Prosím o radu - školka

1498
18.10.11 19:08

Prosím o radu - školka

Mamči, syn v září nastoupil do školky a já hned do nové práce. Od začátku tam musí spinkat a každý den je boj s tím, že do školky nejde. Přemlouvám ho, slibuji odměny a stejně bez úspěchu. Hlavní problém je, že ve školce nechce spinkat. Spinkat nemusí, jen je potřeba, aby aspoň ležel nebo seděl na postýlce a byl zticha. Ale on prý celou dobu opakuje, že bude spinkat až doma, že nebude ani ležet apod.

Myslela jsem si, že si časem zvykne a bude to v poho.
V pondělí si pro něho můžu chodit já a už včera mě ředitelka vyhlížela ode dveří a prý se mnou musí nutně mluvit, že je to s ním hrozné apod.
Absolutně prý neposlouchá, nechce dělat to co ostatní, háže po dětech hračkama apod. Nikdo si prý s ním nechce hrát, protože všem ubližuje. Jíst nechce, protože maminka mu prý říkala, že ve školce papat nemusí = vymýšlí si. A odpolední spánek je horor, on prostě nebude ležet ani sedět. Chvíli je zticha a pak si začne prý vymýšlet, že chce na WC apod. Když si potřebuje jít uč. něco udělat, tak on prý na ni začne volat, že musí u postýlky být s ním jinak bude plakat, a když to nepomůže tak začne opravdu plakat skoro až vztekat a skoro se z toho pozvrací.
Učitelka mi řekla, že buď s ním něco udělám a on se zlepší, jinak tam prý nebude moct chodit a hlavně spávat.
Já si fakt nevím rady jak na něj, doma jsem mu včera celý den domlouvala a on na vše přikývl a ráno zase, že stejně ve školce nebude ležet ani sedět na postýlce apod. Když ho učitelka volala, že jdou malovat, tak on prý nejde.

Podotýkám, že doma se taky snaží si cokoliv vynutit vztekem, ale prostě mu nepolevíme a on se pak sklidní. Ale on si i ve školce vymýšlí, že doma prý taky začne plakat a maminka mu hned dá to co chce. Ale to vůbec není pravda.

Maminky nemáte prosím nějakou radu, jak na něj? Nevím co bych dělala, kdyby ho ze školky vyloučili. Já do práce chodit musím, manžel dělá na směny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8283
18.10.11 19:17

ahoj syn nastoupil do školky taky v září a hned 3 den byl problém, byl zlý na děti a kousal a je a to docela dost. tak jsme mu řekli, že tam prostě být hodný musí a naštěstí hodnej je. a spánku jsem se bála a spí tam hezky a papat taky nechtěl a papá… nejde se s učitelkou domluvit aby ho ani do postýlky nedávala a nechala si ho třeba hrát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
18.10.11 19:18

Co zkusit dětskou psycholožku? Třeba něco poradí :nevim:
Syn je taky ve školce první rok a věčně je nemocnej, takže si ještě nezvykl a každý ráno přemlouvá a brečí, ale tam už je prý v pohodě :roll: Ale zatím chodí po obědě, tak jsem zvědavá na spaní, protože doma už mi pěkně dlouho nespává :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
18.10.11 19:22

Zanet - díky. Já si právě myslím, že si to udělali uč. samy. On ze začátku spal pěkně, sice bojoval s tím, že tam nebude apod, ale nakonec tam vydržel a dokonce si i lehl. Ale jednou prostě plakal celý den, že chce za maminkou apod. tak ho učitelky odvedly do pokojíčku, že nebude ostatní děti rušit a od té doby si vynucuje, že ležet nemusí a že chce do pokojíčku. A uč. to nyní začíná vadit, tak mi bylo řečeno, že pokud se nesklidní, tak tam nebude moct chodit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
18.10.11 19:25

Zebra - díky, o té psycholožce začínám uvažovat, už jsem si dokonce vyhledala i kontakty, tak to asi zkusím. Třeba by nám poradil a ulevilo by se nám všem. On je jinak Tomášek hodný, krásně si hraje, šikovný je, ale mám pocit, jako by se mi chtěl pomstít za to, že jsem ho dala do školky. Nebo nevím, do školky se těšil moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
18.10.11 19:26

A jaký měl nástup do školky? Jestli tam byl hned od začátku celý den, tak je to špatný. A jestli měl pomalou zvykačku, tak bych řekla, že špatně nese odloučení nebo se mu tam něco stalo. A nemůže si ho třeba někdo aspoň občas brát po obědě, teta, babička, kamarádka? Třeba by na to zareagoval, že občas po o, ale jindy musí být hodný a spinkat.
Jinak při spinkání my to děláme tak, že když jsou děti hodné a nespinkají, tak si můžou jít hrát, ale tak půl hodiny před tím ležet musí.
A řekne ti, co se mu ve školce nelíbí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
18.10.11 19:26

CHCE TO ČAS, kuba si taky zvyknul, ted jde o to jestli ten čas dají i učitelky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
18.10.11 19:28
Alunka1 píše:
Zanet - díky. Já si právě myslím, že si to udělali uč. samy. On ze začátku spal pěkně, sice bojoval s tím, že tam nebude apod, ale nakonec tam vydržel a dokonce si i lehl. Ale jednou prostě plakal celý den, že chce za maminkou apod. tak ho učitelky odvedly do pokojíčku, že nebude ostatní děti rušit a od té doby si vynucuje, že ležet nemusí a že chce do pokojíčku. A uč. to nyní začíná vadit, tak mi bylo řečeno, že pokud se nesklidní, tak tam nebude moct chodit. :roll:

Jinak buď v klidu, oni ti ho nemůžou vyhodit! Jedině, kdybyste měli v rozhodnutí o přijetí napsanou zkušební dobu ve školce a on by ohrožoval děti, tak ho můžou v té zkušební době vyhodit, ale jinak ne. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
18.10.11 19:37

Zandula - díky. Nikde nic napsáno nemám o zkušební době, takže by ho tam mohly snad nechat.

Jinak do školky nastoupil od začátku hned na celý den a jestli se mu tam něco stalo to nevím, když jsme se ho ptali, tak nám řekl, že mu děti ubližují, ale přitom mi zase řekla uč., že to není pravda, že ubližuje on ostatním :oops:
Musím to pořádně zvážit, které dny by mohl být doma a nebo jít aspoň po obědě. Nechci, aby se ve školce trápil, ale zase potřebuji, aby do té školky chodil kvůli tomu, že já jsem v práci. Končím každý den v půl paté, kromě pondělí to končím dřív. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
18.10.11 19:38

vím že je složité díteti vysvetlovatjak a co veškolce

ale já uvedu příklad co se deje u nás, dcera chodí 2hým rokem,nyní nastoupily 3 letí deti, chodí tam jeden chlapeček a ten také ubližuje detem, našedcera mela přes týden monokly pod očima, poškrábaný obličej,včera jí zase škrtil a tahal za krk…smaminkou udajně mluvily, aprej nebyl zvyklý na deti a maminka to řeší tím že mudádoma na zadek......

jak píšu vím žetemto detem jevysvetlit cokolitežké…ale maminky..by melybýt rozumný a nestydet sezato jíts dítetem kpsychologovi

protoi jáse přidámk tomu aby sisním zašla, poradítui co sním,jak nanej

ajá doufám žev te naší školce to s chlapečkem budou řešit, protože mesetonelíbí ,jemi dcery líto že chodí dobita, když ona neubližuje,ajsem připravena nato že jak se to bude opakovat budu to musetřešit nejak razantneji…sice nevím jak jestly s učitelkou nebo s maminkou chlapečka.....ale představte si že by vám díte chodilo takto dobité a doškrábané :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
18.10.11 19:39

Ahojky, tak mě zaráží ten přístup paní učitelky a hlavně ředitelky 8-o Jejich vyhrožování vyloučením je dost divným řešením. Možná nemají zájem se synem zabývat? Asi by i pomohlo zjistit, proč takhle reaguje, když je doma v pohodě.

Pokud manžel pracuje na směny, tak bych to taky řešila občasným vyzvedáváním po obědě.

• Citovat
  • Upravit
12947
18.10.11 19:41

jo aholky já bychbyla rádaaby toho našeho chlapečka vyloučily, adoufám že pujde :oops: , protoženejsem jedinámaminka které přišlo díte domu takto.....ai když to není v papírech má ředitelka nárok vyloučit díte do 3mesícu od nástupu pro nezralost dítete…to mám zjišteno :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
18.10.11 19:43

Jen ti doporučím, i když to půjde, nenechávejte si ho doma, vezměte ho po obědě a jednou za čas třeba úplnbě doma, ale aby to nebylo často, protože pak by to chtěl pořád. KDežto když půjde po o, tak si pomalu začne na školku zvykat a mohlo by to být lepší… :wink:

Ale nechci učitelky schazovat, neznám je, ale taky mi přijde divné, že hned vyhrožují vyloučením :zed: Za prvé ho vyhodit nemůžou a za druhé je to podle mě trochu i jejich selhání, už to vyhrožování mluví samo za sebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
18.10.11 19:45
petra.lovosice píše:
jo aholky já bychbyla rádaaby toho našeho chlapečka vyloučily, adoufám že pujde :oops: , protoženejsem jedinámaminka které přišlo díte domu takto.....ai když to není v papírech má ředitelka nárok vyloučit díte do 3mesícu od nástupu pro nezralost dítete…to mám zjišteno :wink:

Prosím tě a odkud to máš zjištěno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
18.10.11 19:47

Vyloučení pro nezralost je pro nástup do 1.třídy, ne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin