízko. Zítra mu dávám volno, ale kupodivu dnes na to, jak ráno brečel, tak byl lehký náznak, že se mu tam i něco líbilo…On se nechce nebo neumí s nikym kamarádit a blbě mluví tak to není ideální kombinace, ale snad to pak prejde. Pokud by na něj ale bylo nějaké dítě škaredé nebo učitelka tak to by hned brečel a nechtělo by se mu tam už vůbec. Je takový neprůbojný. Ráno brečí že mu budu chybět já i ségra a když dojdeme tak ségru objímá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278

Upřímně? Ty děti se dost často vztekají, protože to zkuší, jeslti by náhodou neprošlo zůstat doma.
U některých dětí je to horší, u někoho jednodušší, někdo to prožívá první týden, někdo třeba až po dvou měsících. Prostě najednou zjistí, že školka není místo, kam se jde jenom občas a na zábavu, ale že je to tak trochu povinnost. Pro některé první.

Syn to takhle udělal asi po měsíci, když už sem si myslela, že je pohodička. Prostě sem mu vysvětlila, že do školky musí, protože chodím do práce a vydělávám penízky (tenhle argument ty na MD nepoužiješ, ale prostě něco podobného), a hotovo. Za dalších pár dní klid a klid zůstal až do školy.

Prostě je to pro ty prcky nové a musí si zvyknout, že existují i jiná místa než domov a jiná pravidla než maminčina ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
@Micaella22 píše:
Tohle trvalo u nas mesic, 2roky na zpet. Rano zacala trucovat a brecet, ve skolce rev. Trvalo to mesic… btw vy jste nemel adaptacni 2 tydny??? To je smad vsude, ze dite jde 8-10:00 do skolky, ne? Nez si zvykne…

U nas taky zadny adaptacni tydny, ani dny teda nebyly :roll: Hned prvni den natvrdo se odevzdavaly děti mezi dverma a nazdar, prijdte si pro ne v poledne.. Duvod - korona hysterie :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.20 14:31

@Beckyttine5 možná jo, i když jsem někde četla názor nějaké učitelky, ze stažení dítěte Ze školky údajně Je to nejhorší, co člověk muže udelat :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.20 14:32

@elibro tatinka už jsme taky zkoušeli, ale to zas nedava tatinek😂 takže jsem zlamatka já 😂 🤦‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.20 14:34

@alialiali jojo, to dcera taky hned maleho mazli, mě vůbec :))).. prave, ona pak říká, co tam dělali a básníky, tak tomu moc nerozumim. Vůbec ji nepoznavam.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.20 14:35

@Mar__tanka1983 doufám, zw to chce jen čas a bude to dobrý :andel:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.20 14:36

@Pajka89 přesně..

• Citovat
  • Upravit
2236
10.9.20 14:57

Dcera chodila do školky od dvou let, takže taky už byla zvyklá. Je ji teď 3,5 a od léta chodí do „starší třídy“. Zezacatku se zdálo, že bude přechod hladký, ale cca po týdnu začala fnukat, že se jí tam nelíbí a vymýšlela si různé důvody, proč tam nechce nebo nemůže, že jsou na ní zlé děti, učitelky apod. Ranní scény si naštěstí vyžíral tatínek :D a bylo to čím dál horší. Ale už jsme to zdá se zlomili, namotivovala jsem jí růžovým balzámem na rty s Ariel, který ji do školky přinesu pouze, když ráno nebude dělat scény (miluje růžovou barvu a tyhle pečující věci). Takže nosím balzám a od té doby jako když mávne kouzelným proutkem, do školky chodí s úsměvem, děti jsou hodné, paní učitelky jsou hodné, sní celý oběd, prostě vše ok. Ještě teda jsme hodně vysvětlovali, proč musí chodit do školky, když brácha (1,5r) je doma, že se tam učí nové věci atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin