Školka a problém s učitelkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9024
14.12.13 10:01
@Ráďa 25 píše:
Bubiii- děkuji- hodně záleží i na přístupu učitelky a jejím chování. Jsem si vědoma že můj syn udělal něco špatně, ale jen sama doma to řešit nedokážu.

Vždy pomůžou otazky: Tobě by to nevadilo? Představ si, ze se ti někdo posmiva. Nebo můžeš pomoci chlapeckovi, hrát si s nim, pomoct s oblekanim. Posmivani ubližuje i Tobě. Řešila jsem velmi agresivni kluky nejen v MŠ, zvladlo se to. Děti pochopily, ze s láskou a porozuměním se jim vede lepe.
Navíc jsi zminovala, ze MŠ upřednostňuje děti sponzorů. Samy učitelky asi neznají účinné nástroje, jak pomoci dětem situaci zvládnout.
Ty jako maminka situaci resis, mluvíš o tom se synem, pozvala jsi jinak vyvijejiciho chlapečka na návštěvu. :hug: Jdeš na to dobře. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5617
14.12.13 10:08

Bubiii- děkuji, ráda uznám svoje chyby, ráda se nechám poučit. Udělala jsem už snad vše pro spokojenost všech. Nechci aby můj syn vzpomínal na své dětství tak že dostával jen tresty a nadávky od rodičů. Snažím se situaci co nejrychleji vyřešit, aby už byl klid. Trošku mě znepokojuje, že paní učitelka chodí po vesnici a všechny tyto problémi řeší na ulici s dalšíma lidma. Bojím se že i když se budu snažit sebevíc, tak můj syn dostane nálepku do života- uličník a pak s tím už půjde i do školy. Sice mi v pátek učitelka řekla, že jeho chování se lepší, ale když před tím pomluví syna po vesnici, tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
14.12.13 10:38
@jakuve píše:
Precetla jsem diskuzi a je mi z ni na :poblion: Zakladatelko, ty si to asi nechces pripustit, ale chybu vidim hlavne na tve. strane / na strane tveho syna. Jen porad omlouvas syna…co je to za argument, ze on nebude poslouchat ucitelku, kdyz ona predtim neposlouchala jeho? 8o K tomuto je nekym veden a u toho bych hledala chybu. Chapes?Příspěvek upraven 14.12.13 v 08:37

Souhlasím. Já být matkou toho slabšího a ty mi tohle říct… :roll: :roll: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
14.12.13 10:43
@Ráďa 25 píše:
Paní učitelce jsme to říkali, zatím to ale nijak neřeší. Takže pokud neberou ani jako problém to plivání a tak, tak nevím jak už to doma synovi vysvětlit. Asi to neřeší, protože ten chlapeček je jiný, ale tak mu dávají najevo, že se to může. Snažím se odstranit problém u svého kluka, ale taky žádám aby odstarnili problém u toho druhého. Je to špatně?

Možná jsem něco přehlídla, ale jak to víš, že to neřeší? Třeba na ně plive, protože se mu posmívají. To bych plivala taky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
14.12.13 11:24
@Ráďa 25 píše:
Bubiii- děkuji, ráda uznám svoje chyby, ráda se nechám poučit. Udělala jsem už snad vše pro spokojenost všech. Nechci aby můj syn vzpomínal na své dětství tak že dostával jen tresty a nadávky od rodičů. Snažím se situaci co nejrychleji vyřešit, aby už byl klid. Trošku mě znepokojuje, že paní učitelka chodí po vesnici a všechny tyto problémi řeší na ulici s dalšíma lidma. Bojím se že i když se budu snažit sebevíc, tak můj syn dostane nálepku do života- uličník a pak s tím už půjde i do školy. Sice mi v pátek učitelka řekla, že jeho chování se lepší, ale když před tím pomluví syna po vesnici, tak :nevim:

To je neprofesionální chování. Toto nechápu. Ale bohužel mám podobnou zkušenost u naší starší, kdy se za našimi zády řeší jeji zvláštnosti s PAS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5617
14.12.13 11:29

Bubiii- jojo neprofesionální to tedy je. Brala bych řešení, že si pozvou do školky jen maminky kluků co mají problém s tím slabším a řešilo by se to jen v soukromí školky, aby to naše děti nijak nepoznamenalo. Boužel se ale najdou lidé a koukám že i tady, kteří dítě a matku hned odsoudí a nekoukají jak to doopravdy bylo. Pořád jsou to jen děti a nejspíš se za pár let tomuto jen zasmějou. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
14.12.13 11:36

Tím, ze jsem učitelka a měla jsem možnost řešit různou formu agrese s různě velkými detmi, je toto jasna věc, kdy učitelka nevi, jak situaci řešit a pomluvami škodí dětem.
Naše dcera je také jiná a pokud je nejaky problém, vysvetlujeme, ze mluví méně, protože ma sve tempo, kdy něco zvládá apod. Zažila jsem i šikanu od premianta, kdy jsem mu take vysvětlila, ze každy ma sve tempo zvládání učiva, ze on kdyz si rychle pamatuje by mohl zvládnout pochopit, ze jiní na určitou věc potrebuji více času, ze v zivote se bude take setkávat s lidma, kteří budou třeba méně zvládat. Celkove vnímám MŠ jako umělý svět, vznikají tak snadno vypjaté situace a je snadne to na někoho svést. Třeba i na tu učitelku. Děti jsou proste v převaze a učitelka ma vědet, jak reagovat. Někdo ma pro to cit, někdo se školí u profíků, někdo to řeší úplně nevhodně.
Patologii bych řešila s rodiči všech zúčastněných, přizvala i děti, aby se našlo společné řešení. Takto to nemůže zůstat, jaké navrhujete řešení? Zeptat se třeba nejdrive učitele, pak rodičů i jiného dítěte a všech zúčastněných dětí. Co s tím můžeme udělat? Proste se ptat a kluci sami dojdou k závěru, ze chlapeckovi pomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
14.12.13 11:46
@Ráďa 25 píše:
Bubiii- jojo neprofesionální to tedy je. Brala bych řešení, že si pozvou do školky jen maminky kluků co mají problém s tím slabším a řešilo by se to jen v soukromí školky, aby to naše děti nijak nepoznamenalo. Boužel se ale najdou lidé a koukám že i tady, kteří dítě a matku hned odsoudí a nekoukají jak to doopravdy bylo. Pořád jsou to jen děti a nejspíš se za pár let tomuto jen zasmějou. :pankac:

Situace neni jednoznačná, problém je celospolecensky, můj názor je, aby děti mohly byt s maminkami aspon do školního veku doma a do MŠ chodily, protože chtějí se a někým potkat a ne proto, ze musí jejich maminky do práce. Na děti je vyvíjen uz od mala velky tlak, musi přestat poslouchat své city, kdy chtějí byt s maminkou. Vždyť to vidím, děti jsou tazené do MŠ. Musi potlačit svou potrebu, kde chtějí byt, do MŠ se proste musi, protože maminka musi do práce. A pak vznikají různé tlaky a i agrese při nejmenším nejakem problemku. Proc by děti mely byt shovivavé, kdyz většina děti musi do MŠ at chce nebo ne, v teto chvíli je také nikdo neposloucha. Ony musi překonávat vnitrni odpor kvůli ekonomice. A toto si málokdo uvědomuje a vytahuje se, ze za to mohou lidé, ale prvotní je tu systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
14.12.13 11:59
@Ráďa 25 píše:
Dobrý den, chtěla bych se poradit a podělit o názory jiných maminek.
Synovi je pět let a do školky chodí od dvou. Vždy se tam moc těší a nikdy neplakal. Krásně tam spí a jí. Každý by řekl, co si přát víc že :nevim:
Jenže jedna učitelka má stále problém. Říká že syn je divoký, vyrušuje, střílí po sobě s ostatníma klukama a zasedli si na jednoho kluka co je slabší. Prý ho žduchají a tahají za kapuci. A najednou z ní vylezlo slovo šikana :cert: Nikdy tomu chlapečkovi neublížili, že by měl modřinky nebo tak. :nevim: Tak jsem to tam šla řešit a zjistila, že kluk je vývojově tak na dva roky a je mu pět. Prská na děti, vytahuje a jí šušně :poblion: Jelikož jsou u nás dvě třídy a náš syn je v předškolácích( ikdyž je listopadový), nechápu proč učitelky dali tohoto kluka k těm straším klukům a čekají, že se mu nebudou smát. Já od té doby doma do synka hučím, jak se má chovat, ale nadruhou stranu, nemám být raději, že je to normální kluk, co chodí do školky rád a má tam spousty kamarádů? :think:
Každý den chodím do školky a třepu se co si zase učitelka vymyslí a ona mě většinou sjede před ostatníma maminkama :roll: Doma se syn chová jako normální kluci v jeho věku, dostane na zadek když zlobí, dostává tresty a nepouštíme mu žádné pohádky, kde se bojuje. Vše co se dosud naučil a zbraních a bojování- má ze školky :pankac: Kamarádky mají všechny holčičky a tak se na mě dívají, jako na matku co má doma šíleně zlobivé dítě, ale já si myslím, že je to v jeho věku normální :nevim:

Ty asi nechápeš, kde je problém, ale tahle věta je neskutečná, zní, nemám ho radši nechat, aby ubližoval, vždyť to je normální!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
14.12.13 12:04
@Ráďa 25 píše:
Bubiii- jojo neprofesionální to tedy je. Brala bych řešení, že si pozvou do školky jen maminky kluků co mají problém s tím slabším a řešilo by se to jen v soukromí školky, aby to naše děti nijak nepoznamenalo. Boužel se ale najdou lidé a koukám že i tady, kteří dítě a matku hned odsoudí a nekoukají jak to doopravdy bylo. Pořád jsou to jen děti a nejspíš se za pár let tomuto jen zasmějou. :pankac:

8o fakt myslíš, že se někdo bude někdy smát tomu, že byl šikanovaný? 8o

• Citovat
  • Upravit
20848
14.12.13 14:02

Urážky mažu, do diskuze nepatří.

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
14.12.13 14:57

Ty buď nechápeš nebo pochopit nechceš. Chytas se zbytečně jednotlivých slov. Zkrátka není v pořádku, aby zdravé dítě napadlo dítě, jaké popisuješ ani pokud si ono začalo. Když chlapec plivne, tvůj mu může normálně říct, že se mu to nelíbí, ať ho nechá být, oznámí to paní učitelce. Žádné dloubání, tahání za kapucu, posmívání. Ten kluk za své chování dost možná nemůže, nejspíš není schopen se běžně zorientovat v kolektivu vrstevníků. Že paní učitelka veřejně presentuje situaci ve třídě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
14.12.13 15:05

… může opravdu značit, že situaci nezvládá. Pises, ze jde o vesnickou skolku, počítej s tím, ze ředitelka pravděpodobně nebude mít velkou chuť do toho zásadně riznout- nejspíš bude mít s ucitelkami víc než jen profesní vztahy + tam není tlak konkurencnich zařízení. Možná by mi neprislo od věci, si tam na jedno dopoledne sednout a proste situaci omrknout osobně. Víš, v životě se ještě můžeš ocitnout na opačné straně barikady a pak uvidíš, ze je to dost složité (nepřeji ti to).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
14.12.13 19:07

Ahoj…diskuzi jsem nečetla…
Ohledně „šušňů“ 8o…není to o věku, je to zlozvyk…mám kamaráda, který to dělá dodnes…je mu 45 let… :roll: jinak fajn člověk…
Co se týká střílení, tedy hry na střelbu, já to taky nemám ráda a vě školce to nechci…máme pravidla a střelba tam prostě nepatří…děti to dodržují…ALE…třeba takový pan doktor Matějček vůbec nebyl proti hře na střílení…už si nevzpomenu v které knize to píše, ale je to něco ve smyslu, že se tím děti vnitřně/psychicky vyrovnávají s násilím, kterého jsou denně svědky…slovní na ulici, v obchodech, v TV…sama víš, že stačí zapnout televizi a vždy na některém kanálu jsou kriminálky-klidně dopoledne…posloucháš večerní zprávy a dítě si hraje poblíž a i když se nedívá, tak SLYŠÍ…v mnoha pohádkách je násilí…A tím, že děti po sobě „střílí“, se zbavují psychického napětí z těch zážitků…tak nevím :nevim: Matějček je Matějček…no…

• Citovat
  • Upravit
5617
14.12.13 20:03

Jsem ráda, že se zde našly i paní učitelky, které poradí a napíší názor. O to mi taky šlo že :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin