Prosím o radu - školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6093
18.10.11 20:45
Sherry píše: ..ostatní děcka o ní mluví jako o zlé veruně :cry:

A kdo tuhle nálepku vymyslel?
Ani bych se nedivila, kdyby to nebyly děti.
Tohle mě mrzí, nálepka se s dítětem táhne hodně dlouho a pro to dítě je neuvěřitelně demotivující.
Pokud o ní takhle mluví ostatní, tak bych se ani nedivila, kdyby jen prostě Verunka naplňovala jejich očekávání.
Proč by se měla chovat jinak, když pro ostatní je a pořád bude „zlá Veruna“ :?:
Chyba bude asi i někde jinde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
18.10.11 20:51

Ahoj,
ano,opravdu je to tak,ze dite LZE VYLOUCIT,pokud tim,ze dochazi do MS,je znemozneno predskolni vzdelavani ostatnich deti - mam to zjisteno od nasi vzdelane reditelky,ktera se neustale vzdelava a zarizuje veci,takze o tom ma prehled…Presnou citaci ale nevim :oops:
A jestli se to tyka zacatku a prvnich tri mesicu taky netusim.Jen vim,ze vyloucit LZE-ale bezne se to nedela,to musi byt opravdu az za hranici :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
18.10.11 20:52

cappy,já se ptala a učitelka mi řekla že si povídaly s maminkou,že díte není zvyklé na deti že nikam mezi detmi moc nechodily,že se jí ptaly co doma a maminka jim řeklaže když doma neposlechne dostane na zadek, tu maminku neznám, anisem setam sní nepotkala, malá říkala že chodí chlapeček po oo(poobede)domu…já sama vím že deti v tomto veku proste na nejaký slovní domlouvání nejsou,ale myslím si že kdyby t a maminka šla stím malím nekam pro radu jak na nej atd..že by muto pomohlo,s učitelkou,sme se dohodly že to hrotit nebudu,to bylo po prvním utoku,kdy jí ledovaly a vypadala hrozně, že dáme klukovi čas že se třeba zlepší, ale je říjen a proste dál ubližuje..třeba už tam řádila jiná maminka kvuly tomu, to se nedovím…jen sem doma řekla že ješte jeden utok nebo poškrábání..že to hold začnu řešit,…já vím že deti se poštuchují, občas žduchnou,štípnou, ale toto už je až šílený…a malá není z tech ve školce kdo by to klukovi oplácel.....ale ani nevím zda to o de me bylo dobré řešení řekla jsem jí at to chodí říct paní učitelce nebo at dá taky klukovi facku.....ale ona udelá to první

a až to nastane tak já nevím s kým to řešit s maminkou?? s ředitelkou,zjistit ostatní maminky a domluvit se s nemi nařešení??

Příspěvek upraven 18.10.11 v 20:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
18.10.11 20:55
Zandula píše:
petra.lovosice píše:
no holkyvemte to i ste moji stránky jak byste to řešily, vy kdyby tam byl nekdo a vaše dítechodilo s monoklami podočima a celým poškrábaným obličejem :-(
Tohle je teda masakr! No řešit s ředitelkou a učitelkama! Oni musí něco udělat, toho kluka víc sledovat a neustále zaměstnávat, vím, že je to těžký, ale dá se to!

zandulo tam je 1 učitelka na 27 detí.střídá se s druhou ranní odpol…tak si dokážu představit že jednomu díteti se venovat asi nepujde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
18.10.11 20:56
farska píše:
Ahoj,
ano,opravdu je to tak,ze dite LZE VYLOUCIT,pokud tim,ze dochazi do MS,je znemozneno predskolni vzdelavani ostatnich deti - mam to zjisteno od nasi vzdelane reditelky,ktera se neustale vzdelava a zarizuje veci,takze o tom ma prehled…Presnou citaci ale nevim :oops:
A jestli se to tyka zacatku a prvnich tri mesicu taky netusim.Jen vim,ze vyloucit LZE-ale bezne se to nedela,to musi byt opravdu az za hranici :-?

Nezlob se, ale ten zákon hovvoří jasně, takže nevím, jaké má paní ředitelka info, když tak jí to ukaž. V zkoně je to napsané a vím to i od inspektorky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
18.10.11 20:57
petra.lovosice píše:
Zandula píše:
petra.lovosice píše:
no holkyvemte to i ste moji stránky jak byste to řešily, vy kdyby tam byl nekdo a vaše dítechodilo s monoklami podočima a celým poškrábaným obličejem :-(
Tohle je teda masakr! No řešit s ředitelkou a učitelkama! Oni musí něco udělat, toho kluka víc sledovat a neustále zaměstnávat, vím, že je to těžký, ale dá se to!
zandulo tam je 1 učitelka na 27 detí.střídá se s druhou ranní odpol…tak si dokážu představit že jednomu díteti se venovat asi nepujde

Já to znám, jsem učitelka a věř mi, že to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
18.10.11 20:58

zandul tak pak je to jen o tech učitelkách :nevim:

proste to asi brzy nastane opet a pak musím jednat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
18.10.11 21:00

Petro, já jsem měla na mysli jiné obranné mechanismy - spíše slovní. Řešit násilí násilím až v nejkrajnějším případě.
Někdy by třeba mohlo klidně i postačit, kdyby se „oběť“ ozvala sama („To se mi nelíbí, nechci, abys to dělal!“).
Dcerka si evidentně neví v takové situaci rady, což je pochopitelné, pokud se s ničím podobným nikdy nesetkala, ale myslím, že i do budoucna, je důležité, aby aspoň přibližně věděla, jak se zachovat, jak se bránit.
Zas až tak bych školkaře nepodceňovala, s většinou domluva je, ale hodně záleží na tom, jak se s nimi mluví.

A pokud chlapeček doma poslouchá pod pohrůžkou násilí, je jasné, že v prostředí, kde mu nehrozí nebezpečí výprasku, reaguje asi jinak.

Možná by za zmínku stálo začít od začátku nejdříve u matky, až pak tahat dítě po doktorech.

Chápu tvé rozzlobení, já se zároveň zlobím i na maminku toho akčnějšího chlapce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
18.10.11 21:07

cappyn ono je to težký míša je v techto vecech lítostivá a začne brečet,ani netuším jak se chovají ty ostatní deti když jim kluk ubližuje,možná že bych se mela zeptat učitelky,říct že si míša doma stežuje, že bych chtela vedet jak to řeší i ty učitelky,a poprosi t at mi dohodnout setkánís maminkou kluka..a doufat že maminka bude celkem normální a se kterou sedá o problému pobavit a nenejaká ranařka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
18.10.11 21:08

Shery - tak to teda lituji i vás rodiče, že vám Verunka dává tak zabrat. Já pevně doufám v to, že se to aspoń trochu zlepší.
Já mám z těch našich učitelek pocit, že je to obtěžuje když tam ty děti jsou. Jsou tam 3 učitelky a mám pocit, že pořádně se dětem věnuje jen jedna. Většinou si ta jedna listuje časopisem a ani nevnímá, že jí děti něco povídají. A když už fakt do té učitelky hučí dýl, tak ona na ty děti vyjede, že je slyší a nemusí to opakovat pořád dokola. Podle mě, by k těm dětem měla mít jiný přístup. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
18.10.11 21:09

ahoj, taky bych to řešila dětským psychologem, jakto je s vyloučením dětí to nevím,zda mohou jen v tříměsíční době, ale loni u nás ve školce v květnu vyhodili taky chlapečka…byl agresivní, nastoupil v listopadu, furt nemocný, tak si asi špatně pak zvykal na děti, a surově je bil..Kubík mi jednou přišel s podlitinou na žebrech, řešili to učitelky, když se to stalo podruhý, už jsem si vyžádala maminku, a promluvila s ní, a doma Kubíkovi, který kvůli němu ani do téškolky chodit pak nechtěl, že se ho bojí,jsem ukázalajak se bránit, no pak jsemse dozvěděla že si na chlapečka stěžovalo dost rodičů a ředitelka rozhodla o vyloučení.
To samo není váš případ, to mějen taknapadlo k tomu možnému vyloučení.
Nečetla jsem diskusi tak nevím co ti maminy radily, držím palce, ať se Tomíkovi brzo ve školce líbí a je v klidu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454

Holky moc vám přeju, aby to dobře dopadlo!!! Zašla bych nejdřív za rodiči problémových dětí a kdyby se s nima nealo nic řešit, tak pak za učitelkou, za ředitelkou, ty s tím musí něco udělat!!!

A zakladatelce přeju pevné nervy a věřím, že se malý časem zlepší!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947

nálepku o detech,naše o nem říká že je zlej a že se sním nechce a nebude kamarádit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
18.10.11 21:11

Peti - chápu, že tě to mrzí a je ti líto dcerušky. Já pevně doufám v to, že Tomík tak razantně dětem neubližuje, to si myslím, že by mi to ta ředitelka řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
18.10.11 21:13

Ano, adekvátní reakce je na místě, určitě se učitelek zeptej, jak tyto vypjaté situace řeší.
V prvé řadě by se měly asi děti naučit řešit konflikty samy, případně by měla přiměřeně zasáhnout matka, v tomhle případě tedy učitelka.

Momentálně si nejsem jistá, jestli by schůzka mezi 4 očima s onou maminkou pomohla, bojím se, že by měla jen za následek větší výprask :-(
Ach jo, strašně moc bych si přála, abych se pletla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin