Skolka pro nadane dite

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22378
2.4.23 15:23
@Snehurkaa7trpasliku píše:
Mám osobní zkušenost se 2 soukromými pražskými školkami, které jsou skvělé a které bych doporučila. Ale vybírala jsem je opravdu velmi dlouho a hodně školek osobně navštívila. Výše školkovného je jediné negativum. Mezi soukromými školkami jsou obrovské rozdíly nejen v ceně, ale i v celkovém pojetí a přístupu. Za sebe musím říct, že někde jsem tu přidanou hodnotu opravdu neviděla. Poohlídla bych se po jiné soukromé školce, kde mají lépe sestavený a rozdělený kolektiv, a kde si dávají záležet na programu. Anebo zkusit státní, třeba i nějaké nespádové v rozumné dojezdové vzdálenosti.

U Prahy nespadova skolka? Tak to hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.23 15:46
@Oriseka píše:
U Prahy nespadova skolka? Tak to hodne stesti.

Nedávno jsem četla článek, kde bylo přesně uvedeno, jaké školky mají rezervy a kde místa naopak chybí. Bohužel ho už nemůžu najít. Školku nemusí směřovat jen k bydlišti, ale třeba také k pracovišti (typické pro školky v centru). Třeba zakladatelka zjistí, že těch možností má více a bude mít štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9002
2.4.23 15:49
@mokkk píše:
Ještě jsem neslyšela o soukromé školce, která by byla lepší než státní. Většinou jsou tam nekvalifikované učitelky, maličké děti, které nevzaly do státní a různě velké děti přistěhovalců, než se tu zorientují. Plus pár dětí s nějakým výraznějším problémem, kdy je pro rodiče pohodlnější dát dítě do soukromé, než na něm pracovat.
Odpověď na tvůj dotaz, asi teda ORANGERIE má dobré hodnocení. Ale za mě by byla lepší státní MŠ se smíšenými třídami.

Měla jsi dítě v soukromé školce? Protože já ano a mám i srovnání ze státní školky, kam jsme přešli kvůli vzdálenosti a i částečně kvůli penězům. A ta soukromá školka byla milionkrát lepší od učitelek, přístupu k dětem a programu až po jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.23 15:50
@smile_xxx píše:
Můžeš napsat jaké?

Jen do SZ pro zájemce o reference.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
2.4.23 16:00
@Serpentini píše:
Měla jsi dítě v soukromé školce? Protože já ano a mám i srovnání ze státní školky, kam jsme přešli kvůli vzdálenosti a i částečně kvůli penězům. A ta soukromá školka byla milionkrát lepší od učitelek, přístupu k dětem a programu až po jídlo.

Ano, měla. Jinak bych to nepsala. Školka to nebyla nijak špatná, měla dlouholetou tradici a několik poboček. Jídlo nevím, ale možná bych i souhlasila, protože v naší státní jsou samá „pomazánka z červené řepy“, takže to je cokoli normálního „lepší“. Program v soukromé se limitně blížil nule, plány (suchý, mokrý) tam asi ani neměli a když jo, tak pouze papírově. Přístup k dětem stejný, ale máme bezva státní -hodné učitelky a skoro žádná buzerace. A učitelky v soukromé byly mladší dvaceti let, takže nezkušené. A to i když se několikrát vyměnily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
2.4.23 16:50
@Kryptozoo píše:
Zatím mně ze střípků informaci vychází, že kluk „nedává“, když se řízeně dělá něco jiného než by rád+se neumí zabavit během volné hry a vyžaduje, aby se mu věnoval dospělý.
Což je v tomto věku naprosto normální a některé děti mají problém ještě v předškolní třídě rozchodit, že tam učitelka není pro ně.
Otázka j taky je, jestli ten program dne mají postavený dobře..

přesně tak, mně podle popisu zakladatelky taky přijde, že spíš ho řízená činnost nebaví všeobecně, ne že ho to nebaví, protože je napřed. Kreslit ho nebaví..oukej..a umí to teda? Dceru to taky moc nebavilo, ale co je od 4 let ve státní školce, tak prostě smůla, všichni musí kreslit jako diví (cvičí tím ruku pro psaní) a dcera v tom nakonec našla i zalíbení, tak kreslí i doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.23 16:56

@Santa Juana
Vyrobky dela, dostavame je domu. Umi namalovat oblicej, auto,… Taky pracovni listy co vyplnujou nam davaji domu. Dostavame fotky, delaji ruzne veci - prirazovani zviratek, hledani stinu,…

Kdyz delali sopku, tak mi to cele odvypravel a delali jsme ji doma asi 25×… to se mu libilo

Do vseho se zapojuje. Jen treba to, ze slepicka dava vejce a krava mleko, vybavi za 2 sec a chce neco dalsiho… a pak si zacne vypravet svoje, nebo zlobi

• Citovat
  • Upravit
9002
2.4.23 18:14
@mokkk píše:
Ano, měla. Jinak bych to nepsala. Školka to nebyla nijak špatná, měla dlouholetou tradici a několik poboček. Jídlo nevím, ale možná bych i souhlasila, protože v naší státní jsou samá „pomazánka z červené řepy“, takže to je cokoli normálního „lepší“. Program v soukromé se limitně blížil nule, plány (suchý, mokrý) tam asi ani neměli a když jo, tak pouze papírově. Přístup k dětem stejný, ale máme bezva státní -hodné učitelky a skoro žádná buzerace. A učitelky v soukromé byly mladší dvaceti let, takže nezkušené. A to i když se několikrát vyměnily.

Tak to jsi holt měla špatný výběr. A je to smutný, když si to člověk platí, tak by to mělo stát za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22378
2.4.23 18:23
@Snehurkaa7trpasliku píše:
Nedávno jsem četla článek, kde bylo přesně uvedeno, jaké školky mají rezervy a kde místa naopak chybí. Bohužel ho už nemůžu najít. Školku nemusí směřovat jen k bydlišti, ale třeba také k pracovišti (typické pro školky v centru). Třeba zakladatelka zjistí, že těch možností má více a bude mít štěstí.

Je pravda, ze nekde v centru by mohla byt vetsi sance na prijeti. Ono ale skolek se smisenymi tridami je malo. Dost se to zrusilo. Spis jsou nekde na vesnici, kde je treba jen 1 trida nebo 2, takze neni jina moznost. U nas to jeste minuly rok bylo taky dost pomichane. Mladsi syn chodil do tridy, kde byly jen 2 trilete deti, pak par ctyrletaku a jinak predskolaci. Hrozne si to uzival. Byl tam takovy opecovavany mrnousek. Ale rodice si stezovali, takze to letos rozradili podle veku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6418
3.4.23 00:13

A není možnost najít jinou soukromou s tou smíšenou třídou? Za mě smíšené třídy super. Ale my máme štěstí na oblast, u Prahy jsem slyšela, že je to katastrofa dostat dítě do školky. Malý asi bude dost chytrý. Ale taky mu nemusí sedět „program“, ony se dost liší. Osobně jsem byla v jeslích/školce na praxi - jedna chůva od rána na 15 dětí (půlka batolat kolem 1.5 roku), kolem 10 přišla druhá chůva a šlo se ven. Program byl jen papání, mytí rukou po papání, kdo dojedl, musel čekat na ostatní a tiše sedět, protože kdyby si vytáhl hračky, ostatní nedojedí. Pak se 20 minut hrálo „pan čáp ztratil čepičku“, a pak tedy oblékat a ven. Pak zase oběd, hygiena, spaní. Program prostě žádný a upřímně v 1 chůvě při tolika batolatech opravdu těžko něco vymyslí.
Naše malá chodí „vedle“ a je to naprosto jiná liga, denně program, 3 chůvy a 1 učitelka a fakt se věnují, vymýšlejí, učí děti všechno možné, rozvíjejí je pohybově, mají tematické bloky, atd. Ale je to jiná liga i cenově. Já ale nelituju, to druhé zařízení je fakt na hlídání a vzhledem k ceně ho využívají hlavně samozivitelky, které musí nedobrovolně do práce. A ty starší děti se buď zabaví péčí o mladší nebo mají smůlu a nudí se :nevim: takže rozdíly můžou být fakt velké. Jestli máte možnost nějakého zařízení s bohatším programem, tak proč ne. A nebo zábavu řešit formou kroužků, ve 3 letech už může být leckde i na hodině bez rodičů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
3.4.23 06:13
@Anonymní píše:
@Cimada
To neni muj pripad. Nemyslim si, ze je genialni.

Uprimne. Sama mam dve vysoke skoly, (prirovodeda+doktorat z mediciny), delam kreativni praci, ucim a nikdy mi neprislo, ze jsem neco extra. Lepe by se mi zilo jako “prumerne” (nevim jak jinak to pojmenovat).

Ani on mi neprijde. Ano, vidim rozdily mezi nim a okolim, jinymi detmi, ale brala jsem to tak, ze kazdy je jiny.

@Kryptozoo
No ja tam nejsem. Mam jen info co se ke mne dostane. Ale dela asi vsechno, jen je asi driv hotovy a pak vyrusuje

Dvě vysoké školy? Douč se ještě češtinu.
:pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.23 06:26

@Aleriga
Nejsem puvodne z Cr. Jednu VS jsem skoncila v zahranici a tady studovala v anglictine.

Cestinu se ucim, souhlasim, neni 100%.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.23 06:45

@Aleriga
Muzu se jeste zeptat, co je tam spatne? At priste vim. Diky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie