Školka - šikana?

marra
19.10.11 22:16

Školka-šikana?

Holky,jdu si zase pro radu :kytka: Nevm jak,nebo jestli vubec tut situaci:Syn4,5,ma ve skolce jednu prudici holcicku 4roky,skoro pokazde si na ni stezuje,jednou mu roztrhala nakresleny obrazek,jednou mu hodila botu do zachodu,atd,on je takvej citlivej,a pkazde to obreci,a enni konfliktni tip,radej je potichu,dnes kdyz jsem prisla do skolky,tak opet byl ubreceny,a kdyz jsem se zeptala ucitelky tak rekla ze se asi spatne vyspal,hned mi to prisl divne,a zacal krizovy vyslech ,ale nechtel mi nic rict,az ted vecer pred spanim,mi rekl ze dotycna holcicka,mu nadavala ze je tlusty,a jeho tatinek ho nechce a nema ho rad(ziji sama) :zed: pote mu jeste navic zlomila kartacek,a maleho kopla,prej ji on nic neudelal,coz mu verim :cry: je mi ho strasne lito,a nevim jak tohle resit,rict neco ucitelce,nebo mamince,neb to nechat plavat?podotykam ze zijeme na male vesnici,kde je jen jedna trida cca15deti..nemam chut se hadat,ale taky to nechci nechat byt..uz kdyz jsem dnes veslo do skolky,prisla jsem jako prvni rodic,tak v satne sedela holcicka(ze socialne slabe rodiny)a plakala,a vedle ni ona tyranka a jeste jedna,a nadavaly ji ze ma skarede obleceni,tak jsem je ihned uzemnila,a rekla ucitelce at jde za nima,ze tam holcicka breci,a ucitelka sedela za stolem a cetla novina,a rekla ,ze si jen hraji :roll: :roll: holky co radite?resit,neb ne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Uju
6750
19.10.11 22:23

Hmm,tak dcera měla ve školce podobnýho „kamaráda“
No, když mi přinesla dvakrát za sebou modřinu, protože ji kluk dal pěstí, tak jsem ji řekla ať mu to kouká vrátit. No netrvalo to dlouho a ona přišla s tím, že mu rozmlátila nos a byl pokoj. (chlapec mlátil jiný děti) No, asi za měsíc přišla s celou červenou tváří s tím, že zse ten kluk. No, tak jsem vlítla do školky. Paní učitelku jsem upozornila na to, že tam má experta(nebyla překvapená stěžovalo si víc maminek)učitelka byla nucena to řešit s maminkou.
Nakonec to dopadlo tak, že chlapečka ze školky ředitelka vyloučila. A u nás byl klid. Takže určitě jít za učitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
19.10.11 22:24

Já bych asi řešila tu učitelku. Jenže oni asi budou rádi, že mají alespoň nějakou a zůstane vše při starém :roll:

Vloni jsem řešila nepříjemnou paní učitelku ve školce, byla si i na ni stěžovat za ředitelkou, učitelce se samozřejmě nic nestalo, ale ředitelka nám povolila přejít do jiné budovy (máme ve městě 2 školky s jedním vedením) a hle - z naprosto neposlušného hyperaktivika, který kope učitelky a odmítá spolupracovat = doporučení na psychologické vyšetření - je najednou truhlík (či jak ho to ohodnotila paní učitelka, když jsem jednou při vyzvedávání koukala co to zas vyvádí :lol:) co si nechá vše líbit, hezky spolupracuje a hraje si s ostatními.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
19.10.11 22:26

Řešit! mimimálně upozornit učitelku, ale zjevně má dost laxní přístup… :cert: taky jsme na vesnici, je to děs… na jednom konci se uprdneš a na druhým se ví že ses po… takže budou pindy ale zase za synkovo klid to stojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.10.11 22:33

Ja s mou povahou bych udelala pekny rambajs.
Prvne bych uhodila na ucitelku, kdyby nic popovidala bych si s ostatnimi rodici jestli take nevi neco o techto situacich a nasledne vse resila s reditelkou.

Jen at to vi co nejvice lidi a maji ostudu… :think: ale jsem z mesta, skolek je tu habakuk, nevim, jak to mate vy ve vasem okoli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
19.10.11 22:36

Holky já byclím naproti školce a vidím jak se těm dětinkám učitelky věnují. Když jsou venku zima, že by se severskej pes zlomil v zatáčce, tak si učitelky stojí v houfu na sluníčku a kecaj spolu, zatím co děti pobíhají všude možně po zahradě, bez čepic, mlátí se klackem atd…občas koukám, co to tam chodí ¨za spratky a koukám ještě víc, když si jich učitelka ani nevšimne natož aby je okřikla přiípadně pomohla tomu mlácenému 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
19.10.11 22:37

Učitelka je s prominutím kráva! :pocitac:

Syna nauč, jak se bránit. Já učím děti, že mají říct nejdřív hlasitě NE, pokud to nezabere a útočník nadále útočí, tak ho odstrčit a pokud ani to ne, tak ruční obrana, nedá se nic dělat. Někdo může namítnout, že je hloupost oplácet násilí násílím, ale nehodlám mít z dětí slušné blbečky, kteří stojí v koutě a nechají se mlátit.

A denodenně řešit s učitelkou. Pokud to nepomůže, řešit to s ředitelkou. Když je někde takové dítě, většinou stačí jen větší dohled učitelky, ale ta musí předně chtít, ne si číst noviny…

Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.10.11 22:39

Tak něco podobného jsem řešila nedávno :zed: .Malej je takovej lojza hodnej,každej ho má rád a ve školce si ho vybral chlapeček tmavší barvy který prudí celou třídu.
Nejdřív jsem to řešila s učitelkama a pak malej říkal že když je tam paní učitelka tak je to o.k. ale že když se otočí že ho bouchne do hlavy 8-o .

Nevim jestli jsem se teda zachovala správně,ale kluk je o hlavu větší než náš a tak když jsem si opět vyzvedla malého a řval v šatně,tak jsem vlítla do třídy ,odchytla PEPU a řekla mu do ucha že jestli ještě jednou si Matyášek bude stěžovat že mu ubližuje že si to s nim přijdu vyřídit já nebo Matyho tatínek. :oops: :oops: :oops:
Jeho maminku jsem pak potkala na schodech a řekla jsem jí to narovinu že jsem vyhrozla jejímu dítěti.Ona velmi slušná řekla že se nic neděje že pokud to pomuže bude jen ráda a už je od Pepi klid :pankac:

Řeš to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
19.10.11 22:49

No tak to je hustý já bych zašla za učitelkou a pokusila to vyřešit s ní pokud by to nepomohlo tak bych se zachovala jak Kamča odchytla bych si maminku a vyříkala bych si to s ní podkud je rozumná tak by se snažila něco udělat i když by to i pro ní bylo těžké :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
19.10.11 23:05

Holky,dekuji za reakce,n skolka je tu prave jen jedna v blizkosti,pro me nerealne maleho davat nekam jinam :roll: ucitelka je pravdu zdechla,kdyz mel malej puncochace,tak mi zakazala mu je davat,zeprej mu nemuze pomahat :roll: s reditelkou je domluva,ale obavam se ze je rada ze tam nejakou ucitelku ma,proste vesnice,jsem z mesta,a uz jsem ve skolce konflikt mela,a stejne se to nevyresil,ale tady jde o maleho,hned zitra se pkusim nejak promluvit s reditelkou,zeptam se ji na ten kartacek,a uvidime,mamince bych neco rekla,ale obavam se ze je stejna jako jeji mala dcera :zed: navic jsou jedni ze sponzoru skolky,takze jiste si dovedete predstavit odkud vitr vlaje :roll: boze,uz v tehotenstvi jsem se bala tehle problemu,a to je zacatek,musim maleh naucit se proste mlatit,asi ho rihlasim do karate :lol: jinak do holcicky by jste to nerekly,drobunka,blondynka,s naspulenyma rtikama,a nas skor 26kilovej,ostrihanej na jezka,a chudak takvej citlivka :-?

• Citovat
  • Upravit
1751
19.10.11 23:13

Marro,
to jsou strašný podmínky! :-(

Za učitelkou určitě dojdi, ale malého uč, jak se bránit, to je podle mě základ.

Já jsem totiž byla jako dítě taky tyran :oops: a jediný, co na mě platilo bylo, když se mi ubližovaný dítě postavilo. Kdyby mi navíc ještě jednu natáhlo, tak se rozbrečím a už si na něj nikdy netroufnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
20.10.11 00:02

Ahoj!

První, co mě napadlo, bylo něco podobného, jako udělala Kamča… Normálně si to vyřídit s tou „šikovnou“ holčičkou. 8-)

Určitě bych to nenechala jen tak a požadovala od učitelky nějakou účast při řešení.
Ona je za ty děti ve školce zodpovědná.
A kdyby ani to nezabralo, tak řešit s ředitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.10.11 00:07
Kamča.dalmatinka píše:
Tak něco podobného jsem řešila nedávno :zed: .Malej je takovej lojza hodnej,každej ho má rád a ve školce si ho vybral chlapeček tmavší barvy který prudí celou třídu.
Nejdřív jsem to řešila s učitelkama a pak malej říkal že když je tam paní učitelka tak je to o.k. ale že když se otočí že ho bouchne do hlavy 8-o .

Nevim jestli jsem se teda zachovala správně,ale kluk je o hlavu větší než náš a tak když jsem si opět vyzvedla malého a řval v šatně,tak jsem vlítla do třídy ,odchytla PEPU a řekla mu do ucha že jestli ještě jednou si Matyášek bude stěžovat že mu ubližuje že si to s nim přijdu vyřídit já nebo Matyho tatínek. :oops: :oops: :oops:
Jeho maminku jsem pak potkala na schodech a řekla jsem jí to narovinu že jsem vyhrozla jejímu dítěti.Ona velmi slušná řekla že se nic neděje že pokud to pomuže bude jen ráda a už je od Pepi klid :pankac:

Řeš to

Tohle udělala mamka a to byl brácha už starší (tak 8-10?) a taky to zabralo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
20.10.11 06:07

Určitě bych to řešila… :roll: Podle mě je pro prcka důležitý vědět, že když rodičům řekne, že mu někdo ubližuje, nebudou jen stát se založenejma rukama, ale budou to nějak řešit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
20.10.11 11:59

prvně bych to řešila s učitelkou ,pokuď bych viděla dost laxní přístup k ředitelce a pokuď i tam bych pomoc nebo řešení nenašla na na krej na školství si stěžovat … Oni prověří dámy učitelky a to se budeš divit jak se řešení najde :wink: … jinak sestřenka učí ve školce a tak vím,že jde vždycky najít nějaký řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin