Prosím o radu - školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12947
18.10.11 19:48

mela sem pohovor s paní učitelkou ne ředitelkou,povídaly jsme si mezi 4očima,když sem se ptala jak to budou řešit, protože my řekla že to malé i ledovaly,já sem to zatím nechala být řekla sem nechám to na nich ale upřímne po včerejšku už to ve mě vře,pak sem trochu goglila a opravdu to tak maj ,

jako já chápužeto jepro maminkutežké řešit to když víže na její díte sou stížnosti,alezase s tedruhé strany..já musím hájit to svoje díte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
18.10.11 19:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
18.10.11 19:52

petra.lovosice - jasné, že hájíš své dítě :palec:

ale to vyloučení se mi moc nezdá :oops:

• Citovat
  • Upravit
9454
18.10.11 19:56

Tady je zákon o vyloučení z MŠ, je to kopírováno přímo ze školského zákona :wink:

(1) Ředitel mateřské školy může po předchozím upozornění písemně
oznámeném zákonnému zástupci dítěte rozhodnout o ukončení předškolního
vzdělávání, jestliže

a) se dítě bez omluvy zákonného zástupce nepřetržitě neúčastní
předškolního vzdělávání po dobu delší než dva týdny,

b) zákonný zástupce závažným způsobem opakovaně narušuje provoz
mateřské školy,

c) ukončení doporučí v průběhu zkušebního pobytu dítěte lékař nebo školské poradenské zařízení,

d) zákonný zástupce opakovaně neuhradí úplatu za vzdělávání v mateřské škole nebo úplatu za školní stravování (§ 123) ve stanoveném termínu a
nedohodne s ředitelem jiný termín úhrady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
18.10.11 19:57

no holkyvemte to i ste moji stránky jak byste to řešily, vy kdyby tam byl nekdo a vaše dítechodilo s monoklami podočima a celým poškrábaným obličejem :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
18.10.11 20:03

ale tohle tady nikdo nepodceňuje ani nezlehčuje :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1498
18.10.11 20:03

díky za příspěvek o tom vyloučení - vytisknu si to.

Petralovosice - já tě uplně chápu, taky bych to řešila, být na tvém místě.

Ale já nemám zas až takový pocit, že by dětem ubližoval. Třeba včera nevěděl, že tam jsem, mluvila jsem s učitelkou na chodbě a najednou mi říká, podívejte se, zase mu otrnulo a už vymýšlí. Byli tam i jiní kluci a začali se natahovat o jednu hračku. Dle mě je to normální, že se děti dohadují o hračku, nikomu neubližoval, pak se začali nahánět a zase za to údajně může syn. Tak jako jsem já divná, že toto považuji za normální :think: Vždyť to dělají všechny děti. :oops:

Příspěvek upraven 18.10.11 v 20:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
18.10.11 20:06
petra.lovosice píše:
no holkyvemte to i ste moji stránky jak byste to řešily, vy kdyby tam byl nekdo a vaše dítechodilo s monoklami podočima a celým poškrábaným obličejem :-(

Mám jen trochu podobnou zkušenost. Stýkali jsme se (a stále se stýkáme) s dítětem, které se projevuje trochu jiným způsobem.
Tohle dítě běžně reaguje tak, že kolem něčeho projde a prostě do toho kopne, shodí nebo cokoliv jiného.
Měla jsem možnost objekt sledovat a zřejmě to nedělá naschvál, prostě jen v hlavičce funguje něco jinak, než by mělo.

Pokud chlapečka zajímá jen tvá dcera, možná by mohlo trochu pomoci se s ním navštěvovat a i mimo školku - v tvé přítomnosti.
Třeba si dcera taky časem vybudovala s tvojí pomocí „obranné mechanismy“ (jak tomu bylo u nás).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20376
18.10.11 20:21

ahojky tak já jsu na tom uplně stejně. Verunka už tam nesmí „spávat“ a vyzvedávat ju po o je pro nás oba pracující fakt super.
jinak naše malá dělá bordel i přes den. děcka kouše, škrabe žduchá do nich,trhá vlasy.. no děs..
už jsem taky byla na koberečku. ted domlouvám psychologa, ale nevím kdy to bude. je to děsně náročný. takže vím o čem mluvíš..ona tím prostě bojkotuje to že jsme ju tam dali. máme to asi za trest..
pokud by tam prej byla až do odpo a rodiče si stěžovali tak by ju musela ředitelka vyhodit. a to nechce. za celých 35 let to neudělala ani jednou a všechny děcka to přežili a to tam prej byli aj horší :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
18.10.11 20:21

cappy ne ne detí ve školce je více, kterým prostenejak ublížil nebojim neco provedl,protože míša nebyla první,proto sem se i vyptávala jestly to budou řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
18.10.11 20:32

Sherry - tak to jsme na tom skoro podobně. Já nad tím psychologem vážně uvažuju, jen mám obavu, že mi manžel poví, že to zveličuji.
Já zatím vím, že sem tam po dětech hodí hračky a třeba štípne.
Ale už od začátku to byl takový samotář, na písku vždy sám apod. ale přitom děti má moc rád.
Taky mám pocit, že je to z jeho strany bojkot, ale když oba pracujem, tak to nemáme jak dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
18.10.11 20:33
petra.lovosice píše:
cappy ne ne detí ve školce je více, kterým prostenejak ublížil nebojim neco provedl,protože míša nebyla první,proto sem se i vyptávala jestly to budou řešit

A on za to opravdu dostává doma výprask? :-(
Ach jo, podle mě to není řešení.
Pro dítě, které se chová nějak nestandartně vůči ostatním, je důležitá zpětná vazba - nejlépe aby se samo ubližované dítě ozvalo, že tohle se mu nelíbí a tohle nechce.

Nebo opravdu návštěva odborníka, zmalovaný zadek to zřejmě vůbec nevyřeší. Naopak, matka tím dítěti ukáže, že ten mocnější může tlouct ty slabší.
Dítě pak může mít v jisté chvíli pocit, že má „navrch“ a aplikuje model, který je mu vštěpovaný z domova, v praxi :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20376
18.10.11 20:38

Alunko
no ale aspon je netejrá jak ta naše můra.. on aprej jeden den stála nějakýmu dítěti na zádech :oops: se z ní fakt zblázním..
doma je hodná, ale nejvíc poslouchá mě..ale jakmile přijde do školky tak šlus..
pár rodičů si stěžovalo, ale zatím ne moc..ostatní děcka o ní mluví jako o zlé veruně :cry:
no a řída říkala že pokud bude rodičů víc co si stěžujou a bude jich přesila tak by ju museli vyloučit..
ala kam s nou to fakt nevím :roll:
je mi líto jí ale i těch ostatních dětí..
no a poradna nás čeká bůh ví kdy.. prej se mi dr ozve a nahodí termín. no nevím. jsu fatk mimon..ona verunka je děsně živá už od mala, ale to tam nikomu nevadí. jen to jak je trápí ty děcka.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20376
18.10.11 20:39

jo a to byla před školkou furt někde s děckama a nebyl větši broblém, ale pak ju 5m hlídala tchýně a pak se to tak vysralo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
18.10.11 20:44
petra.lovosice píše:
no holkyvemte to i ste moji stránky jak byste to řešily, vy kdyby tam byl nekdo a vaše dítechodilo s monoklami podočima a celým poškrábaným obličejem :-(

Tohle je teda masakr! No řešit s ředitelkou a učitelkama! Oni musí něco udělat, toho kluka víc sledovat a neustále zaměstnávat, vím, že je to těžký, ale dá se to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin