Prosím o radu - školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1498
19.10.11 11:13

tak držím palce, ať se to vyřeší a ti naši raubíři se v té školce zklidní. :wink:
Fakt by se mi ulevilo, kdyby tu školku začal brát v pohodě. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
19.10.11 13:33

Ahoj, nečetla jsem příspěvky, ale mě tedy zaráží přístup učitelky a vyhrožování vyloučením!!!
To čučím, že si může dovolit.
Změnila bych školku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
19.10.11 13:48
petra.lovosice píše:
cappy..no jenže když se vídáme s menšími detmi a oni neco provádí,háží písek atd..tak jí říkám že sou ješte malinký,,,a ona to líp pobere a toleruje,samozdřejme že tyj ejich maminky detem např.to házení písku zakazují je to příklad,
přece jí nebudu říkat jo je zlej a nekamarád se sním......
nebo jak bych jí to mela říct??

To je na tobě, co řekneš. Že je dítě, které háže písek, zlé, opravdu není dobré říkat.
Buď ho háže v rámci hry a to bych svému dítěti vysvětlila, že zřejmě ještě neví, že z písku se staví bábovičky (lepší forma zákazu je ta, že dítěti nabídnu jinou možnost, co by mohl dělat ;-) )
Nebo ho háže, protože má aktuálně třeba vztek nebo zlost (tohle je přesně způsob, jak se vyhnout nálepkám. Dítě přece není zlé, jen má v určitou chvíli zlost; ani to není vztekloun, jen má prostě aktuálně vztek) ;-)

A možná bych se zkusila vyhnout i tomu označení „malý“, „maličký“.
Jsou to pojmy relativní a některé děti mají problémy s pochopením, že některé věci sice označujeme za malé, ale nejsou to zdaleka ty nejmenší.
Docela hezky se to dá nahradit „okecáním“ - dítě je mladší než ty, proto je i vzrůstově oproti tobě menší a asi ještě neví, že z písku se staví bábovičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
19.10.11 13:50
petra.lovosice píše:
Davdan píše:
Cappy píše:
petra.lovosice píše:
cappy..tak já sem jí řekla že chlapeček je ješte malej a musí se naučit bý t s detmi..
technická poznámka: tučně vyznačený text je jen další nálepkou a ten zbytek - nejsem si jistá, jestli takovou formulaci dětská hlavinka přijme, takže je možné, že tvá snaha se absolutně minula s účinkem ;-)
Ale to jen tak nahlas přemýšlím
Capy, nepřímo mluvíš o RaR..?
promin co znamená RaR??

Davdan, RaBR je mým snem, ale ještě se mi to ani zdaleko nepovedlo úplně začlenit do našeho života.
RaBR = Respektovat a být respektován

Příspěvek upraven 19.10.11 v 13:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
19.10.11 13:51

Náš Kuba ze začátku chtěl taky držet za ruku od učitelky, pak si zvykl a usíná sám ale je pravda, že ráno stává v 5 tak lehne a spí…

ale co vím, tak děti když ve školce nespí, teda v naší školce, nevím jak je to v jiných, tak si můžou hrát ale nesmí dělat kravál a jsou tam s nima učitelky, a ne že je zavřou do jiné místnosti a nechají je tam samotné… :zed:

Jak už tady někdo psal, neuvažuješ o změně školky? kdyby Kuba měl ve školce problém, tak ho zkusím přeřadit jinam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19692
19.10.11 14:07

Nase p.reditelka je takova,ze dava tem malickym tak 3 mesice na aklitizaci.Sama nas uklidnuje,ze bude lip.Takze asi zalezi i na pristupu skolky.
Jinak u nas to je uplny opak ve skolce funguje jak hodinky a doma neposlechne na slovo.Akorat s tim spanim ve skolce to je horsi.Vesmes jim tam nechce spat a pak je odpoledne unaveny a protivny.Doma spi pravidelne po obede i 3 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
19.10.11 14:15

Tak to u nás jak začal chodi do školky tak se sklidnil i doma, naštěstí, už jsem nevěděla co s ním…

stejně si myslím, že ty děti potřebují čas, musí to být pro ně strašně velká změna, takovou dobu doma s maminkou a najednou jde do školky, mezi jiné děti a lidi které ani nezná, a dá se říct, že ani nechápou proč to tak najednou je a proč nemůžou být doma zase s maminkou.

Já vím, mě se to kecá, když my máme školku v pohodě ale ze začátku taky u nás byly boje tak asi vím, jak jsi zoufalá. Já to doma ořvala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
19.10.11 14:35

já nemám možnost změnit školku. U nás na vesnici je jedna a ve vedlejších vesnicích jsou školky plné a nedostaly se všechny děti, takže mě by ho určitě nevzali.
A nechce se mi motat mu ještě hlavičku tím, že ho dám do jiné školky.

Jinak k tomu spaní, on nemusí spát, ale prý ať aspoň sedí na postýlce, ale dle mě to stejně není reálné. To je jasné, že se po chvíli začne nudit a vymýšlet apod.
Mě by fakt stačilo, kdyby ta uč. zkusila u něj sedět a on by usnul. No jsem zvědavá co se zase dozvím zítra ráno. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
20.10.11 16:22

tak co je nového? dozvěděla jsi se něco ve školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
20.10.11 23:27

Alunko, situace s tvým chlapečkem je jistě nemilá, ale mám pocit, že není neřešitelná :wink: od učitelek, ředitelky je velmi nevhodné ti vyhrožovat vyloučením, nehledě na to, že to opravdu není tak jednoduché. Jak už tu někdo psal, školský zákon mluví jasně.
Jestliže malej nastoupil do školky a zprvu žádný problém nebyl, tak mě osobně by napadlo, že se něco muselo stát. Něco, kvůli čemu najednou spinkat nechce, proč s tím má najednou problém… určitě bych to tedy řešila s učitelkami, ředitelkou.
Také pracuji ve školce, jednotřídní školce, a velmi závidím těm velkým školkám, které mají tolik prostoru a personálu, že mohou vzít děťátka která nespí do jiné třídy a pracovat s nimi, nebo je nechat si hrát. Já takovou možnost nemám, proto si umím představit, jaký bych měla problém s dítkem, které by nechtělo spát, nějakým způsobem by vyrušovalo ostatní. Pravda ale je, že bych to řešila já jako učitelka - dala bych mu plyšáčka, sedla si k němu, chytla ho za ruku, promluvila bych si s maminkou, jaké má doma zvyklosti při usínání, když nemusí spát, může si přece na lehátku třeba prohlížet knížku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
21.10.11 10:24

Tak zprávy od nás.

Ve středu Tomík došel ze školky s pochvalou, že byl šikovný a poslouchal. Tak si říkám no snad se lepší. Ale včera pro něj šla babička a zase si ředitelka stěžovala, že to byl děs.
Jak jsem se snažila z Toma dostat co se dělo, tak v tu středu u něj učitelka prý seděla, ale ve čtvrtek už ne a on zase začal plakat a tak ho odvedla pryč a nechala ho tam samotného.
Vidím, že se mu to taky nelíbí, protože to říká tak smutně. Dnes jsem mu řikala, že ležet nemusí, že půjde po obědě, tak už se těší.
Jediné co mě i zaráží je, že se sem tam ve školce počurá. Doma v pohodě, bez plíny i v noci, ale ve školce to asi nějak nedává. Učitelka si stěžovala, že povídá, že bude čurat až doma, ale prý když pak vidí, že už je to akutní, že už přešlapuje, tak jde a vyčurá se, ale ona prý nemá čas ho sledovat, zda se počural nebo ne. :oops:
Verrunka - tebe bych chtěla mít za učitelku u nás. :palec: Taky mě napadlo, že se muselo něco přihodit, když najednou na té postýlce nechce ani ležet a přitom ze začátku fakt problém neměl.
Jenže od uč. jsem se o ničem nedozvěděla. Chtěla jsem mu do školky dát oblíbeného plyšáčka, ale uč. to zavrhla, že by pak chtěli všechny děti. zajímavé je, že některé si tam mohou nosit hračky v pohodě.
:evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
21.10.11 11:31

To nechápu proč nemůže mít na spaní plyšáka? u nás ho nosí všichni děti, pomazlí se s ním při usínání, učitelka nám to sama řekla, zda s nějakým rád spí, ať si ho přinese…myslím že je učitelka pohodlná a prostě to bere způsobem, o jedno dítě odpoledne méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
21.10.11 11:52

Kubykula - taky mám ten pocit, že je uč. raději, když je dětí méně a proto mi řekla, že když se nesklidní, tak tam nebude spávat.
V pondělí si pro něho zase jdu já, tak uvidím. Plyšáčka mu nabízím každé ráno, ale on sám mi řekne, že hračky do školky nosit nemůže. Jednou jsem mu koupila autko, tak si ho vzal sebou na cestu do školky a pak ho zavřel do skříňky a už v šatně na něho jedna holčička křičela, že hračky do školky nesmí nosit. byl z toho zmatený a začal plakat. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
21.10.11 19:24

Ráda bych se poradila. Dcera byla dneska poprvé ve školce. Byla nadšená ani pusu na rozloučení mi nedala a předání učitelkám proběhlo skvěle. Vím, že je hodně společenská a vyloženě neposedná. S lidma a dětma nikdy neměla jediný problém. O to větší překvapení mi nastalo, když jsem si pro ni přišla. Hned na mě startovala paní učitelka s ředitelkou, že Kačka je strašně rozlítaná a potřebovala by mantinely a jestli to takhle půjde dál, že to prostě nejde a přišla bych s ní za rok. Já tam stála s otevřenou pusou, protže tohle jsem absolutně nečekala. Vím, že je rozjívená, ale zas tak tragicky bych to neviděla a hlavně vím, že tam musela být nadšená z těch hraček, které doma nemá. No nakonec mi bylo řečeno, že bude mít měsíc zkušební lhůtu. A to jsem se s nimi ani nedomluvila, jestli půjde v pondělí. Tak jsem tam pak ještě volala a tam mi zase bylo řečeno, že teda jo, ale bude chodit jednou týdně. Fakt nevím co s tím. Poraďte mi prosím.l

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
21.10.11 20:00

casio já teda nevím ale Kuba když byl poprvé tak byl taky rozlítanej a sama učitelka mi řekla, že je to normální… že ještě nezná ten jejich režim a ještě mě uklidnovala, že se to poddá…

sklidnil se a naučil se jejich režimu až tak za 14 dní, takže klid..

když to čtu, tak jsem ráda, že máme takové učitelky jaké máme…

kolik je malé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin