Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@AliTad já si tay myslím, že to prospívá všem stranám a taky mám z dnešních školek lepší pocit, když děti „míchají“ různých věků. jen je to složitější cesta děti integrovat než je oddělit. já jsem třeba v šoku, když moje dcerka, která je ve školce nejmladší, při obouvání řekne: pomohl by mi někdo s botičkama, prosím?
to má ze školky, navzájem si pomáhají ![]()
Nejde o to, ze si s nim nehraji, jde o to, ze ho napadají. Jakkoli - slovne, postrkovanim, apod. O modriny nejde. Pokud ma tvůj syn sklony přidat se v kolektivu ke skupině „agresorů“, pak bys měla řešit především syna. Ve chvíli, kdy budeš vědět, ze tvé dítě ma snahu situaci řešit s ucitelkou a ta nereaguje, prejdi k rozhovoru s jejími nadrizenymi.
Jak může syn poslouchat učitelku, když ona neposlouchá jeho?
Nechápu tady ty negativní komentáře, já jsem chtěla radu jak dál to řešit a jak už jsem psala, doma za to syna trestám, promlouvám mu do duše a stejně jak je ve školce, tak se chová jinak než doma
Nemyslím si že je chyba jen u nás, ale i v přístupu učitelky. Pokud synovi nevěří, on nebude věřit jí. A když mu pak něco bude vysvětlovat, tak on jí neposlouchá, protože ona před tím neposlouchala jeho ![]()
Tak pokud je to jen nazor jedne ucitelky, tak je to zvlastni. Nestara se preci o ne jenom jedna, ne? Chtela bych znat nazor i od ostatnich ucitelek.
Na druhou stranu to, jak Ty tady pises o tom udajne sikanovanem chlapeckovi je hrozne a jestli o nem takhle muvis doma, tak se pak nedivim.
@Ráďa 25 ve škole jasná pravidla o kterých se nediskutuje. To můžete dělat doma. Ve školce je kolektiv a ten musí fungovat, není tam moc času na jedince. doma se chová jinak, protože se nodostává do styku s různými situacemi. A tvůj styl psaní dává jasně najevo co si o,,nestandartních,, dětech-lidech myslíš
Příspěvek upraven 14.12.13 v 08:31
@Ráďa 25 Pokud je ten chlapecek vyvojove pomalejsi (pokud!), tak proc by ho mely ucitelky izolovat u mladsich deti? Neni naopak vhodnejsi ho zaradit k tem sikovnejsim, aby se rychleji srovnal nez pujde do skoly?
@Ráďa 25 píše:
Pozor, tak to zase ne. Já ho doma vychovávám, tak aby se ke slabším choval slušně. Stále vysvětluji jak se má chovat. Včera jsem dokonce tu maminku pozvala s chlapečkem knám. On si ale hrál s mou dvouletou dcerou s nádobíčkem a kluk když mu řekl, ať si jde hrát s autíčkama, tak nechtěl. Prostě se k němu choval jako ke své sestřičce, slušně a vše mu půjčoval. Jenže pak přijdou do školky, syn se chytne starších kluků a už si s ním nehrají
A co si čekala? že tvému synovi, který mu ubližuje padne k nohám? ![]()
Precetla jsem diskuzi a je mi z ni na
Zakladatelko, ty si to asi nechces pripustit, ale chybu vidim hlavne na tve. strane / na strane tveho syna. Jen porad omlouvas syna…co je to za argument, ze on nebude poslouchat ucitelku, kdyz ona predtim neposlouchala jeho?
K tomuto je nekym veden a u toho bych hledala chybu. Chapes?
Příspěvek upraven 14.12.13 v 08:37
Já ti nevím, nelíbí se mi tvůj přístup
Hledáš vinu v ostatních a ne v tvém synovi, přijde mi, že potřebuješ ujistit, že učitelka je kráva a tvůj syn za nic nemůže
![]()
Mě by zajímalo, jestli zakladatelka návštěvu chlapečka zahájila tím, že se syn omluvil ![]()
@Ráďa 25 A zeptala jsi se v cem konkretne ta sikana spcociva?? Protoze to by me zajimalo asi uplne ze vseho nejvic. Kdyby nekdo pouzil tohle slovo v souvislosti s mym ditetem, tak bych se hodne rychle snazila zjistit co se deje.
Já z toho mám spíše pocit že tebe štve že se tvuj syn necha ovlivnit staršíma klukama a poštuchujou klucinu kterej je krapet jinej a že učitelka bud neřeší to aby kluky srovnala do late protože stahují tveho syna a nebo aby klučinu kterýho šikanujou odstranili, chapu te hledaš vinu všude kolem jen ne u syna udelala by to nejspíše každa mamka, ale mela by ses zamyslet chceš any tvuj kluk šel s davem a posmíval se zaostalym a nebo aby se postavil za svuj nazor a nenechal se stahovat? neříkam postavit se jím a branit ale nepřidávat se k šikane bude plne stačit ale to je tvuj ukol, učitelka není od toho aby je vychovála to je vždy starost rodiču…
Určitě jde o to aby se u starších posunul do předu, to chápu. Zas nadruhou stranu, ale pokud tento jedinec je u starších, musí umět učitelka s těmito dětmi jednat a ostatní děti vést k tomu, aby si sním hrály.
Rachel55- boužel je to názor jen jedné učitelky, ostatní učitelky říkaly, že je syn poslechne napoprvé
A i ostatní maminky živějších kluků mají problém jen s tou jednou. Ty ostatní učitelky mají u dětí respekt.
Jinak doma o tom chlapečkovi špatně nemluvím a kdyby jste mě poslouchali, tak víte že to doma se synem řeším :pankac
@Ráďa 25 i kdyby učitelka byla ta nejvic bez respektu na svete tvuj syn se nesmí chovat tak jak popisuješ…
Zase se budu opakovat, doma mu to vysvětluji, ale ve školce jí přesto prý neposlechne.
Chtěla jsem tu radu jak dál, jak to synovy vysvětlit, aby se to zlepšilo, ale spíš mi říkáte že syna nevychovávám, když vám tu furt říkám, že doma to sním řeším. A určitě netvrdím, že je syn v tom nevinně, ale je zvláštní, že to stejné co já řeší i další maminky od nás.
No ale pokud se zde nedočkám rady jak to synovi vysvětlit, tak už tady nemám co dělat. Protože jsou tu i maminky co vůbec nepohopily co od nich vlastně žádám. A na hádky a urážky nejsem opravdu zvědavá ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.