Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak za sebe po podobne diskuzi s psychloložkou radim, res to s ucitelkou v MS(rodic se vzdycky zastane sveho ditete, i kdyz je to dacan
), pokud to nezabere, tak to delas dobre, vystresni maleho tyrana
Kdyz nepomuze ani to, tak se obrat na ceskou skolni inspekci, jako nespokojeny rodic a klidne timhle pohroz i ucitelce, pokud nema zajem deti ve skolce usmernovat. Ja delam ve skolce od zari a ted po tom mesici, co se uz deti otukaly, tak i pritvrdili ve vztazich k sobe. Pokud se mi nelibi chovani nejakeho ditete, nejdriv se opatrne zeptam rodice, jak je to doma, ale vetsinou si s nima v ramci prevlikani popovidam, co a jak jejich mladata delaji, jak se chovaji, co by bylo potreba vypilovat…konflikty samozrejme resim hned, pokud nejake dite terorizuje ostatni, ze uz i dokonce breci a terorista chodi do skolky uz delsi dobu, tak si musi sednout k memu stolku a dostane treba malovani. Kdyz jsou to mali caparti, co teprve letos nastoupili, tak jim vysvetluju, ze pusa je od toho, aby se s ostatnima domluvili, pokud uvidim placani, strkani a jine veci, dovolim postizenemu diteti, at jim to oplati, kdyz se jim to tak libi
Sice mam casto pocit, ze je to jako hazeni hrachu na stenu, ale doufam, ze jim v tech hlacvickach neco zustane. Jako ucitelce mi jde o to, aby se deti do skolky tesily, aby si nasli nove kamarady a naucily se byt samostatnejsi
Deti si uz i dokonce vsimly, ze jejich konflikty sleduju. Dokud si neublizuji, nechavam je, at si ho resi samy, zasahuju, az kdyz se situace vyhroti.....ovsem ma to i stinne stranky, zacaly na sebe zalovat ![]()
A ted .....babo rad
![]()
Ahoj holky!
Já to řeším z druhé strany. Náš Jiřík zase plácá nebo snad štípe jiné děti. Nějakou prý citlivější holčičku. Dneska mi to učitelka domlouvala,že se to začíná stávat snad každý den, tak to chce řešit zavčasu. To chápu,ale je mi to strašně nepříjemné, nevím proč to dělá, taky mu říkám, že se to nesmí, nedělá a pod. Přitom má takou jinak pohodářskou povahu, je společenský, nebojí se lidí, ve školce je od září. Navíc také tak projevoval jeden čas radost, přiběhl a stikl někomu i dětem oběma svýma rukama jejich ruku. Některým dětem to vadilo, tak byl řev. Kromě této příhody ve školce, tak vím jen o jednom případu: na dovolené taky slabšího, ale ne žádnýhou troubu, taky mačkal a štípal. A ten to pak dělal jinýmu.
Tak jsem zvědavá co zítra. Slíbila jsem mu knížku, když bude hodńej na tu holčičku. Asi to není moc výchovné, ale nevím nic jimýho.
Máte někdo podobnou zkušenost? Co radíte?
Moc díky, jsem z toho taky sama špatná.
Tak píšu skoro po roce. Už žádný problém nemáme, ještě před vánocemi se nějak vše srovnalo. Asi vyrostl. Vypadá to, že ho děti mají dost rádi, už od začátku školky.
A opět jsem se přesvědčila, že pořád něco řeším, a ono se vyřeší samo. Ale člověk to nemůže nechat jet tak plavat.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.