Prosím o radu - školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5345
21.10.11 20:39

casio, tak to fakt čumím, koukám že máte „úžasné“ učitelky…a co by čekali u dítětekterý je první den ve školce??
kolik je malé?
myslím že každé dítě si musí na režim zvyknout a to že je nadšené s dětí, z nových hraček atd. je prostě normální, nechápu o co jim jde?? cos jim na to řekla??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
21.10.11 21:18

Casio - tak to koukám, jak ti po prvním dnu můžou říct, že to teda tak nejde? 8-o Nechápu, já mám pocit, že ty učitelky by chtěly, aby všechny děti seděli tam kde je posadí a nic po nich nechtěli apod. :evil:

Tady ty naše učitelky u nás ve školce se mi teda nelíbí ani trochu. Už jen proto, že tam jsou 3 a z toho 2 nemají ani potřebné vzdělání a mě budou vykládat jak je Tomík nezvladatelný apod.

Jinak jsem definitivně rozhodnutá objednat nás k psychologovi. Teď mi Tomík plakal ze spaní, že ležet nebude, že mu maminka slíbila, že může jen sedět apod. Uplně hysterický pláč ze spánku. Normálně mě to vyděsilo :cry: Mluvila jsem na něho, ale nerozuměla jsem mu co mi říká, jen že po svačince půjde domů za maminkou.

Musí každé dítko ve školce povinně spát? Jsem z toho uplně mimo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
21.10.11 22:53

Moc Vám všem děkuji za reakce, jsem z toho úplně rozhozená. Kačce jsou teď akorát 18.10. byli tři roky. Já jsem právě byla šťastná, že mi ji vzali, jelikož jsem na mateřský s malým (teď 10.11. mu bude rok). A připadá mi, že jsme jim prostě nepohodlný. U přijetí podotýkám věděli, že jsem na mateřský takže žádnou levou jsem na ně nehrála. I jsem jim říkala, že Kačka je hodně akční. Ale hyperaktivní vím, že není. Ona měla po narození hodně velký problémy (byla tři měsíce v nemocnici) a museli jsme potom chodit na neurologii a byla i na UTZ mozku a neuroložka říkala, že hyperaktivní není, ale jen prostě akční. Fakt nevím co si o tom myslet. Káťa prostě sedět na místě fakt nebude a zvlášť ne v novém prostředí ona je prostě nadšenec. Já jsem jim na to ani nestihla nic říct. Čekala jsem, že na mě vystartujou s takovou tou klasikou, že se počůrala, pokakala. Byla roztěkaná u jídla. Ale tohle jsem opravdu nečekala. :-( a ještě jsem sebou měla právě malýho, tak nebyla šance. V pondělí si chci s nima promluvit až pro ní pojedu. Máma mi pohlídá prťoucha. Ale ani nevím jak začít. Jako aby chodila jednou týdně mi přijde jako totální blbost. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20376
21.10.11 23:53

alunko
myslím že dítě povinně spát nemusí,ale mělo by dodržovat klid. u nsá to je tak že spat nemusí, ale bejt v pyžamku a v klidu na posteli.. mladší dítka 1 hodinu a starší půl hodky..
a u nás se plyšák brát mohl, ale já to nějak zapomněla. no a ted už tam neodpočívá…
ale rozlítaná a divoká je furt :roll: :roll:
včera prej strčila do kluka kterýho zrovna přivedla jeho matka a ta hned hlásí : TO JE TA VERONIKA?
tak ředitelka jen řekla ano holčička se jmenuje veronika.. chjo..

chudáčci děcka. kdyby jim tak člověk viděl do hlavy..
jako ráno se verunka hezky rozločila, dal mi pusu a já jsem pak za oknem chvilku koukala co se bude dít. děti seděli v kroužku s učitelkou, veru si utíkala pro židličku a hned si vedle učitelky sedla. jako dokonalý dítě. člověk by neřekl co včechno provádí..

no jinak my mám termín do PPP prej tak za měsíc až dva. což je šílený.. to se zblázníme všichni :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
22.10.11 23:26

Teda holky já zírám, co vše se děje! 8-o U nás ve školce něco takového neexistuje, každé dítě se adaptuje jak potřebuje a snažíme se mu všemožně ten nástup usnadnit! Když si děti přinesou hračky do školky, to můžou, ale my jim za ně neručíme, protože to se nedá to ohlídat.
A ležet děti musí aspoň 20 minut, u mladších trochu dýl a když hodně neruší, tak nemusí ležet, ale můžou si jít hrát.
Učitelka by měla děti, které mají s ostatními problém podporovat a ne podpořit ty děti co ostatním dětem nadávají! Jinak skoro podporuje šikanu :poblion:

Holky, určitě zajděte co nejdřív do PPP a hodně s dětma mluvte! držím vám moc palce!

Nechápu, proč některé ženské vůbec jsou učitelkami!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
23.10.11 08:33

Jí si prívě myslím, že je strašně předčasné dítě soudit po první návštěvě školky a hned ho hnát do PPP. Já teda proti PPP nic nemám, ale šla bych tam s Kačkou až by se vysktl nějaký problém. To jak o Kátě mluví ve školce mi přijde jak spíš jejich problém. Čím víc o tom přemýšlím tak mám pocit, že potřebují uvolnit místo pro někoho jiného :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.10.11 10:22

Hnát dítě tak brzo do poradny si myslím, že je lepší včas než pozdě! Problém sice může být v ostatních, ale ubližují právě tomu jednomu dítěti a aby pak z toho nemělo psychické následky, tak radši včas zajít do poradny.

Jinak ještě rada - my když máme problémové dítě, tak se domluvíme s rodiči a přijde ho pozorovat psycholožka do školky a pak k ní jdou rodiče na sezení a my s ní spolupracujeme atd. Tak se zkusit domluvit ve školce, aby vám to taky umožnili a psycholožka vám třeba řekne víc nebo neuvidí žádný problém nebo jen problém v učitelce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
4.11.11 14:34

Ahoj,
syn také září nastoupil do školky. První 3 dny pohoda - další týden řev už v šatně,ale po mém odchodu prý pohoda,hraje si, dobře jí......pak 3 týdny marodil. Pak šel do školky a při vyzvednutí mi, paní učitelky sdělili,že skoro celý den plakal. Začalo to, když šli ven.......doma jsem zjistila od malého,že mu nešla zapnout bunda. Byl z toho opravdu dost vykolejený. Sdělila jsem vše paní učitelce, která to vcelku potvrdila,že si všimla ,že s bundou docela zápasil. Poprosila jsem ji,aby tomu předešla a bundu mu zapnula (oni ji zapínají téměř všem) dřív,než z toho bude zase rozhozený. Stejně to nepomohlo opět brečel i když mu bundu zapnuli jako prvnímu......Potom byli jarní prázdniny,takže 5 dní doma.Po prázdninách návrat hrozný, brečí už večer před spaním. Teď už si myslím,že je bunda jen záminkou......prostě ho školka najednou hrozně stresuje. Obě paní učitelky se shodly,že je v neustálém stresu a dokonce,že se mu při svačině a obědě zvesdá žaludek…asi z nervů.
Dnes už to bylo o něco lepší,ale stejně ráno pláče.....ale po chvilce se prý uklidnil.....a snědl i polévku.
Je celkově nějak rozhozený,protože i včerejší kurz plavání kam chodí 4 roky bylo s brekem......Lektorka ho vůbec nepznávala........snad se dá brzy dohormady.Nevím jestli je to tím,že byl dlouho nemocný a nebo se stalo ještě něco jiného ve školce kromě té bundy. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin